reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

A i mam jescze pytanko o wit.d3, bo ja podawałam tą polską(devikap) i lekarka kazała ją trzymać w lodówce i po 3 tygodniah wurzuacć i następne opakownie. A dziś mama jak była na kontroli z Oliwcią , to inna lekarka zaleciła i przepisała vigantol, ale mama nie dopytała jak ją przechowywać i jak długo. Teraz mamy zaleconą 1 kropelkę 1 raz dziennie, a po okresie zimowym 1 co drugi dzień.

reklama
anda vigantol stosujesz do skończenia, tylko trzeba chronic od światła i temperatura pokojowa
super że w pracy wszystko ok, a raczej w domku ;)
wiecie co ja to okropna jestem, mała spała 1,5h a ja zamiast coś w domu zrobic to kimałam z nią, no i koło 16 pewnie też kimnie na jakieś 2h a ja pewnie razem z nią ;D straszny śpioch ze mnie
u nas o wychowawczy nie składa się w mops'ie tylko w um

a my od skonczenia przez Witka mamy wolne od Vigantolu. Lekarka oceniła, ze Witkowi tak szybko zarosło ciemiaczko, ze nie ma potrzeby podawania witaminki.

no i mamy bakterie w kupce, mąż odebrał wyniki, jak przyjedzie to muszę na necie poszperać cóż to za paskudztwo, a puki co idę przytulić się do niuńki i przykimać conieco

Ja mam dosyć dzisiajszego dnia:( Padam na twarz, dziewczyny coś dzisiaj strasznie marudne, jeszcze do tego ja mam katar i nie bardzo się dzisiaj czuje.
Ale cóż zrobić.

Gaga, i co sprawdziałaś już co to za bakteria??

gaga cóż to za paskudztwo Was się przyczepiło? Myślę, że to nic groźnego. Kiedy masz konsultację lekarską?
żużaczku , czy ja aby dobrze kumam???????? Witek ma już zarośnięte ciemiączko? Toż to jakieś cuda, chyba????/

tak, ma juz zarosniete. Nie mozna mu było USG głowki zrobić jak bylismy ostatnio. Wczesnie mu zarosło. A to xle?? Bo sie nie znam??

no to faktycznie Witek rekordzista! a co mu ktoś bedzie w ciemiączko zaglądał ;D To chyba często sie ne zdaza ! Ale czy to dobrze czy źle to nie wiem ale skoro lekarz nie zaniepokoił sie tym to nie masz chyba co sie martwić !
My stosujemy vigatanol i trzymam go w szafce i do konca butelki podaje !!
Anda tu jest o fotelikach ale ja sama mam juz mętlik, generalnie wezme Liwcie i bedziemy mierzyć :)
jakbys chciała to mam jeszcze strony z testami fotelików !!
Gaga tylko bez paniki, na pewno Majka juz sie rozprawi z tą bakterią !

reklama
Już po zakupach i nic nie kupiliśmy z tego co mieliśmy. Nabyliśmy natomiast kubek niekapek i jutro spróbujemy. Oglądaliśmy też krzesełka do karmienia, tutaj adres to tego sklepu www. calineczka.pl. Sklep jest super, obsługa wie co sprzedaje, ceny bardzo przyzwoite i można negocjować, na pewno opuszczą 5%. Ja kupuję w sklepie rzeczywistym tylko raz kupiłam z przesyłką to jedyny zarzut to beznadziejne opakowanie.

Kurcze ja stosuję devikap ale nik nie wspomniał o przechowywaniu albo wyrzucaniu opakowania po 3 tygodniach :mad:. Przechowuję w szufladzie w pokoju, chociaż czasami zapominam schować ale zawsze jest w pudełeczku.

Żużaczku zbyt szybko zrastające ciemiączko może, podkreślam może, spowodować problemy z wysokim ciśnieniem w główce. Ciemiączko górne zrasta się chyba do 9 miesiąca - 1 roku (ale to muszę sprawdzić) a tylnie bardzo szybko. Jak my byliśmy na kontroli przy okazji szczepienia to lekarka oceniła, że ciemiączko zrasta się za szybko i teraz podajemy wit d3 1 kropelka na 2 dni.

Do góry