reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Ja czekam, w środę mam wizytę u gina, muszę jeszcze zrobić wyniki morfologii i moczu. Aż się boję...
Ostatnio dokucza mi takie gniecenie w dole brzucha, a raczej w podbrzuszu. Nie wiem co to jest?? Moż ejakiś stan zapalny pęcherza?? Macie coś takiego??
Z samopoczuciem kiepsko. Gorzej z psychicznym.
W poniedziałek jak się uda oddajemy Gabiszona do żłobka, więc może będę miała więcej czasu na odpoczynek. Ale i tak będę musiała ją codziennie odbierać. Więc spacerki konieczne będą.

Happy, moja młoda jeszcze nie kuma o co chodzi z moim brzuchem ale mówimy, że tam jest jej braciszek, jak ją poprosimy to zrobi brzuszkowi "cacy" i pocałuje. Cieszy się wtedy bo i my też się wtedy cieszymy, że zrobiła to o co ją poprosiliśmy a za chwilę dalej na mnie włazi i chce robić "opa opa".
A synek będzie miał na imię Łukasz.

Pozdrawiam brzuchatki i brzusie...

reklama
hej!!
Kasia ja tez mam wizytę w środę!! Dobry pomysł z tym żłobem!! Na początku może być ciężko!!! Na ile godzin Gabrysia będzie chodziła??? Byłaś tam z nią wcześniej???
Wydaje mi się że mimo wszystko odpoczniesz, bo zabawa z rówieśnikami pochłania sporo energii i Gabrysia może być po powrocie do domu bardzo zmęczona!!! Plusem tej sytuacji jest to że przebywanie z innymi dziećmi dodatkowo stymuluje jej rozwój!! Zresztą Sama z pewnością zwrócisz na to uwagę!!
Bądz dzielna w ten poniedziałek!! Czasem mamy płaczą i panikują bardziej niż dzieciaczki!!!
Pozdrawiam!!!

Właśnie wróciłam z małą ze żłobka, byłam pozałatwiać formalności. Dyrektorka pokazała nam salę zabaw i dziecka już nie było. Musiałam na siłę ją stamtąd wyciągać i skończyło się półgodzinnym płaczem....
Myślę, że nie będzie źle.

No to powodzenia w środę Anecik. I odezwij się jak już będziesz po. Napisz.

Coś te nasze podforum tak marnie kwitnie.
Dziewczynki piszcie.
Pozdrawiam.

Słowiczku ja też myślę że z tym żłobkiem to dobry pomysł żebyś mogła sobie troszkę odpocząć. W końcu teraz będzie już coraz ciężej. Chyba pierwszy raz czekam na lato bez upałów ale troszeczkę cieplej to mogłoby się już zrobić :) Możnaby sobie troszkę na balkoniku poleniuchować...

A to gniecenie w brzuchu powinnaś skonsultować z ginem. Wiem że np. nacisk na pochwę i ogólne napięcie w podbrzuszu jest związane z rozciąganiem macicy -ja coś takiego mam. Moja koleżanka, która miała w ciąży zapalenie pęcherza mówiła mi że to bardzo boli - i często chce się sikać i w trakcie załatwiania się też się odczuwa duży ból. Mam nadzieję że to cię nie dopadło.

Alicia - napisałaś że w ciągu godziny naliczyłaś 12 skurczy - a czy ktg też tyle wykazało na wydruku? Bo mi się wydaje że to jest bardzo dużo. No chyba że to nie są takie skurcze porodowe.

Życzę dużo zdrówka,
happy

moja dzidzia

Cześć sierpniowe mamusie! Widze, że terminy wizyt to się nam pokrywają ja ide we wtorek. Zaniose te ZUS-owe papiery do wypełnienia i musze zapytać czy moge jechać nad morze. Poza tym to się nawet dobrze czuje troche dziwnie boli mnie dno macicy. Może to mnie boli żołądek sama nie wiem. No ale najgorsze to są nieprzespane noce. Dziewczyny jak ja się morduje z boku na bok - koszmar.
A dziś kupiłam sobie dwie koszulki, takie rozpinane do karmienia. Na występy porodowe w szpitalu. Pozdrawiam Monika

hej dziewczyny ja mam wizytę w czwartek i zobacze jak rozwija sie moja niunia, dwa dni temu kupiłam pierwszy ciuszek miałam jeszcze nie kupywać ale ta kurteczka była taka słodka że się nie powstrzymałam puchata biała z misiem no i na kapturku ma takie śliczne uszka misia super pozdrawiam ::)

hej!!
No to widzę postępy w zakupach!!! Wspomnijcie o cenach na wątku wyprawka!!! My byliśmy dziś w hurtowni oglądać wózki!! Rozebraliśmy na części, a mąż testował czy po złożeniu zmieści się nam do autka i nawet nie jest tak źle po kilku manewrach zapakował!!! Poza tym co do wyprawki to moim zdaniem nie ma co czekać na ostatnią chwilę bo trzeba to wszystko przygotować!! Ja na szczęście nie muszę składac w ZUS-ie tych papierów bo jako nauczyciel mianowany jestem z tego obowiązku zwolniona!!! I strasznie się z tego cieszę!!!!
Martica a jaki rozmiar tej kurteczki???
Pozdrawiam!!!

Anecik rozmiar to od 0 - do 3 miesięcy ale moja mama mówiła że rozmiar rozmiarowi nie jest równy i wejdzie na dzidzie nawet jak bedzie miała 5 miesięcy :)

reklama
Anecik a jam do ciebie pytanie na kiedy masz termin ? bo mój to gdzię 5 sierpien tak mówił ale coś mi się wydaje ż eszybciej będzie. Wczoraj poszłam do pracy po 3,5 miesiącach zwolnienia ale mi się nie chciało dziś znowu do pracy na 15 super i do 10 :)

Do góry