reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej !!!

Agata no bo lekarze niektórzy jakoś bagatelizują te sprawy :sorry2: Boje sie ze ktoś czego nie dopilnuje i nie zrobią jakiegos posiewu albo cos ! bede musiała tego dopilnować !!!
jak tam Marysia do siostry ???

ja tez juz sie zastanawiam co tam u Słowiczków no i Bibi tez czerwona kartka !

ja ide dzis na wizyte a własciwie na usg zobaczyc ułożenie i z wynikami tego posiewu !!!
no i wózek mi przyszedł juz Liwia jazde próbną miala i super póki co :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
nie śpie :dry:

wróciłam od lekarza po 20 i Liwii bajke przeczytałam i zaniemogłam na kanapie !! Generalnie dzidzia uparcie głową w góre, robili mi zapis i wyszły jakies skurcze i mam dalej brać fenoterol ! Położna powiedziała zeby tak z tydzień jeszcze poczekac bo szkoda dzidzi teraz ! Za tydzien znów na zapis i do lekarza mam nadzieje ze bedzie okazja bardziej pogadac bo dzis spieszył sie na cesarke i nie było czasu ! Paciorkowcem mam sie nie stresowac podstawa ze o nim wiemy i mam nie zwlekać tylko jak mi wody odejdą to migiem do szpitala bo muszą mieć czas podać ten antybiotyk !!!

a ja dzis chyba nie zasne miednice i krzyz ma mi rozwalić od tego leżenia na kozetce przy tym zapisie chyba zwariuje tak mnie boli :-(

zdrówka Anecik !!!!!

justyna nie martw sie na zapas, bedzie dobrze

nie wiem czemu sie upieraja zeby w kroplowce ten antybiotyk walnac?

ale jak widac u was tak sie praktykuje

co do ulozenia posladkowego, to u nas w niektorych szpitalach nie jest to wskazanie do cc, mi nawet przy drugim dziecku powiedzieli na Karowej ze bedziemy probowac rodzic naturalnie, wiec moze pogadaj o probie porodu naturalnego jesli tak bardzo nie chcesz cesarki

choc ja ja np polecam:-D

wydaje mi sie, że przy paciorkowcu CC była by najlepsza - i dla Ciebie i dla didzi...
ja cc tez polecam bo mam porównanie - naturalnego i CC. NIGDY WIĘCEJ NATURALNEGO!!

no własnie !! tak sobie pomyślałam ostatnio ze to nawet lepiej jak juz jest to dziadostwo !!

Atol ja sie boje tak samo naturalnego i cesarki ! a juz powiedziałam lekarzowi ze przy takim ułozeniu to ja nie mam zamiaru naturalnie rodzić !!! poza tym Liwica miała dużą główke wiec jak ta tez to niebezpieczne to by było !!
wczoraj nawet jak byłam na zpaisie to dziewczyne szykowali do cesarki bo miala tak dziecie ułożone !!

Justyna - ja bym pojechała do szpitala wcześniej niż odejdą wody płodowe - pierwsze skórcze i wio bo mi jak wody odeszły to miałam na badaniu 8-9 cm rozwarcia i początki skórczy partych :baffled: Od odejścia wód do urodzenia Ani minelo 20 minut :sorry2:

MArysia na Anię reaguje w miarę ok, nie sądzę aby jej zazdrość była jakaś "nadwymiarowa" jest zdecydowanie bardziej zazdrosna o D. ale Maria zawsze byłą córeczką tatusia :tak::tak:, jakby mogła to by zagłaskała małą :-D ale jak płacze to niespecjalnie jej to przeszkadza :baffled:

I też jestem zdania, że przy paciorkowcu lepsza jest cc jeżeli masz taki wybór :tak::tak:

Zosia i marysia urodzone 07-11-2008

jestesmy wkoncu w domu

Załączniki

• maluchy.JPG
    maluchy.JPG
    53,9 KB · Wyświetleń: 42
zaneta gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!

napisz cos wiecej jak u was, jak znajdziesz czas of kors:-)

justyna a nie mozesz sie juz umowic na termin cc i miec spokoj?

reklama
Do góry