reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej !!!

nie wiem co lepsze, ja dostalam wczesniej cala kuracje, potem mialam robiony posiew kolejny i wyszlo ze juz nie mam dziadostwa

w kolejnej ciazy to samo, znow mialam , znow antybiotyk wczesniej, znow kolejny posiew

jakos dla mnie bezpieczniej wczesniej wziac

Bezpiecznej, bezpiecznej :tak::tak:

Ale u mnie 2 lekarzy nie dało takiej terapii twierdząc, że w szpitalu będą wiedzieć co robić :confused2:

Zresztą same widzicie ile z Anią jest problemów i chyba właśnie przez antybiotyk :-(
Teraz dostałam płyn na grzybicę u paznokci :-(

no własnie ja bym tam wolałą miec wcześniej i potem po wymazie info ze nie ma ! ale u nas chyba praktykują zażycie przed samym porodem ! czyli tak jak u Agaty dopiero w czwartek bede u gina to wypytam !!!
Atol a robili dziewczynom jakies dodatkowe badania z tego tytułu ???
Agatka a Ani oprócz tego antybiotyku tez jeszcze robili coś ? no i przy Marysi to miąłas tez ? bo ja przy Liwii nie pamiętam czy miałam robiony ten wymaz a jeśli juz to musiał wyjść ujemny bo bym pamiętała !

no a mnie teraz bierze znó jakieś przeziębienie ! daje mi popalić ta końcówka ciązy :baffled: wszystko było super do 8 m-ca a potem po kolei wszystko :sorry:

reklama
Justyna nie wiem czy to bylo robione dodatkowo, czy robia to kazdemu noworodkowi, ale Hanka i Helena mialy pobierane wymazy z ucha i odbytu, wyszly jalowe i jeszcze w epikryzie mam napisane ze robili badania w kierunku infekcji i nie stwierdzono odchylen, ale co to?

moze chodzi o badania krwi z rozmazem

Justyna trzymam kciuki, na pewno bedzie ok

alez dzis piekna pogoda, moze sie skusze i wreszcie z moimi chorybzdami pojde na spacer:laugh2:

zaneta to juz na pewno urodzila, szkoda ze sie nie odzywa

anecik jak u ciebie?

halooo zuzaczku wyjdz na chwile ze swej pracowni i napisz co u ciebie:sorry:

pozdrawiam

Agata i Anecik!
Spóźnione życzenia urodzinowe.
Niech marzenia się spełniają,
niech mężowie nie wkurzają,
zdrowie niechaj dopisuje, humor nigdy się nie psuje!

Arabella dziękuję za pamięć.
Atol ja rosnę odzyskałam apetyt i jem .... boli mnie teraz niestety gardło i jutro idę do lekarza
Byłam dziś z Tomaszkiem u lekarza i mam mu jeszcze podawać syropek wykrztuśny, a po niedzieli może iść do przedszkola

hej !!!

no własnie ja bym tam wolałą miec wcześniej i potem po wymazie info ze nie ma ! ale u nas chyba praktykują zażycie przed samym porodem ! czyli tak jak u Agaty dopiero w czwartek bede u gina to wypytam !!!
Atol a robili dziewczynom jakies dodatkowe badania z tego tytułu ???
Agatka a Ani oprócz tego antybiotyku tez jeszcze robili coś ? no i przy Marysi to miąłas tez ? bo ja przy Liwii nie pamiętam czy miałam robiony ten wymaz a jeśli juz to musiał wyjść ujemny bo bym pamiętała !

no a mnie teraz bierze znó jakieś przeziębienie ! daje mi popalić ta końcówka ciązy :baffled: wszystko było super do 8 m-ca a potem po kolei wszystko :sorry:

Przy Marii również miałam tę paskudę. Zarówno Ania jak i Maria miały pobrane wymazy ale z ucha i nosa i rozmaz z krwi też . U Marii były jałowe u Ani z ucha niestety nie - w rozmazie z ucha coś wychodowano :-( Było ogólne badanie moczu i CRP i jak byłaby infekcja to chyba w wynikach by coś było. Ania dostawała antybiotyk przez 5 dni z powodu wyników a Maria tylko 4 bo wyniki były ok.
Gdyby ktoś dał mi wybór to przeleczyłabym samą siebie, ponieważ przy Marii nie było komplikacji to nie uparłam się przy leczeniu siebie i teraz bardzo tego żałuję. :-(

Arabella - dziękuję za życzenia :-)

A ja ciekawa jestem co u Słowiczka - daj znać jak konsulatcja kardiologiczna.

Żaneta ma pewnie masę roboty przy dziewczynach :-D

reklama
Wczoraj było spotkanie warszawskich dziewczyn z września, ostatnio takie spotkania robimy co tydzień. Ale jazda 5 maluszków i 3 starszych dzieci - moje to akurat najstarsze i najmłodsze. Nakarmienie tej 5 to prawie 2 godziny :-D
Panie w przedszkolach to święte kobiety :tak::tak:

Do góry