reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

reklama
Karmię, karmię ale nie wiem czy jej tym większej szkody nie robię :baffled:, a uczulenie i moze wszystkie inne problemy to konserwanty. Zobaczymy bo szorstka skóra pojawiła się jak dałam słoiczki tyle że wszędzie marchewka więc dzisiaj była dynia. Jak nic nie będzie to alergenem pewnie jest marchewka. A swoją drogą od jutra znowu dieta bezmleczna :dry:

Tym razem dalam paracetamol, daje na zmiane z nurofenem bo MAria tak gorączkuje że w ciagu doby bierze wszystkie dozwolone dawki.

A masz może ulotkę od panadolu, kurka ja swoja zgubilam i nie wiem ile tego paracetamolu moge dac - 3 czy 4 dawki w ciagu doby.

Agata przy wysokiej gorączce możesz Marysi podać 250 mg paracetamolu a jak by dalej była wysoka gorączka to po czterech godzinach 125 mg nurofenu (ja podaję ten w czopkach) i tak na zmianę co 4 godziny aż do uzyskania poprawy, a jak nie to pół czopka pyralginy.
Zdrówka życzę!!
Jutro znów Tomek idzie do przedszkola, już się boję co to będzie rano za histeria.
No i wnęka zabudowana....

Anecik - ja często daję panadol a po 1 godz - 1,5 daje nurofen bo u Marii bardzo ciezko zbija się temperaturę. Nawet po tej pyralginie temperatura nie spada w jakiś szaleńczy sposób.
Jedynym plusem tych teperatur jest to, że zazwczaj Maria sama zwalcza infekcje ale teraz doszedł do tego ten rota i nie wiem czy i tym razem nam się upiecze :-(

reklama
hej !!!!

co za pogoda !!!! gdzie ta wiosna !!! Liwia juz słońce namalowała na kartce i przykleiła do okna i ciągle śpiewa słoneczko nasze rozchmurz buzie ....
wyjść od kilku dni próbujemy i jak wczoraj wybrałyśmy sie to wróciłyśmy mokre wszystkie trzy....... poza tym Liwia jeszcze do końca miesiąca nie pójdzie do przedszkola poza tym teściowa po operacji i jak bedzie w domu to kompletnie nic nie bedzie mogła podnosić ani nic do tego wszystkiego mamy remont w zakłądzie i jak tylko dzieciarnia zaśnie lece z męzowym sprzątać tam ...... także mam wesoło !!!

buuuu łeb mi pęka !!!!!

Wiolcia :-)

Do góry