reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
wyslalam
Majka juz u nas spi :) ale uswiadomilam sobie ze ja tak chce, i jest mi tak wygodniej, choc dzis chyba by zasnela sama w lozeczku. ale co tam, najpier ja przestawie na wczesniejsze zasypianie, potem na niejedzenie w nocy i dopiero lozeczko, taki mam plan ;)

Gaga, bo białego ciasta dajesz 5 śmietanfiksów (tych właśnie w malutkich torebkach) na litr śmietany 30-procentowej (z dwiema czekoladami). To przez śmietanfix ta śmietana lepiej się ubija, a od czekolady jest słodka.
Anda - broń Cię Boże od szykowania mieszanki i wstawiania do lodówki. Tak się robiło 30 lat temu, jak mleko trzeba było gotować. Teraz nie może długo stać. Ja nawet jak wychodze gdzies na dłużej, to w butelki leję wodę, a mleko zabieram w woreczku odmierzone i po prostu jak Marek chce pić, to wrzucam proszek, mieszam i daje do picia. Na noc gotuję wodę i wrzątek wlewam do termosu, którego nie zakręcam. Jak Marek się obudzi, to woda jest taka akurat do picia.
Na uszka też uważam. Wiem od sąsiadki, jak bolesne są zapalenia uszu. Jej córka ma przynajmniej raz w roku i to podobno horror dla małej.
U nas ostatnio maluchy w nocy oba lądują na naszym łóżku. Budzę się rano, to mam ścierpnięte nogi, bo brakuje miejsca, żeby je wyprostować.
Idę spać, póki nikogo na naszym łóżku jeszcze nie ma :D Dobranoc.

Gaga wielkie dzięki, mąż ma druknąć
Anda Goga ma rację, teraz mleczko trzeba przygotować od razu przed podaniem, ja też mam wodę przygotowaną wczesniej i podgrzewam samą wodę a potem dodaję dopiero mleka, poczytaj sobie na lipcóweczkach, mają osobny wątek "mamy butelkowe"

rany Mareczek już 5 miesięcy !!! buziaczki Mareczku, ale to zleciało, Majcia w piątek kończy 4 miesiące, niedługo trzeba bedzie 18-stki robić ;D
mała nauczyla zasypiac sie w lozeczku, zaklinaczka chyba pomogla, w nocy karmie ja na spiocha o 23 i dzis przespala do 4.30 i w zasadzie nie obudzila sie na papu, ale juz szukala to jej dalam, potem papu przed 7 i kima do 8.30, więc jest coraz lepiej

Cześć.
Qrczę trochę mnie wystraszyłyście z tymi uszkami. U nas co kąpiel są zalane. Ale dokładnie później wycieram. No nic bedziemy uważać.
Ja też mam wydrukowaną zaklinaczkę, już w ciąży zaczęłam czytać a teraz brak czasu. Choć szczerze mówiąc, później analizowałam wszystko co było napisane w odniesieniu do Gaby to tak robiliśmy jak serce nam podpowiadało i było mniej więcej zgodne z tym co pisała Tracy. A teraz wszystko poszło w łeb. Łukasz jest inny niż Gaba i nie mam czasu nawet książki poczytać aby wprowadzić jakieś metody.
Jak przygotowania do świąt?? Muszę przyznać, że już mam posprzątane, zakupy i prezenty zrobione i teraz czekam. Choć teraz mniej entuzjastycznie do wszystkiego podchodzę. Może przez to zmęczenie i nie wyspanie? No i z mężem w końcu się pogodziliśmy.
Zaraz jak Łukaszek się obudzi idziemy na spacer. Śnieg pada i Gabiszon już nie może usiedzieć w domu. A niech jej będzie, niech się cieszy. Choć wiem, że cała mokra wróci do domu.  ;D
No i muszę zamówić szczepionkę dla Łukasza i umówić się do fryzjera. Bo już tragicznie wyglądam.
Pozdrawiam
Buziaczki dla Mareczka

goga a znajoma była u dobrego laryngologa? U boguchy nawracające zapalania ucha byly powodowane przerostem 3 migdała i skończyły sie jak reka odjął po operacji. jesli zabieg był by odwlekany to pownie doprowadziło by to do głuchoty jak u coreczki mojej kolezanki.

Słuchajcie a mozecie przesłac mi tą zaklinaczkę?? aga.nowa@o2.pl

reklama
Dzis popakowalam większosć prezentów. Mam jeszcze 2 niepelne i jeden zamówiony w Erze. Dzis przychodzi moja fryzjerka bo trzeba cos z moim "pęczkiem" zrobic jak to synek stwierdził, w koncy chrzciny to nie przelewki. Nie może tak byc, zeby tesciowa wygladała lepiej niz ja ;).
Kupiłam sobie w aparcie sliczne kolczyki i zawieszke (srebro z perełką), i cała happy jestem bo wchodze w bluzeczke od garsonki co ja mialam na poprawinach no i mam kreacje z głowy. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

jak sie wyjasniło z moimi wynikami to jestem jak nowo narodzona.....

Do góry