reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Wczoraj mi BB cały dzień nie działał :(. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
Ide do fryzjera włosy skrucić i zafarbować bo wyglądam jak pół dupy za kszaka. Wczoraj byłam u czarnych w sprawie chrztu. 120 zainkasowali, pomoralizowali i w niedziele po sumie mamy chrzest.
Ja daje Bibiemu Bebilon Pepti. Goga a czemu Ty zmieniasz mleko na nutramigen. Ja dawałam go małemu 2 dni jak niechciał jeść. Myśleliśmy, że mu bebilon nie smakuje a on poprostu miał taki kaprys. Ten nutramigen jest jeszcze gorszy w smaku - jakiś taki słony. My za 2 tyg już następne mleko mamy wprowadzać, narazie 1 butelke w ciągu dnia.
Co do zapchanego noska to ja nie wiem co ma na to wpływ. U nas w pokoju jest dobra wilgotność a i tak rano musze gruszką klirki wyciągać. Czasami to są ogromniaste baby jak u dorosłego.

reklama
hej!!!
Wypatrzyłam na allegro jonizator powietrza....zastanawiamy się czy by go nie kupić??
Miała ktoraś z Was???
Gaga dzielna oj dzielna ta Twoja Majcia!!
Mam pytanie do pracujących mamuś.....czy bierzecie od gina zaswiadczenie o karmieniu piersią dla pracodawcy?? Ja niestety za miesiąc wracam i muszę już zacząc myśleć co i jak!! Aż płakać się chce jak o tym pomyślę!!
Pozdrawiam

Goga ja dokarmiam małą tym Nutramigenem i nie jest źle, nawet ja przywykłam do tego smaku /testując ciepłotę/ z tym że Roksana wypija go 100 ml dziennie, czasem na raz czasem po 50 ml a tak leci na cycolku.
Nawilżacz Boneco z podgrzewaczem ja zachwalałam, mała nie ma zadnych problemów z noskiem, raz dziennie czyścimy nosek bo coś tam zawsze się zbierze a przed czyszczeniem wkraplam jej sól fizjologiczną.

Mój mężulek się rozchorował na amen a ja jutro robię 30estkę, imprezka na 30 osób, należy mi się nie??? myślałam że sobie poszalejemy na parkiecie a tu dupa w kwiatach bo ten zdycha buuuuuuuu

dajecie jeszcze Bobotić waszym maluchom, bo ja codziennie wieczorem 8 kropelek, nie wiem czy nie za długo i nie rozleniwiam brzuszka tym sposobem ::)

hej!!!
Anika wszystkiego naj ... naj... naj.... jasne że Ci się nalezy!!!!
Co do Boboticu to możesz zacząć ograniczać podawanie np: co 2 lub 3 dni i przejść do doraźnego podawania jak coś się dzieje... jak Roksanka kopie nóżkami to sama prowokuje bączki..... ja Tomkowi podaję doraźnie jak widzę że go męczy nadmiar bączków...
Po co faszerować dzidzie nadmiarem leków....
Pozdrawiamy

reklama
Anika, wszystkiego naj, naj:)
Coś mi internet szwankuje ostatnio w domu. Miała dzisiaj na oku fajną aukcję na allegro i zastrajkował na cały dzień:(
Dziewczyny a tak apropo ciuszków na chrzciny, a szukałyście na allegro, ja widziałam kilka fajnych rzeczy, zresztą sama kupiłam dziewczynkom sukienki na allegro. Co prawda używane, ale tylko po jednych dziewczynkach, a za to udało mi się trafić jednakowe. Bo na mojej pipiduwie, niestety ceny z kosmosu, a żeby dostać dwie takie same sukienki to nie ma takiej możliwości. Nie ma to jak mieszkać w małym miasteczku:( A tak zaoszczędziłam jakieś 150 zł i sukienki są po bliźniaczkach więc mam cały komplecik. Zresztą zaraz wkleję zdjęcie, bo wczoraj robiłam przymiarki.

Do góry