reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
No to dziś cztery miesiące życia za Markiem :)
Gaga, ani Marek teraz, ani Michal trzy lata temu - żaden nie chciał pić soku. Michał teraz za to pije tylko soki, Marek nadal samo mleko, od wielkiego święta herbatkę. Nie zmuszaj Majci. Jak zechce, to będzie piła. I wcale nie jak później, to gorzej...
Anecik - jeżeli chodzi o hemofer, to ja dawałam Markowi i Marta jednej ze swoich bliźniaczek. U Marka reakcja straszna. Śmierdzi toto zardzewiałym gwoździem, popić można tylko herbatką (pamiętaj, żeby z godzinę przed i godzinę po nie dawać mleka, bo z mlekiem hemofer się nie wchłania), Marek się wściekał, stracił apetyt - zamiast 150-180 ml mleka wypijał niecałe 90 ml, a z tego jeszcze połowa mu się ulewała. Do tego zielone kupy, płacz przez pół nocy. Odstawiłam na tydzień - czarodziejska poprawa, podałam znowu - i znowu cyrk. No to przestałam. Nasza lekarka powiedziała, że jak on tak źle toleruje, to mam sobie dać spokój.

hej!!
Gratulacje dla Mareczka!!!
Goga ja właśnie boję się takiej reakcji Tomka na ten specyfik!! Dlatego dostanę niemieckie kropelki które podobno są o wiele lepsze. Podobno można podawac dziecku sok z buraka słyszałyście coś o tym??
Żużaczku dzięki za namiary sprawdziłam sobie te wyniki.
Gaga nic na siłę może podaj ten o innej porze dnia?? Może Majcia nie czuje się jeszcze gotowa do picia tego soczku. Kombinuj może się uda... Mojemu Tomkowi nie podeszła np. marchewka ale za kilka dni zrobię kolejne podejście...
Pozdrawiamy

no chyba dam sobie spokój z tym soczkiem spróbuje jeszcze może jutro, a powiedzcie mi czy zamiast soczku najpierw mogę wprowadzić starte jabłuszko i tartą marchewkę to bym jej zamiast soczku podała ??? może to bedzie wolała, a jak nie to czekam z miesiąc jeszcze

Mareczku kochany sto takich szczęśliwych miesiączków

bylismy dzis u przyjaciół (u Asiolka z forum Bialostoczanek). maja wage elektroniczna dla dzidziołków. Witek na golaska wazy 7,260 ;D ;D

Wogóle wizyta była su-per. podładowałam baterie! A maluszki polozylysmy naprzeciw siebie, na brzuszkach i wiecie jak gadały? Witek nigdy tak duzo nie rozmawiał co dzis z Majeczka. Prawdziwa dyskusja. Az w koncu beknęli w tej samej sekundzie. Popłakałysmy się ze smiechu!

zuzaczku Witek wyrywa lipcóweczki, no ładnie !!!
my dziś u chrzestnej (przyszłej) Majeczki byliśmy, ale ciacho jadłam pycha - sernik z rosą mniamiiiiiiiii

ciasteczko półkruche (chyba) ser i piana z białek, ale to wszystkie takie pyszne ;) ja pamiętam że u nas na weselu taki był chyba, ale ten u cioci lepszy niz ten z Hawełki, no palce lizać

reklama
Gaga dzięki za link, no to też jest ciekawy pomysł.

Goga buziaczki dla Tomeczka, a Roksanka dziś skończyła 3 miechy!!!

Kupiłam dziś małej książeczke z Tiny coś tam, taką z materiału, która na wierzchu ma grzechotkę a w środku kwiatki szeleszczą, jest tam lusterko itp. i wiedzę że mała jest zachwycona, fakt że książeczka jest droga jak diabli 89zł ale myślę że było warto.

Gaga jesteś sadystką z tymi ciastkami, ja mogę tylko pomarzyć i właśnie na imprezie u znajomych jadłam bułkę z marchewką bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Do góry