reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Cześć Dziewczyny.
Słowiczku, wiem co przeżywasz, moje dziewczyny robią się coraz bardziej marudne, że czasami mam dość. A jakby jeszcze jedna z nich chodziła tak jak Twoja Gaba, to chyba bym padła. Więc rozumiem co czujesz.
Moje dziewczyny jeszcze spokojnie mieszczą się w foteliki:)
Gaga, masz rację co do wagi Twojej Majci, ja kiedyś myślałam, że może się pomyliłaś. Ale ja myślę, że ona poprostu chce być super laska i trzyma dietkę:)

reklama
Dzieki Marta za link właśnie sobie wysłałam żeby przysłali m8i ten poradnik z Nutrici ;)

Mój Olek pewnie teraz waży z jakieś 6-6,5kg no ale jest chyba najmłodszy z sierpniowych dzieciaczków, wiec w sumie na tle innych z wagą wcale nie wypada źle,goni równo :p Ale jeszcze używamy Pampersów 3, wiec spokojnie ;) Jest taaaak aktywnym dzieckiem ze nadwaga mu na pewno nie grozi ;)

Słowiczku nie daj się tym swoim małym terrorystom :DJa mam jednego i chwilami wymiękam a jakbym miała takich dwóch Olków to bym chyba oszalała ;D

Mam pytanie do dziewczyn, które karmią swoje maluchy butelką, ile wasze maluchy zjadają na dobę mleka?? Bo jak czytam to forum lipcówek w wątku i karmieniu butelka ile te ich maluchy zjadały i zjadaja to jestem w szoku.

Nenar, dzięki za odpowiedź. Juz mi lepiej, moje dziewczyny też tak jedzą, ale zazwyczaj jedzą tak około 130 ml. A to co piszą lipcówki to ich dzieciaczki w wieku naszym zjadały po 180 ml i jeszcze im było mało:)

Marta Bibi jest nie jadkiem. Na dobe zjada średnio 600 ml mleka, 50-100 ml soczku i pół słoiczka deserku lub zupki. Do mleka o 23 dodaje 2 łyżeczki kleiku ryżowego lub kukurydzianego. Powinien jeść 900 ml. Dziś idziemy do lekarza prywatnie (wczoraj byłam w przychodni i pani dała antybiotyk) Bibi ma infekcje na migdałkach prawdopodobnie od wkładania do buźki wszystkiego co się da. Na dodatek do tej pory tył około 1200 na miesiąc a w 4 miesiącu przytył jedynie 400. Coś jest nie tak. Może to przez ząbki. On też zaczoł w nocy popłakiwać i się budzi 8 razy przez noc.
Jesteśmy po pobieraniu krwi z paluszka. A Wiktorek nawet się nie obudził, tylko buźuchne wykszywił ;D - twardziel.

rany klinke ale ci zazdroszcze, Majka nie zabkuje, ale nie ma szans na takie spanie góra 4 godziny i chce jesc
Monia my tez idziemy na badanie krwi i mam nadzieje ze Majka pojdzie w slady Bibiego i nie jeknie
marta Maja wlasnie je czesto i chyba sporo, z tym ze ona jest dluga, no lekarz mowi ze przybiera ok, zreszta jest zywiolowa strasznie

Gaga, no i tak powinno być. Najważniejsze żeby Majcia była uśmiechnięta i szczęśliwa:)
Moje małe już kilka razy miały pobieraną krew i też bez jąknęcia, tylko miny miały trochę skrzywione:)

reklama
Właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Marek twardziel - nawet się nie skrzywił. Pytałyście kiedyś, kto czym szczepi. Nasza skojarzona 5 w 1 nazywa się Pentaxim.
Marek waży 8600 g :) Marta, pytasz, ile je... 180 ml to norma, czasami do tego dokładka 60-90 ml. Ale wciąż ma wysypkę na szyi. Od czwartku nic poza mlekiem już mu nie dawałam, a wysypka nadal... Więc wkraczamy w fazę eksperymentów i szukania przyczyny. Dostaliśmy receptę na Nutramigen, od jutra zaczynamy

Do góry