reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Anika słyszałam że od 6 miesiąca ciąży kiwi i pomarańcze można jeść tylko raz w tygodniu. Podobno może to mieć wpływ na alergię u maleństwa, ale jaka jest prawda nie wiem.
Ja niestety po nabiale mam gigantyczną zgagę!!!
Coraz bardziej dokucza mi kręgosłup!! Wchodzenie na to moje 3 piętro zaczyna być koszmarem!!!
Co do wielkości brzuszka to od 23 tygodnia przybywa mi 1 centymetr tygodniowo.
Coraz częściej śni mi się moje maleństwo!! Jak jest z tym u Was??
Dziewczyny nasz cel coraz bliżej!!
Pozdrawiam!!!

reklama
Żużaczku, wróciłam właśnie z osiedlowej apteki i pytałam o tą maść, ale jej nie mieli a latać po mieście mi się nie chce, więc na spróbowanie wzięłam coś z Herbapolu - neo-aesculan. Zobaczymy czy to się sparwdzi. A jak nie, to może w przyszłym tygodniu, jak pojadę do Niemiec to w aptece tam poszukam...

A na zgagę kupiłam sobie Reni, zobaczymy też czy pomoże...

Anecik, rozumiem Cię jak to jest się wspinać na 3 piętro, tylko ja jeszcze wyżej bo na 4. I to nie raz z dzieckiem na rękach. Choć mała nauczyła się już wchodzic po schodach, ale tatuś ją rozpieszcza, no i nie raz na parterze się "kłócimy", ale i tak wygrywam ja i idziemy razem na te 4 piętro przy akompaniamencie wycia Gabiszona :laugh:
No i dodatkowo muszę uważać, bo radiolog wykrył mi te problemy z częścią krzyżową i jak tak troszkę się poschylam w ciągu dnia to wieczorem dosłownie padam z nóg. Mąż już nie raz mnie z podłogi zbierał...

Alicja
Co do skurczy, trzeba skonsultować się z lekarzem, jeśli ich ilość przekracza 10 na dzień, lub stają się regularne i jest ich pow 6 na godzine.
To najdokładniejsze dane , jakie mi ostatnio zaserwował mój gin.
wiadomo, duzo trzeba polegiwać, jak oni to ładnie mówią.
Wskazana wstrzemiężliwośc, zakaz masaży , oraz macania brzucha(ja czesto to robilam , kiedy nie bylam pewna , czy to skurcz)
Jutro moze bede miala jakies smakowite kąski o skurczach , bo moje sie nasiliły, no-spa nie działa zupełnie,wiec trzeba sie bedzie przebadac
Pozdrawiam ciepło wszystkie mamy

Ja nie wiem jaką mam długość szyjki - bo mój gin nigdy mi tego nie podawał. Współczuję wam dziewczyny z tym wchodzeniem po schodach. A jak Słowiczku Twója córeczka zareagowała na wieść o rodzeństwie. Bardzo podoba mi się ten skrót krórego używasz -Gabiszonek. :) A wybrałaś już imię dla drugiego potomka? My jeszcze się nie zdecydowaliśmy i tak naprawdę to chcę najpierw poznać płeć maluszka. :)

A Wy macie już wybrane imiona????????

moja dzidzia

Nasza kruszynka to Roksanka i tak suprer reaguje na to imie :laugh:
Wczoraj jeszcze byłam i gina i powiedział, że wszystko jest ok a po regularnym braniu tego żelaza /Tardeferon/ wyniki mi się poprawiły, tak że mam tylko wybrać do końca to co mi zapisał i finish. Wcale nic nie mówił o szyjce, że za krótka czy cokolwiek, wszystko jest w najlepszym porządku. Baaaaaaaaardzo się cieszę :D !
Byliśmy z mężem wczoraj oglądać wózki, mamy problem bo muszi być max. 58 cm szer. polecam sklep Calineczka na Grochowskiej 178 /W-wa/ lub na internecie, bardzo duży wybór, aż za, niestety nic dla nas, same szerokie.

hej!!
Anika taki wąski wózek?? Dostaniesz taki?? Ja przeglądałam na allegro foteliki samochodowe dla maluszka 0-13kg i ceny są dość atrakcyjne w porównaniu z tymi w sklepach!! Poza tym na allegro często ogłaszają się producenci, firmy itp... i można tanio mieć to co się chce, bo są w stanie zrobić nawet na wymiar.
Happy my dla dziewczynki mamy Kamila (bo to prawdopodobnie dziewczynka), a dla chłopca ciągle szukamy może Michał ale.... pa kolejnym usg powinnam już wiedzieć!!
Pozdrawiam!!

Architekt tego bloku to mój idol ;D
Już jeden mamy na oku, wszystko jest ok oprócz wagi, jest strasznie ciężki, ze wszsytkim waży 19,5 kg, ale jak go nosić nie zamierzam. Doszłam do wniosku,że nie ważne czy on będzie miał 15 czy 20 kg to dla mnie i tak za duuuuużo.
www.adbor.pl polski wózek na paskach i cena jest baaardzo atrakcyjna. Duża gondola, myślę że spokojnie przezimujemy w niej, szer. 35 cm, a to dla nas Sierpnióweczek ważne, bo noramlne gondole mają 30cm szer i wystarczają dla dziecka na 3 m-ce, a to nie dla nas.
pozdrawiam

apropos skracajacej sie szyjki , i skurczow,
wczoraj bylam w klinice , i podloaczyli mnie z jakiegos tam innego powodu do ktg , wiec jak tak lezalam to stiwerdzilam ze z nudow policze ile tych skurczy mam. bo polozna powiedziala ze jak2-3 dziennie to moge sobie miec.
podczas godziny lezenia mialam ich 12 ...
powiedzialam to potem lekarzowi a ten na to ze jesli bede miala silne skurcze np co 15 minut regularnie to to jest istotne a tak to nie!

doszlam do wniosku ze tutaj nie ma czegos takiego jak zapobieganie nieszczesciu moze jak sie juz wydarzy nieszczescie to probuja skutki neutralizowac, nie wiem , ale jest tak jakby mnie na jakis zywiol puscili z podejsciem: co ma byc to bedzie.
DOPIERO JAK ZACZNE RODZIC TO MAM IM DAC ZNAC , no bo jak to rozumiec!?

Alicja ja chodze do bardzo odpowiedzialnego ginka - nie tylko moje zdanie i wczoraj własnie pytałam o skurcze - takie napiananie się brzuszka. Powiedział, ze w tym tygodniu juz moga występować i jesli nie sa bolesne i same przechodzą to nie ma powodu do niepokoju - po prostu macica jest juz na tyle duża że skurcze są wyczuwalne.

reklama
hej!!
Ach te szyjki!! Podobno może się skrócić w ciągu kilku dni między jedną wizytą a drugą, a stres może mieć na to duży wpływ!! Najważniejsze żeby była zamknięta!!!
Ja teraz muszę szybko załatwić sprawę z zaświadczeniem o przedłużenie zasiłku chorobowego bo na początku czerwca będą 182 dni jak siedzę w domu!! Dziewczyny pilnujcie tego!!! Teoretycznie powinien to zrobić i o tym wiedzieć zakład pracy........... bywa różnie.
Moje maleństwo urządza sobie ostatnio nocami dzikie harce!!
Jak Wasze samopoczucie????
Pozdrawiam

Do góry