reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Ja tu z laktatorem zaglądam - Ania w nocy opuściła1 karmienie i muszę trochę sobie pomóc bo nie wyrobię :blink:

Jutro, mam nadzieję, zawożę próbki siusiu i qpki na posiew, a w poniedziałek próbki pani doktor pobierze z paznokci - bo jak się okazuje na paznokciach u rączki ma grzybicę :-(, tak czułam :-(
Szczepienie musi poczekać do wyników.
Ania tylko mało przybrała :-(

reklama
anecik moze byc mcosolvan syrop, flavamed, flegamina mite plus bardzo duzo picia

u nas obylo sie bez antybiotyku, a tak chorej hanki nie widzialam jeszcze nigdy w zyciu, dwa dni nie wstawala z lozka prawie w ogole, a kaszel miala taki ze az wymiotowala:dry:

w kazdym razie najgorsze mmy za soba

jestem na etapie odpieluchowywania Heleny, masakra powiem wam, chyba jeszcze za wczesnie, ale mam troche czasu teraz to zaczelam

efekt dwie kupy w majty i pelno prania:baffled:

Ania śpi :happy2:

Oj cieżkie te wieczory, D. miał wczoraj małą próbkę tego :sorry2:, a Maria jest strasznie zazdrosna o D. :-( Teraz pojechali do teatru :tak::tak:

hej !!!!

a ja jestem mega zołzą ostatnio !!! wszystko mnie wkurza i wszyscy sie na mnie uwzieli !!!!! :wściekła/y:

a poza tym do 8-go miesiąca czułam sie super a teraz od tego szpitala zbieram wszystkie bonusy i co chwile coś mi sie przyczepi, łacznie z tym ze jestem posiadaczką tego gufna paciorkowca :wściekła/y::-( Lekarz mi mówi ze mam sie nie przejmowac bo oni juz sobie poradzą ale ja i tak jestem zdołowana pomimo ze ponoc co 3 osoba to ma :baffled: Kurde przy Liwii albo nie miałam albo nie robili mi posiewu i nie wiedziałam nawet o tym !!! Agatka Ty chyba tez z tego grona ?!
no i wytrwałości !!! jakos trzeba stawiac czoła !! ciezkie to macierzyństwo :rofl2:

jusyna ja tez mam streptococcusa, takze witam w gronie:sorry2:

nic strasznego, trzeba wziac antybiotyk, zrobic kolejny posiew i juz, u mnie za kazdym razem antybiotyk tak dobrany ze wytlukl dziadostwo, wiec nie ma co sie denerwowac:happy2:

Justyna - mam posiadam :baffled:
Antybiotyku nie dostałam bo musiałabym go brać do dnia porodu non stop bo mnie sie wszystko imało pod koniec :no::no:
Musisz być wcześniej w szpitalu, nie czekać zbyt długo w domu, dostaniesz dożylnie antybiotyk i maluchowi nic nie będzie :tak::tak:

D. mnie wpienił, pojechał do pracy, mieliśmy pojechac na zakupy ale jego zdaniem Ania zbyt długo jadła :angry::angry::angry: Kuźwa jak grał na kompie to mu to nie przeszkadzało :angry::angry::angry:

Atol, Agatka zaraz razniej :-D
a tak poważnie to róznie albo dają wcześniej antybiotyk przed porodem albo juz w szpitalu ! Nie wiem co lepsze ! Troche sie boje czy to 4 godz przed porodem zaskutkuje i czy zdąże :baffled: o mamo laski mam takiego pietra ze szok !!!!

nie wiem co lepsze, ja dostalam wczesniej cala kuracje, potem mialam robiony posiew kolejny i wyszlo ze juz nie mam dziadostwa

w kolejnej ciazy to samo, znow mialam , znow antybiotyk wczesniej, znow kolejny posiew

jakos dla mnie bezpieczniej wczesniej wziac

reklama
nie wiem co lepsze, ja dostalam wczesniej cala kuracje, potem mialam robiony posiew kolejny i wyszlo ze juz nie mam dziadostwa

w kolejnej ciazy to samo, znow mialam , znow antybiotyk wczesniej, znow kolejny posiew

jakos dla mnie bezpieczniej wczesniej wziac

Bezpiecznej, bezpiecznej :tak::tak:

Ale u mnie 2 lekarzy nie dało takiej terapii twierdząc, że w szpitalu będą wiedzieć co robić :confused2:

Zresztą same widzicie ile z Anią jest problemów i chyba właśnie przez antybiotyk :-(
Teraz dostałam płyn na grzybicę u paznokci :-(

Do góry