reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

anecik prosze bardzo:
http://www.majkowscy.neostrada.pl/kuchnia/maluszek/normy.html

Witek dzis dostał łyzeczke soku jabłkowego (Hipp bez cukru ze slodkich jabłek). mlaskot było słychac w całym domu taki był zadowolony. Chyba by wypił cała butelkę jakby mu dac ;D ;D

Ale mnie dzis łeb napir... oj.... :(

Kupilismy nawilzacz, ale tanszy. Bez opcji automatycznego wyłaczania i bez cieplej pary. Kupilismy taki, bo był bez filtra a w Białymstoku strasznie trudno wymienne filtry dostac. :mad:

reklama
Mojemu dziś dałam odwrotnie soczek i deserek. To znaczy do tej pory pił soczek marchwiowy i jadł jabłko, dziś dałam soczek z jabłka i marchewkę. Oczywiście wciągnoł wszystko jednym tchem. Dałabym mu więcej ale się boje, że jelitka źle taką ilość będą tolerować. W przyszłym tygodniu zaczynamy zupki.
Z innej beczki teraz. W co ubieracie dzidzie do chrztu. W kościele gorąco to napewno nie będzie. Myśle kupić biały śpiworek na wierzch a pod śpiworek sztruksowy garniturek. No ale to jeszcze zobaczymy.

żużaczku a co Ty w takim razie jadłaś skoro większość warzyw i owoców nie można (owoców to ja i tak nie jem za dużo) i możesz coś na zgagę polecić (Tymek po odbiciu strasznie krzyczy więc jest jakieś prawopodobieństwo że to zgaga).
Dokładnie opisałaś zachowanie Tymonka ;)
Długo byłaś na takiej diecie ? Ja przez ostatnie 2,5 miesiąca jestem na diecie dla dzieci alergicznych więc i tak jem same świństwa, ważę mniej niż przed zajściem w ciążę ;)

gaga, marta Tymuś bardzo dziękujemy za trzymanie kciuków i buziaczki. Przesyłamy oboje Waszym dziewczynkom miliony słodkich całusków :) :) :)

hej !!
Terrorystka padła dzis szybciej to posprzątalismy z mężusiem chaupe, a jutro na imprezke !!
Ja zaczełam od bobofruta - jabłkowo-marchwiowego z dynią i winogronami i mała dzis wydoiła 2x 30ml najpierw podawałam łyżeczką ale dzis dałam w butelce bo od tej łyżeczki obydwie usmarowane byłyśmy i Liwcia miała zabawe łapiąc za łyżeczke albo kileliszek ;D
Liwciorkowi tez na cycu nic nie brakowało bo przybiera po kilo na miesiąc i ma juz ponad 7kg i czasem to juz nie mam siły zeby ją nosić a co dopiero pozniej ::)

w aptekach jest specjalny lek dla dzidziów od zgagi ale to pediatra musi przepisac. Ja moge polecic ci homeopatyczny - ROBINIA COMP. To mial Witek polecone przez nasza lekarkę. 3 x dziennie rozpuscic na lyzeczce jedna granuleczke.

Co do diety to byłam na niej 2 miesiace. Zero owoców, słodyczy nawet nie wachałam, w kat poszło większość warzyw: buraczki, marchew. Zamiast kartofelek kasze i makarony, ryz. Do picia zioła albo czysta woda.
Maluszek powinien mieć wszystko podniesione tak jak u dzizdi z refluksem (nawet przy przewijaniu, najmniej kat 30'.

Kiedys w tv był nawet film o zgadza u niemowląt, stad wiem o tym wszystkim i łatwiej mi było tego unikac. Wazne jest tez podawanie tej łyżeczki wody po odbiciiu, zeby maluszek mógł sobie gardełko przepłukac.

no to Majka pospała, gotowa do zabawy, a mi oczy leca no i cóż zrobić, tatuś zabawia a ja czekam kiedy cyca wyjąć, wiecie co nie mogę się doczekać aż podam jej na noc coś czym się naje i prześpi z 5 godzin, powoli wymiękam przez to spanie

zuzaczku ładne te zaproszenia, też o tym myslałam, ale jakos mi się nie chce ;D

reklama
cześc dziewczynki
pomóżcie :-[ podaje Majeczce soczek a ona ryczy i wrzeszczy i za nic go nie chce, dawałam na łyżeczce i z kileliszka a ona ryczy tak czy inaczej, nie chce tego soku, nie wiem czy jej go na razie nie podawać ??? czy może dawać bo im później jej wprowadzę tym gorzej będzie, sama juz nie wiem co robić

Do góry