reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Gratuluje wszyskich ząbków ;D dziewczyny a jak Wasze dzieciaczki znoszą ząbkowanie???
Bo ja to aż się boje jak u Olka zacznie się akcja ząbki, bo on i tak kiepsko śpi :mad:

A co do wszystkich wracających do pracy to poprostu aż mi dreszcze przechodzą brrr
nie wyobrazam sobie tego, no ale coz takie to zycie brutalne....była mama, nie ma mamy :(
Ale my jestesmy dzielne dziewczyny wiec i z tym damy sobie rade...razem ;)
Trzymajcie sie dziewczyny, trzymamy za Was kciuki!!!Trza być twardy bo life is brutal...

reklama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa trzymam mala na kolanach. kot mi sie wpiprza obok i pies zazdrosnik przylazł, no dom wariatów
ja tez myslalam ze to zabki ale nic nie widac
nenar o urlop wychowawczy sklada sie w urzedzie miasta wydzial do spraw spolecznych, przynajmniej u nas,
-uwierzytelniona kopia dokumentu stwierdzającego tożsamość - czyli moze byc ksero dowodu
-skrócony odpis aktu urodzenia
-zaświadczenie o co najmniej 6-miesięcznym okresie zatrudnienia, poprzedzającym urlop wychowawczy - od pracodawcy
-zaświadczenie organu emerytalno-remtownego stwierdzającego że osoba ubiegająca sie była zgłoszona do ubezpieczeń społecznych - to ZUS
-z pracy ze nie pobiera sie zadnego zasiłku
-z urzedu skarbowego osobno rozliczenie za ubiegly rok wasze i meza
i chyba tyle

Gaga, żużaczku - wiem wiem co do nowości ale my tę kaszkę to 3 razy już jedliśmy, na dodatek to sinlac, ale dzięki to bo chwilami brakuje mi cierpliwości i chciałabym próbować więcej i więcej. Dzisiaj też była ta kaszka a warzywka to najwcześniej jutro.
Ale mam marudę, leży na macie i jęczy, jeść nie chce, co się dzieje ??? Teraz nawet się rozpłakała to znaczy że jest jej napradę źle a my musimy wyść a ja muszę jeszcze mleko ściągnąć :(.

no moja tez wyła troche na zmiane z śmianiem ::) straszny smieszek z niej wszystko ją bawi, teraz powiła sie na ziemi na macie i zasnęła i chyba bede ją musiała zanieść do łóżeczka iboje sie ze sie obudzi ale jak ma spac godzine na ziemi.......nic ide zaryzykowac :)

No to już jestem :D :D ;D. Ja też trzymam małą na kolanach i poźniej na spokojnie napiszę coś więcej. Na razie powiem ,że było ok. Jeste bardzo zadowolona po tym pierwszym razie. Mała- anioł-tak mówi moja mama. W pracy bardzo miło. S tres mi puścił. Miałam być do 11 ale musiałam coś szefowi pilnego naszykować i wyskoczyłam o 12.Nigdy w domu tak mi czas nie zleciał jak dziś w pracy. Może dlatego, że to pierwszy dzień. Mała już się nudzi. pa pa

nenar wniosek , czyli te wszystkie papiurska, o których pisała gaga zanosisz do mopsu. Najpierw trzeba złożyć o przyznanie rodzinnego, no chyba ,że już wcześniej miałaś przyznany to nie. Ja też będę się starała o wychowawczy a do tego praca na pół etatu.

Wniosek o rodzinne składałam w zakładzie pracy i dostałam. Ten wychowawczy trochę mnie zaskoczył, bo miałam wracać do pracy a tu mąż wyjeżdża do pracy zagranicę a z dwójką dzieci to nie dam rady... A pracowałam codziennie od 11 do 19. Tragedia...

no widzisz Anda wszystkie tu trzymałyśmy kciuki za Ciebie i sie udało !! Grunt ze Oliwcia dzielna kobitka !!!

Nenar nie zazdroszcze ! a wniosek tak jak dziewczyny mówią w UM w dziale świadczeń społecznych !!

A Liwia juz wyspana i urzęduje w leżaczku, śmieciara przyjechała i tak psy ujadały ze sie obudziła :mad:

Mozecie mi polecić jakis fotelik samochodowy, bo musimy juz następny Liwii kupić i sama nie wiem a nie chce jakiegoś badziewia kupić :)

A ja dzis cały dzien moge do Was kukać :laugh: bo mam kupe zdj do retuszu i mężuś zostawił komputer ale ja oczywiście zamiast robic to od bb nie potrafie sie oderwać :D no a za chwile muszę moją panną sie zająć....

reklama
No justynka z Waszą pomocą jakoś przetrwałam te koszmarne dni poprzedzające powrót do pracy. :laugh:
Naprawdę kochane jesteście. ::) ::)
Podtrzymuję wątek o fotelikach , bo Oliwka już wielgachna się wydaje w tym 0-13kg , przydałby się następny, ale taki nieco w pozycji półleżącej, bo zupełnie na sztywno do siedzenia to jeszcze nie.
Acha i piszcie o fotelikach do karmienia ,podobają mi się niektóre na allegro, ale nie znam opinii.

Do góry