reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej hej !!!!
fakycznie Mailenka tylko pełni dyżur :-D

u nas dzis byli znajomi Liwicia zachwycona bo miała kompana do zabawy ! a poza tym cała szczęsliwa bo jutro idzie juz do przedszkola po takiej przerwie a mi troche żal :rofl2: a ja pewnie jutro coś sobie wymyśle bo nie usiedze na dupie :baffled:
poza tym jutro kontrola u lekarza i jeszcze wczesniej zebranie rodzicow w przedszkolu jak zwykle wszystko naraz !!!

reklama
Mailen - to fajnie sobie to załatwiliście :tak::tak:, ja to muszę mieć kogoś kto nam w miarę szybko te meble zrobi :sorry2:

Kuchnia z IKEI wychodzi zdecydowanie taniej :sorry2:

D. wczoraj spadł z drabiny w domu, z pierwszego piętra :no:, dobrze, że prawie nic się nie stało - ma stłuczone kolano ale mogło być znacznie gorzej. I co jak to facet - nie zadzwonił, żeby przuyjechać tylko sam wrócił kuśtykający do domu (a jechał samochodem of corse) :no::no: Na szczęście dzisiaj jest lepiej bo miałam wizję zawiezienia go do pracy :blink:

Żebyśmy nie mieli zbyt wielu problemów kobieta, która wynajmuje nasze stare mieszkanie właśnie zrezygnowała :-(

ojej agata dobrze ze nic gorszego sie nie stalo

a my juz po wojazach w domu

troche zesmy dziewczyny wykonczyli tym wyjazdem, obie mega zaglutowane i straszliwie kaszla:dry:

T tez chory wiec bedzie siedzial z nimi w domu, jutro idzie do lekrza po zwolnienie

ale nie zaluje zesmy pojechali, uwielbiam Gdynie i jakos mnie regeneruje wizyta tam

pełniłam dużur pełniłam dzielnie! ;-) tylko szkoda ze samotnie....
agata no tak to sobie wykombinowaliśmy ;-):tak:a w Ikei też nam się kuchnia podobała i nawet nie wiem jak cenowo by wyszła, ale pewnie podobnie, nam aż strasznie na czasie nie zależało, do świąt powinno być wszystko na glanc:-D poli sobie zaczynam robic wyprawke do kuchni bo zaczynam od zera od szklanki i łyżki :-)
a co do D to szczęście że nic poważniejszego sie nie stało.
nie mogę sie doczekac efektu koncowego :szok:
Olek gila się i pokasłuje!!!!!!!!!!!! daje mu na zmianę rutinacea i bioaron c....

hej
ja wreszcie mam za sobą pierwsze USG. I na szczęście jest wszystko w najlepszym porządku. Maluszek fikał nóżkami, słyszeliśmy serduszko, bo mąż był ze mną.
Teraz muszę wytrwać jeszcze do końca listopada i wracam do pracy.

hej hej !!!!

oj Agata ale masz kaskadera :baffled: dobrze ze tak sie skończyło !!!
a którą w ikei upatrzyłaś kuchnie ?!

ja po wizycie i wszystko ok !! miałam odstawić fenoterol ale malucha miednicowo dalej ułozna i mam jeszcze tydzien brac potem na usg i zobaczymy czy sie zmieniła ! a jak nie to cesarka :baffled:

byłam dzis tez na zebraniu w przedszkolu ! jeszcze musze zaliczyć indywidualne spotkanie z paniami przedszkolankami bo prowadziły obserwacje i teraz bedą rodzicom przekazywać !!

Mailen - nam już na czasie teraz też nie zależy, panowie do tej pory nie rozpoczęli układac parkietu a bez tego i bez schodów (też nie zrobionych) nie mamy co się wprowadzać bo jeszcze malowanie przed nami :-(
Za to zależy nam na kasie :-D
Fajne takie kupowanie "wyprawki" kuchennej :tak::tak:
Też takie miałam w planie, ale cóż kasy już nie starczy :-(

Justyna - maluszek ma jeszcze czas na przekręcenie się :tak::tak:, a wiecie czy chłopak czy dziewczynka?

Zaczynają się wizyty w przedszkolu i rozmowy nt dzieci :szok:

Od dzisiaj jestem na 3 dniowej diecie bezmlecznej, mała cały czas robi śluzowate qpy, przez tydzień odpuściłam sobie i choc co prawda pogorszenia nie było to qpy nie są dobre :baffled: Juz nie wiem co może ją uczulać. Mam nadzieję, że te 3 dni wytrzymam :-p

Agata lekarz tez mi powiedział ze jeszcze zobaczymy ten tydzień ! no bo potem odstawie fenoterol i przy tych skurczach co mam to juz trudniej będzie fiknąć na główke ! a poza tym to raz w 20tc pow ze dziewczynka a potem skutecznie zasłaniało sie ! ale wszyscy mi mówią ze chłopak :-D jedynie lekarz ze dziewczynka a tka kogo nie spotkam to nawet sie nie pytają tylko zaraz stwierdzają ( nie wiem po czym) ze fajnie Liwia bedzie miała braciszka i juz wszystkie dzieci w domu !!! :rofl2: Wcześniej czy później i tak sie dowiem :-D

reklama
...ja wytrzymałam 2,5 roku

WIem, pamiętam i podziwiam, zresztą za dietę przy refluksie też:tak::tak:. Ja nigdy na żadnej diecie nie wytrzymałam dłużej niż pół dnia :zawstydzona/y:

Moją silną wolę osłabia fakt, iż nie jestem do konca przekonana, że to skaza białkowa :no: bo jak zaczęłam pić mleko to nie było pogorszenia :no::no:

Do góry