reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

reklama
a Majka na brzuszku już lubi leżeć, ale jak sobie przypomnę początki........... a wogóle to ona zanim otworzy oczy po przebudzeniu to chce siadać śmiejemy sie że brzuszki robi cały czas ;) ale musze powiedzieć że i tak najbardziej mi się podoba jak chce raczkować, jak te nóżki pod dupcie idą, a dupcia do góry ;)

oglądałąm dziś galeryjke od początku, rany jakie to były maleństwa

pytanko : czy jak kąpiecie maluszki to moczycie im uszka, czy uważacie żeby wody nie nalać ??? bo ja dalej ucha to na przewijaku czyszczę i w wanience uważamy żeby ich nie zmoczyć, ale już mnie to wkurza mówiąc szczerze

no Majka wykapana, tatus oliwi i ubiera, pierwsza kimka w łóżeczku, jakieś 40min, potem znowu papu i kimka z nami ;) ciekwae jak my ja później odzwyczaimy od tego spania z nami ::) no ale na razie sie nie martwie

gaga ja z odzwyczajeniem Boguchy nie miałam problemu. Teraz jednak wolala bym, zeby Witek spala "na swoim" bo ja bardziej wygdnicka się zrobiłam ;D ;D

hej dziewczynki !!
Liwcia śpi w łóżeczku, z nami w łóżku lub sama w naszym łóżku. Generalnie nie ma problemu zeby spała w łóżeczku!! W ogole to teraz lezy obok na łóżku i wydaje takie piski ze uszy bolą, tak jakby śpiewać chciała, chyba mi jakaś piosenkarka rośnie ;D jaka ona cudna !!
Goga ja to na Sląsku mieszkam
Gaga my na początku uważaliśmy na uszki ale i tak zdazało sie zamoczyć je, bo my duzo wody lejemy do waniewnkki, a teraz to prawie zawsze ucho zamoczy sie bo Liwcia tak szaleje w wodzie ze nie ma szans chyba ze nalejemy taką kałuże do wanienki ;)

Co do ząbków to u nas ząbkowanie sie zaczeło ale ząbek kiedy sie pokaze to niewiadomo !!

Liwcia tez miała troche kiepską morfologie ale lekarka jedynie dla mnie zaleciła żelazo- ferrum lek. Po innych dzieciom ząbki ciemniejąnawet jak to matka zażywa ! Moja kolezanka dawała tez córci żelazo i ząbki miała ciemne a ten ferrum lek tego na szczęscie nie robi ! Teraz musimy znów zrobic morfologie bo podobno w czwartym miesiącu zrobiona jest najbardziej miarodajna!

Majka mnie rozwala, dałam jej mleko Nan bo marzy mi sie wyjscie na kilka godzin gdzies, a swojego nie odciagne, no i wtrabila ponad 90ml!!!!szok, potem dojadla cycem DUŻO, ulała DUŻO, połozyłam ją do łóżeczka i udało mi sie ja tam uspić !!!! no i śpi w nim teraz ciekawe jak długo ;) ale ona mnie zadziwia, może dziś będzie spałą w łóżeczku ??? no powiem wam jutro jak to było

U nas też jeśli chodzi o nocne spanie raczej nie ma problemu ze spaniem w łóżeczku. Tymek ładnie zasypia w nim, jak się obudzi na karmienie biorę go do nas do łóżka a potem odkładam i śpi dalej. Chyba że sama zasnę koło niego to wtedy czasami do rana koło mnie prześpi. Zauważyłam że śpi spokojniej jak ja nie leżę koło niego  ;). Jak tylkoo zauważy mnie koło siebie natychmiast zaczyna nóżkami pracować i w moim kierunku nimi kopać szukając oparcia. Całe uda mam w siniakach  ;) a on szczęśliwy  :laugh:
W dzień też coraz częściej odkładam go do łóżeczka - nie zawsze się udaje ale małymi kroczkami może dojdziemy do celu.
Zaczęłam troszkę stosować metody 'zaklinaczki dzieci' - głównie chodzi tu o obserwację dziecka i złapanie momentu kiedy zaczyna być śpiące. No i oczywiście staram się pilnować żeby miał w miarę stały rytm dnia - zdecydowanie lepiej wtedy funkcjonuje i jest mniej marudny.
U mnie podobnie jak u Justyny - łóżeczko, nasze łóżko sam, nasze łóżko z nami  ;)

reklama
muszę sobie wydrukować tą zaklinaczkę dzieci, tylko że pewnie na wydrukowaniu się skończy....
co do uszek to ja też uważam aby woda się nie wlała, ale też nie panikuję jak się uszko trochę zmoczy, a co do spania to jestem i tak niedospana i chyba za leniwa bo teraz nawet nie chce mi się małej odłożyć do łóżeczka jak zaśnie przy cycorku, potem się będę martwić jak ją od spania z nami odzwyczaić

Do góry