reklama
słowiczek
mama pisklaczków
Dziękuję, dziękuję.
Jeżeli nic się nie zmieni ( czytaj - nie odbije nam ) to synek będzie miał na imię Łukasz.
Jeżeli nic się nie zmieni ( czytaj - nie odbije nam ) to synek będzie miał na imię Łukasz.
mobugaj
Fanka BB :)
Ja też Ci Słowiczku gratuluje! I zazdroszcze! Bardzo bym chciała mieć parke teraz mi było obojętne ale drugi dzidziuś to mogłaby być dziewczynka. Oczywiście najważniejsze żeby było wszystko ok i co Bozia da to się bedziemy cieszyć. Ciebie chyba bidulo wszystkie możliwe dolegliwosci ciążowe dopadły! Trzymaj się mocno - powodzenia. Monika
słowiczek
mama pisklaczków
Z tymi dolegliwościami to masz rację Mobugaj. W pierwszej ciąży to ja nawet nie czułam się ciężarną... a teraz... jeszcze do tego radiolog dopatrzył się, że mam poważne problemy z kręgosłupem. Szkoda gadać...
Ale Wy dziewczynki trzymajcie się mocno i nie dajcie się.
Ale Wy dziewczynki trzymajcie się mocno i nie dajcie się.
Ż
żużaczek
Gość
Dziś robiłam sobiei test na tol. glukozy. Tak jak myślałam, nie jest źle dla kogos kto tak jak ja uwielbia syropki pić. Tyle, że mnie potem zgaga darła jak cholera. Wyniczki za to pokazowe.
anecik
Majowe mamy'09
hej!!
Słowiczku i ja GRATULUJĘ!!! Powiedz jaki termin porodu według USG?
Żużaczku ta zgaga to straszne paskudztwo!!!
Dziewczyny jakoś to przetrwamy!!!
Pozdrawiam!!
Słowiczku i ja GRATULUJĘ!!! Powiedz jaki termin porodu według USG?
Żużaczku ta zgaga to straszne paskudztwo!!!
Dziewczyny jakoś to przetrwamy!!!
Pozdrawiam!!
słowiczek
mama pisklaczków
Dzięki dziewczyny.
Anecik, powiem Ci szczerze, że nie zapytałam jaki jest termin porodu wg usg. Radiolog skupił się bardziej na badaniu prawidłowej budowy mózgu, serca, pęcherza, wątroby i wszystkiego co jeszcze można. Sprawdził długość szyjki macicy, budowę pępowiny itp.
Ale według jego badania 2 maja jak to miałam robione usg to miałam 23 tydzień ciąży i 3 dzień. Waga dziecka 575g., czyli według niego średniaczek...Może więcej będę wiedziała po wizycie u gina.
Pozdrawiam
Anecik, powiem Ci szczerze, że nie zapytałam jaki jest termin porodu wg usg. Radiolog skupił się bardziej na badaniu prawidłowej budowy mózgu, serca, pęcherza, wątroby i wszystkiego co jeszcze można. Sprawdził długość szyjki macicy, budowę pępowiny itp.
Ale według jego badania 2 maja jak to miałam robione usg to miałam 23 tydzień ciąży i 3 dzień. Waga dziecka 575g., czyli według niego średniaczek...Może więcej będę wiedziała po wizycie u gina.
Pozdrawiam
Ż
żużaczek
Gość
Słowiczku. Termin z usg masz na pewno zapisany w tej tabelce na wydruku z USG , u mnie zawsze jest
słowiczek
mama pisklaczków
właśnie go przeglądałam przed wysłaniem poprzedniego posta ale jakoś nie mogę rozszyfrować bo jest to takie malusieńkie zdjęcie, i kupę skrutów i literek, które nic mi nie mówią.
Pogadam z ginem za dwa tyg.
Pogadam z ginem za dwa tyg.
reklama
anikawi
Fanka BB :)
Hej Sierpnóweczki!
byłam wczoraj u mojego gina, ale było zastępstwo, przyszła jakąś pani doktor /nie Polka/ 40 min. mnie badała, ale fakt że wszystko, stwierdziła że mam dość krótką szyjkę, niby wszystko jest z nią wporządku ale doktorka stwierdziła, że wiedzi mnie pierwszy raz i nie wie czy to taka moja uroda czy się szyjka skróciła, badała i ginekologicznie i przez usg dopochwowe, wysżło że szyjak ma ok 3 cm, ale zabroniła mi cwiczyć nawet na szkole rodzenia, tylko oddechy, jak to u was jest z tą szyjką?
Nie lubie nowych lekarzy bo zawesze coś palną, ta mi powiedziała, ze mam trochę duży brzuszek jak na 26 tyg., fakt że nigdzie indziej te kilogramy mi nie idą tylko w brzuszek, ale czy mam się tym martwić ??? ??? że on jest trochę za duży? a do tej pory przytyłam niecałe 10 kg, a to przecież koniec 6 miesiąca?
byłam wczoraj u mojego gina, ale było zastępstwo, przyszła jakąś pani doktor /nie Polka/ 40 min. mnie badała, ale fakt że wszystko, stwierdziła że mam dość krótką szyjkę, niby wszystko jest z nią wporządku ale doktorka stwierdziła, że wiedzi mnie pierwszy raz i nie wie czy to taka moja uroda czy się szyjka skróciła, badała i ginekologicznie i przez usg dopochwowe, wysżło że szyjak ma ok 3 cm, ale zabroniła mi cwiczyć nawet na szkole rodzenia, tylko oddechy, jak to u was jest z tą szyjką?
Nie lubie nowych lekarzy bo zawesze coś palną, ta mi powiedziała, ze mam trochę duży brzuszek jak na 26 tyg., fakt że nigdzie indziej te kilogramy mi nie idą tylko w brzuszek, ale czy mam się tym martwić ??? ??? że on jest trochę za duży? a do tej pory przytyłam niecałe 10 kg, a to przecież koniec 6 miesiąca?