reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Anika STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM....... oraz słodziudkie buziaczki dla cioci od Olusia ;D

Dziś kupiliśmy nawilżacz z ciepła mgiełka Pure Line za 199zł (jeszcze w miare) i z inhalatorem ;) zobaczymy jak bedzie nosek po dzisiejszej nocy :)
A ja jutro do szkoły :mad: cholernie mi się nie chce :(

reklama
Marta jakie słodziaki te Twoje dziewczynki takie aniołeczki w tych sukienusiach ;D
Podziwiam Cię (tak jak zreszta mamy wszystkich bliźniaków) :) trzeba mieć złotą cierpliwość a mi jej niestety nieraz brakuje przy jedenym Olku, a co dopiero....... ;)
Też muszę się rozejrzeć za ubrankiem dla Olka na chrzest, bo w końcu chrzcimy w Nowy Rok, tylko u nas kościół nie ogrzewany i nie mam pojęcia w co ubrać małego, chyba normalnie w jakiś kombinezon czy coś.........????

A MY NA CHRZCINY ZROBILISMY STRAJK UBRANKOWY
Maja idzie w jasnoróżowym kombinezoniku który ma na zimę i w domku będzie w sukienusi którą dostała od cioci, z takiej cienkiej wełenki białą, z niebieskimi wstawkami i różowymi różyczkami i nic nie kupujemy jej

przed chwilą dowiedziałąm sie że moja kumpela jest w ciąży ;D sam początek pół roku się o drugą dzidzię starali, ale super ;D się ciesze że w końcu sie udało

Dzięki laski, ale stara dupa jestem ::) ::) ::) ;D ale cholerka nawet upić się nie mogę, jedno piwko i basta!

a ja się cieszę że chrzciny mamy za sobą i po ostatnim weekendzie gdzie byliśmy na dużych chrzcinach /impreza w knajpie 35 os/ wiem że dobrze zrobiliśmy ograniczając sie tylko do chrzestnych. Bidulka była brana na ręce albo głaskana co chwile przez ciocie wujków itp aż się wkońcu tak zryczała że szok, i po co to komu???

Anika po pierwsze to wszystkiego najlepszego! Po drugie to jak Ty jesteś stara dupa to ja nie wiem kto ja jestem ;D. A po trzecie my robimy chrzciny w lokalu będzie 18 osób, inaczej się niedało. Aż się boje myśleć. Na dodatek Bibi ma zapalenie gardła :(. Kupiłam grube ubranko polarowe wierzchnie w stylu 'wieś tańczy i śpiewa' i normalne pod spód. Tak, żebym mogła je wykorzystać np. na wigilie.
A dziewczynki jak królewny - takie słodziutkie.
Jestem po fryzjerze - troche dłuższa Gaga ;D i kolor inny ;D.

Witam Mamusie z ranka.
Właśnie przed chwilą moje dziewczynki skończyły 4 miesiące.
Ale ten czas leci, przypominaliśmy sobie z mężem, jak to było wszystko. Jakie trudne były początki i wogóle a tu już tyle czasu zleciało. Ani się obejrzymy, a będą miały pół roku, potem rok:)

Anika STO LAT, STO LAT. I nie stresuj się, bo tu dużo starszych od Ciebie - ja też :-)
Dziewuszki, daję Markowi nutramigen, bo od ponad tygodnia ma fest wysypkę na szyi i trochę na policzkach. I zaczęło się to pojawiać przy przejściu z mleka 1 na 2, więc istnieje przypuszczenie, że to przez mleko. Zryczało mi się dzieciątko przy tym i na razie mieszam mu to z Bebilonem, bo inaczej nic by nie wypił. Anika myślę, że inaczej jest, kiedy od początku się to daje dziecku. W każdym razie dobrze, że Twojej Roksi smakuje. Próbowałam namówić naszą doktor na Bebilon pepti zamiast nutramigenu, ale ona stwierdziła, że lepiej spróbować nutramigen. Monika a Ty na jakie mleko będziesz zmieniać?
Gaga Marek na razie olał matę, nawet woda w rybkach nie pomogła. Udało się dziecku dwa razy przewrócic z plecków na brzuch i teraz ciągle próbuje znowu ;D a zabawki poszły w kąt...

Goga, moje też piły od początku, a to jednak trochę inaczej. Ale dziwi mnie to, że lekarze, nie chcą dawać dzieciom Beblionu Pepti, chociaż twierdzą, że to to samo co nutramigen, ale smak ma lepszy, to może dzieciom bardziej by smakował. U mnie też niedawno było przypuszczenie, że Ania ma alergię na mleko, miała wysypkę na twarzy, szyjce, brzuszku i rączkach i też zastanawiałyśmy się z lekarką nad zmianą mleka, ale okazało się, że to uczulenie na kosmetyki nivea ( co dziwne, używałam ich od początku, a wysypki mała dostała w trzecim miesiącu). Zmieniłam na płyn balneum hermal i zwykłą oliwkę bambino i jest oki.

reklama
Marta tak dokładnie to nie wiemy, czy to mleko Marka uczula. Szukamy przyczyny. Inna teoria - że to może być kurz z dywanu :( Firanek i zasłon nie mamy, ale dywanów wyrzucić się nie da, bo stoją na nich meble (przykręcone do ściany). A nawet gdybyśmy wycięli dywany przy meblach ( ;D) to pod spodem jest ohydne gumoleum. A jego już zrywać nie będziemy, bo to nie nasze mieszkanie, tylko uniwersyteckie

Do góry