reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
Goga ma racje. Bibi ma jutro 4 miesięczne urodzinki a dziś dostaliśmy kaszke i łyżeczke w paczuszce.
Ja zarówno Pampersy jak i Biedronkowce używam 4. Bibi lubi mieć luzik na nuszkach.
Byliśmy dziś na kontrolnym USG bioderek. Wszystko wypadło dobrze, tylko jeszcze coś się nie wykształciło i za 2 miesiące kontrola. Troche się uśmiałam u tej pani doktor. Wcześniej wam chyba nie pisałam, że Bibi wygina się w banana. Tak jakby chciał główką do piętek dotknąć. Wyczytałam, że coś takiego jest obiawm asymetri i trzeba dzidzie rechabilitować. No i w czasie badania Bibi cyk - robi tego banana. Więc ja w kszyk, że właśnie taką to moje dziecko ma anomalie. Arek dodał, że najpierw w jedną strone tak robił a teraz to już na obie!!! A babka popatrzyła na nas jak na głubków i mówi, że dziecko poprostu chce na brzuszek się przekręcić ;D. Morał z tego taki, że nie ma co za dużo czytać... ::)
Nasz fotelik narazie wystarcza. Natomiast będziemy mieli napewno Wigilijny problem. W każdym razie nie będe z dzieckiem maratonów urządzaćw. Do tej pory mieliśmy zawsze 2 Wigilie.

marta ja sprawdzę ile kosztuję wysyłka bo to dwie paki wielkie i ciężkie przecież, i dam ci znać, a wyślę chyba za pobraniem, bez sensu przelew na konto, ty zapłacisz przy odbiorze a mi do domku przyniosą

nasza niunia do fotelika wchodzi jeszcze, bo ona to taka długa ale szczupła, więc spoko

co do Wigilii to my siedzimy w domu, postanowliśmy juz rok temu jak byłam w ciąży, zawsze było objazdowo, a teraz nie, mimo tego że teściowie mieszkaja tez w Krakowie a rodzice w tym samym bloku, zobaczymy się wszyscy na chrzcinach i już, a wigilie spędzimy naszą małą rodzinką

słowiczku kochany trzymaj się i nie daj sie dzieciakom

a co do pieluch to my jednak biedronkowe i już, najlepsze są według mnie, jeszcze lidla spróbujemy, na pampersy się bidula uczuliła

rany jak tak piszecie o wadze maluchów, to moja malizna waży jakieś 6 kg, no Ala i Ania mniejsze ale to bliźniaczki więc zrozumiałe że się musiały podzielić ;)

Gaga Bibi waży 6400 a to chłopiec i starszy o bezmała miesiąc od Majeczki. Wzrost i waga na tym etapie o niczym nie świadczy! Ważne, że dziecko przybiera na wadze. Mam dwie kumpele z pracy. Urodziły synów prawie jednocześnie. Jeden gigant 4800 a drugi normalny 3500. Ten pierwszy całe dzieciństwo był ogromny. Teraz ci chłopcy mają po 18 lat i ten gigant 170 cm wzrostu a ten normalny 189.... .Jacy rodzice takie najczęściej dzieci. My z Arkiem do wysokich i tłustych nie należym to i Bibi olbrzymem raczej nie będzie ;D.

hej !! a my tez 4 z pampersa uzywamy i są takie akurat wiec jak skoncze tą wielką pake to kupie znowu z belli bo one posrednio wychodza wiec bedą wieksze troche!!
Widze ze juz o świetach myslicie my zawsze dwie wigilie mielismy i teraz chyba tez tak prawdopodobnie zrobimy!!
Tak dzis u nas fajnie było na polku ze dwa spacery zaliczyłysmy, Liwcior poliki czerwoneee ma....
Żużaczku a na jaki przesadziłas teraz fotelik Witka ?? tzn od ilu kilo i jaki masz bo ja zastanawiam sie teraz nad nowym i nie wiem jaki kupic. Moze dziewczyny wiecie ktore sa dobre?!
Mobugaj nasza tez takiego banana robi i tez martwiłam sie czy to nie jest źle przypadkiem bo tez czytałam ze to źle i w ogole wiec dzieki ze o tym napisałaś !!
Liwia to w ogóle w cyrku teraz mogłaby wystepowac takie akrobacje robi, i uparła sie siedzieć i basta albo siedze albo pisk az mózg boli ::)

justynka u nas to samo siedzieć i koniec, gnie się okrutnie, no i niestety przez to ciągłe napinanie brzuszka ulewa, siada łądnie trzymana za rączki i zadowolona że hoho, no i co jak chce to niech ma, ale to gięcię sie jest zajebiste, tylko dlaczego robi tak w nocy przez sen??? ja ją zawsze wtedy karmię bo mam wrażenie że cyca szuka

hehehehe ;D My też walczymy z bananem i do tego z siadaniem.
Tymek jakby mógł to by pobiegł ::)
Już parę razy udało mu się na brzuszek przekręcić. W drugą stronę jakoś mu nie wychodzi ;)

Od trzech dni kryzys mamy - Tymek budzi się w nocy bardzo często i ciężko go uspić. Dzisiaj cały dzień płakał, Zasypiał na 15 minut i budził się z krzykiem.
No i wszystko co ma pod ręką pcha do buzi i marudzi okrutnie. Mam wrażenie że zęby mu idą.
Na nockę dostał czopek i posmarowałam mu dziąsełka żelem - póki co śpi już 3 godzinę spokojnie.

Co do Wigili to ja wogóle nie ma do tego głowy. Jedna babcia w Olsztynie druga w Strachowicach a my w Warszawie........

hej!!
Goga oczywiście już dostałam część reklamówek i tez czeka awizo na poczcie....
Mam straszne zaległości w czytaniu.....
Nam pampers przysłał ten kupon od kodów.... co do rozmiaru to my uzywamy 4 a na noc 4+...
Mamy teraz problem z kupkami w niedziele była lewatywka!! Po niej zielone cuchnące kupsko i teraz znów nic!!! Nie wiem czy nie rozregulowała Tomusia tym czopkiem z paracetamolu???
Co do siadania to nasz już na dobre sobie siada!!
Dziś wprowadzam do menu kaszkę...
Nasz też wchodzi jeszcze do fotelika .... a waży zaledwie 7 kg... coś malusi ten mój Tomuś....
Nauczył się ten nasz maluch piszczeć!! Muszę w jakieś zatyczki zainwestować!!!
Pozdrawiamy serdecznie!!!

reklama
co do fotelika, to musze meza zapytac, bo sama nie wiem jaki to. Jest na stałe mocowany do samochodu i mozna go pochylic na bazie, zeby maluch nie siedział tak zupelnie wyprostowany. Ma 5cio punktowe pasy. Wydaje się, ze maluchowi wnim wygodnie.

Słuchajcie, co ja mam wprowadzic maluchpwi do diety, bo widze, ze bardzo chętnie by sobie pojadł ale na sok jabłkowy tragicznie reagujje - brzuszek go boli. Tak było od zawsze, jak ja piłam to tez go bolał. Czy moge mu podac marchewke - soczek?? Mysle, ze potrzebuje juz witaminek dodatkowo, bo strasznie szybko rosnie i ma hemoglobine kiepską

Do góry