reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

nasza choineczka juz ustawiona, pachnie jak szatanka, nawet dwie bombki sie na niej dyndaja ;D. Więcej nie zdązyłam.... Dzis Bogucha miał wielki dzien - był Józefem w przedstawieniu!!!!
Uchhhhhhhhhhh.... walka z teściowa jak ma byc żużątko ubrane na chrzest...... :mad: ;D :mad: ;D

reklama
My po szczepieniu. Łukasz w ciągu tygodnia przybrał na wadze 300g. To dużo czy mało? Chyba dużo?? Wagę ma w 25 centylu a wzrost w 3. Kurdupelek-kartofelek. Babsztyl (pediatra) mnie wkurzył. Zrąbała mnie za nutramigen, Gaba jej coś tam przy wieszaczkach poobrywała. Tylko ciekawe jak ja mam upilnować tego rozbrykanego Urwiszonka?? A tak wogóle miałam nerwowy dzień, chyba wstałam lewą nogą...
Choineczkę mam już ubraną, tylko Gaba ciągle bombki ściąga i łańcuch ciąga....

Ja dzisiaj byłam cały dzień poza domem - od rana najpierw lekarz (oddychać już nie mogę taki mam katar), później moja praca - wniosek o urlop wychowawczy plus odwiedziny znajomych, później moi rodzice i brat którego ostatni raz widziałam w sierpniu bo studiuje w Holandii a na koniec fryzjer. Mała nawet super to zniosła, ale na rączki do innych mowy nie ma. Dziadkom jest chyba trochę przykro ale co zrobić. Na wszystkich tak reaguje :(. Fajny taki dzień. Człowiek odrywa się trochę od rytyny w domu ;).

A co do pracy to ja byłam pewna powrotu bo to państwowy urząd ale po dzisiejszej wizycie to nie wiem jak to będzie. Pis robi takie porządki że hej  :mad:. Nie wiem czy nie wrócić wcześniej do pracy żeby być na miejscu. Ja prawie cały rok siedziałam po 9-10 godzin w pracy żeby wyrabiać się z pracą (mam baaaaardzo wymagającą panią dyrektor :p) i zostało to docenione, a przed ostatnim zwolnieniem przed porodem dostałam nawet dobrą podwyżkę i co :mad:. Chyba szlak mnie trafi jak coś się pozmienia :(.

Witek dzis wszamal 65ml. kaszki Milupy - ryzowa z jabluszkiem (bez cukru i bez mleka) - od 4 miesiaca. Zajadal lyzeczka az mlaskot sie rozchodził... a dalam mu kaszke bo wyobraźcie sobie, cyca oprotestował w poludnie

Dzisiejszy dzień pełen wrażeń. Dzisiaj mała pierwszy raz uderzyła się i to w główkę :mad:. Mała od dawna przewraca się na brzuszek ale dzisiaj po przewrocie na brzuch zdecydowała się również przewrócić się na plecy tylko, że skończył sie taki gruby koc na którym leżała na podłodze. Pierwszy raz tak zrobiła. Darek to widział i po prostu nie zdążył podbiec. Ale mówił że zachowywała się później normalnie więc nie wiem. Jutro chyba zadzwonię do przychodni tak na wszelki wypadek.

Biedne te moje cycki. Łukasz niczego innego nie chce oprócz cyca. Okazuje się, że nawet nutramigenu nie trawi.Wył mi przez dwa dni jak próbowałam podać. Wszystko inne niż moje mleko powoduje u niego jazdę z brzuchem. I o co tu chodzi????????????
Tak się zastanawiałam jeszcze nad tym, że on taki malutki (62cm), że może coś jeszcze siedzi w nim oprócz tej rączki. Cholera, dla świętego spokoju musze w końcu zrobić te badania genetyczne...

Dziewczyny proszę się pochwalić swoimi fryzurkami. Ja na piątek umówiona do fryzjera i nadal nie mam koncepcji.

reklama
Agata napewno małej nic nie jest. Łukasz też mi tak kilka razy huknął.
Ale tak na przyszłość: Objawy które powinny nas zaniepokić to: wymioty, nierówne źrenice i zachwiania równowagi ( choć to najciężej stwierdzić u maluszka). To objawy wstrząsu mózgu.

Do góry