reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Domi z własnego doswiadczenia odradzam - przez pirwszy miesiac moga ujawniac sie wady, choroby i inne niedyspozycje maluszka. Bezwzglednie zosała bym w domu. Pozdrawiam. Aniulka tez ma rację, to była by podróz w połogu - za duże niebezpieczeństwo krwotoku i powikłan.

reklama
hej!!
Domi moja kuzynka ma 20 sierpnia ślub i jak tylko się dowiedziałam o ciązy powiedziałam jej że nie przyjadę!!! Bała bym się z takim maluszkiem. Popieram to co piszą dziewczyny bezpieczniej zostać w domu!! Zresztą Sama zobaczysz jak się wtedy będziesz czuła!!
Pozdrawiam!!

Cześć ! Domi absolutnie nie bierz pod uwagę wyjazdu. Lepiej z góry odwołaj rezerwacje to nie stracisz zadatku. Ja nie rodziłam ale widziałam moje kolezanki po porodzie. Jedna w ogóle nie wyszła ze szpitala przez 3 tygodnie od porodu. Ja bym się bała gdyby nawet wszystko bylo ok. A poza tym termin porodu może się przecież przesunąć +/- 2 tygodnie przecież np z 5 dniowym dzidziem nie pojedziesz. Przemyśl to sobie przynajmniej ja bym tak zrobiła. Doxa ja nie jestem z W-wy to Ci nie doradze do kogo się uddać, ale jednego jestem pewna USG połówkowe jest najważniejszym badaniem które decyduje o dalszej diagnostyce. Należy iść do specjalisty wysokiej klasy i trwa ono żeczywiście około 30-40 min. Pozdrawiam Monika!

Bardzo wam dziękuje jest to dla mnie ważna wiadomość no i oczywiście nie pojade jeszcze raz dzięki

Mobugaj dziękuję za odpowiedź, tak też myślałam ... dlatego poszukuję dobrego specjalisty z dobrym sprzętem!

Doxa, ja jestem W-wy i bardzo polecam dr Roszkowskiego na Saskiej Kępie, już gdzieś pisałam na forum pełne namiary na niego. Jest wybitnym specjalistą, dla niektórych podobno niezbyt miły, ja osobiście nie odniosłam takiego wrażenia, wręcz przeciwnie. Podejrzewam że nie pierwszy raz spotkałaś się z tym nazwiskiem bo jest b.znany. Poza tym dr czy prof. Sawicki, nie mam namiarów ale myślę że w internecie znajdziesz, współpracuje z IMiD. Mój gin. polecał mi właśnie ich dwóch.
pozdrawiam, a i weź ze sobą kasetę VHS /taką do video/ to będziesz miała nagranie z USG w 3D - przynajmniej u Roszkowskiego.

Mi sie też wydaje że to za wcześnie na wyjazd. Ja mam podobny problem z wyjazdem z Gdańska do Torunia. Termin mam na 4 sierpnia a mój brat bierze ślub 20 sierpnia i raczej się nastawiam że nie dam rady. Poza tym też nigdy nie wiadomo kiedy dzieciątko zechce przyjść na świat. Chyba że zdecyduje się wcześniej i będzie już na tyle silne aby z nim wyjechać. Ale też widziłam moje koleżanki w połogu i raczej nie wyobrażam sobie skakania na weselu i biegania żeby dokarmić dziecko. Czas pokaże.

Pozdrawiam,
moja dzidzia

Happy ja mam termin na 12 sierpnia a moja siostra ma ślub 3 września. Do kościoła to pewnie pójde no może i na obiad weselny. Sala bankietowa jest po drugiej stronie ulicy to chociaż z odległością nie ma problemu. Ale i tak nie wiem czy wytrzymam. Okarze się w praniu. Monika

hej dziewczyny!!
zdecydowałam jednak się z wami przywitać :)
siedzę sobie od jakigoś czasu na forum, ale bardziej na lipcowych, bo wolałabym wiadomo urodzić wczesniej :D
pierwszy termin z okresu i usg mam na 30 lipca, ale z ruchów maleństwa i kolejnego usg wychodzi na 12 sierpnia :( a ja już się nie mogę doczekać. ale niech się rodzi kiedy chce, byle było zdrowe :)
myślę ze teraz będę tu do was częściej zaglądała :)

pozdrowionka :)

reklama
hej!!
Witamy Kolorowa_Kredko!! Ja mam odwrotnie z usg mam na 29 lipca a z @ na 6 sierpnia, ale to dzidzia zadecyduje kiedy wyjść!!!
Byłam dziś u gina!! Niestety i moja szyjka zaczęła się skracać więc mam więcej polegiwać!! W ostatnim miesiącu przytyłam 3,6 kg!!! SZOK!!! J jak tak dalej pójdzie to dobiję do 20 kg!! Mam niskie ciśnienie a reszta w normie!!
Co tam u Was słychać???
Pogoda mnie wykańcza!!!
Pozdrawiam!!

Do góry