reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Nam lekarze mówili pół na pół. jedni zeby dawac inni zeby nie. Mysle, ze najlepiej zobaczyc jak to jest z maluszkiem. Bo Wystarczy porównac majeczke z Witkiem. Ona zuch baba z żołądeczkiem jak struś a Witem biedniutek bolacy brzuszek ma i ja tez na diecie czasem musze byc. A wogóle to nie wiem co mi jest bo jest mi niedobrze od 3 dni. ;D ;D Normalnie jakby był powód, to bym się bała ze zaciążyłam. Ale i tak to chyba albo hormony albo za szybko zjadlam i dokładnie nie pogryzłam.

reklama
Dziendobry wszystkim sierpniowym mamom , chcialam sie przywitac , ja tez bede mamą sierpniowa tyle ze 2006, jezeli nie macie nic przeciwko zagladne tu do was od czasu do czasu i zasiegne jakiejs porady , chcialam tylko powiedziec, ze wlasnie przegladnelam galerie wszych pociech i kazda jedna jest fantasytyczna .....
serdecznie pozdrawim

witaj silunia, rany dziecię rok starsze od naszych w brzusiu jeszcze, ale fajnie ;) zaglądaj zaglądaj ;)

klinke nam lekarz powiedział żeby zacząć od soczków i deserków z jabłka i marchewki, Majka wprost rzuca się na łżeczkę jak jej daję ;) a czytałam że jak dziecko nie jest gotowe do stałych pokarmów to nie chce jesć, krztusi się i wypluwa, więc może spróbuj dać troszkę i zobaczysz, u nas dwa dni był ryk, a potem super papusia, oczywiście malutkie porcyjki, łyżeczka góra dwie

justynka super ten kalendarz, powiedz ile kosztuje, my dalej myślimy nad prezentami....

Goga po wielu bojach udało mi się kupić tą matę chociaż licytowałąm aż 3 i guzik z tego, w końcu dałam kup teraz bez licytacji ;) już się nie mogę jej doczekać,

zuzaczku spróbuj Witkowi pomieszać marchewkę z jabłuszkiem, może będzie ok

monia ja za te spodenki dałam niecałe 7zł na ciuchach a są w stanie idealnym, w życiu bym nie dała 95zł, bo przecież zaraz z nich wyrośnie

Cześć dziewczyny.
Mam chwilkę...
Jutro ostatni dzień rehabilitacji. "Powyciągałam" od faceta kilka różnych ćwiczeń stymylujących rozwój dzidzioli. Założę nowy wątek z tymi ćwiczeniami, chyba, że któraś to pierwsza zrobi i pochwali się, w jaki sposób inni rehabilitanci pomagali dzieciaczkom ( ćwiczenia, masaże). Tylko czekam na męża aż wróci bo potrzebny mi fotograf...
No i mam pomysł na nowy wątek. Zabawy z naszymi dziećmi.

Klinke ja jeszcze czekam z wprowadzeniem nowych pokarmów. Mo Łukaszek ma problemy brzuszkowe i nie chciałabym dodatkowo obciążać go czym innym.
Gaga superaśne porciachy, aż trudno uwierzyć, że takie można kupić na ciuchach.
Justyna, no właśnie ile taki kalendarz??

Dziewczyny mam pytanie, nie wiecie w jaki sposób mozna dostać krople Sab simplex na kolkę?? Znajomej mała ma straszną kolkę i może to by im pomogło.

marta15 jak wpiszesz w wyszukiwarkę Sab Simplex to pojawi Ci się kilka miejsc gdzie można kupić - ale oczywiście przez Internet np: http://www.ogloszeniadarmowe.pl/index.php?id_o=16&id=769
albo
http://www.ebay.pl/listResults?browse=0&Query=sab+simplex&Submit=Znajdź&SearchWorldWide=0

Dziewczyny dzięki za porady co do stałego jedzonka. Ja jakiś czas temu za zaleceniem lekarza dawałam Tymokwi marchwiankę i bardzo mu smakowała :)
generalnie on rzuca się na wszystko co mu się wloży do buzi. Dałam mu spróbować troszkę jabłuszka to zajadał tak że jak mu łyżeczkę z buzi wyciągałam to krzyczał że chce więcej ;D.
Poczekam jednak aż skończy równo 4 miesiące i zacznę od soczków - a to już tylko 17 dni

marta przywieźli nam ten stojaczek, na razie mała ma chyba mieszane odczucia, trochę sie pobawi, ale jeszcze się boi chyba tych melodyjek, no zobaczymy, powoli ja będe oswajać

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie stałych pokarmów - dajecie Hippa, Gerbera czy inne ?
Hipp ma dużo produktów po 4 miesiącu więc skłaniam się ku niemu.
Mój chrześniak jadł znowu tylko Gerbera - inne mu nie smakowały ;)
Pewnie jak we wszystkim trzeba sprawdzić co maluszkowi najlepiej smakuje.

reklama
Do góry