reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

oj Goga żeby to sie dało pospać................. mała kima 30min i 1,5 gada i chce sie bawić i znowu 30min i 1,5 gadania ehhhh dupa nie spanie :mad:

reklama
Gaga, to ja Ci rzeczywiście współczuję. Moje maluchy, w dzień też nie śpią długo, ale około 16tej ( własnie teraz) usypiają po jedzeniu i śpią czasami nawet do 21, i budzą się na kąpanie, które robimy około 22. A potem śpią do 3, jedzonko, spać, i do 6 rano śpią raczej bez problemu.

no to tylko pomarzyć........ mała kimnie na jakieś 2 godzinki tak koło 17-18, ale pod warunkiem że lezy na mnie ;) więc i tak nie pośpię, a w nocy tak jak pisałam je co jakies 3 godzinki, tyle dobrze że je i od razu zasypia

a my po kolejnym dzis spacerku! trzeba korzystac póki tak fajnie, ale trase walnelam ze szok łydki mi sie do teraz trzęsą bo z górki miałam i ten wózek leciał jak szalony. A spowrotem pod zaje.... górke miałam to zas ciś tego kolosa  ;D A teraz mam takiego globusa ze szok....
Ja musze kupic ten śpiworek bo jak jeździc bedzxiemy zimą w spacerówce to nie bede sie bac ze gdzies jej od spodu ciągnie a poza tym bedzie mniej ubierania.
Jutro idziemy do babci na urodziny, juz sie ciesze jak wszyscy sie dorwą do tego mojego biednego dziecka  :mad: ale na szczescie jest towarzyska!!
Wściekła sie z tym kciukiem jak opetana nic tylko mlaskanie słychać a cycka nie chce  ::) byle wady zgryzu sie nie nabawi bo gdzies tak czytałam ze mniejsze zło smoczek ale ona nie chce!!

Gaga ja czasem w nocy jak ja trzymam do odbicia to zasne i tak se spimy czasem dwie godziny!!
Goga a jak oni te zasiłki obliczają ?? bo jak ja wcześniej pracowalam i teraz dostaje macierzynskie a na wychowaczym bedzie nas tylko mąż utrzymywał to to wtedy sie liczy czy ze względu ze pracowałam wcześniej nie liczy sie ?? i gdzie idzie dokładnie sie dowiedziec cos na ten temat ??
Kurcze spadam bo ssie kciuka wściekła jak szerszeń :)

kobitki ale się rozpisałyście, ja nic tylko czytam i czytam a potem na pisanie to juz czasu nie mam bo mała się budzi, gaga Majcia i Roksi mogą sobie rączki podać, śpią dokadnie tak samo, tzn tak samo często się budzą, ja też padam na pysk, do tego wszystkogo mam prawdopodnobnie zapalenie piersi, znowu się cyrki zaczęły i chyba antybiotykami się skończy.
Ale jestem wściekła, pieprzony leżaczek idzie już do mnie 8 dni i dojść nie może, kasa zapłacona a baba tzn. bazarek.com z allegro drugiego wysłać nie chce, będą kłopoty, jak tak dalej pójdzie to małą zacznie raczkować i głęboko w d... będzie miała cały ten leżaczek  :mad:
ide się uwalić choć na parę minut

Anika biedna jesteś z tymi zapaleniami piersi. Aż mi się zimno robi, jak o tym pomyślę. Odebraliśmy od fotografa tydzień temu zdjęcia z pierwszego miesiąca Marka i jak zobaczyłam swoje piersi buraczkowoczerwone podczas karmienia to aż miałam wrażenie, że dalej mnie boli. Które to z kolei? I co na to Twoi lekarze?? Ja nie karmię już dwa miesiące, a piersi i tak mnie często bolą...
Justyna - nie wiem dokładnie, ale czytałam gdzieś, że liczą się chyba PIT-y za poprzedni rok podatkowy - czyli zarobki Twoje i męża. U nas dokładnie taka sama sytuacja: gdyby liczył sie stan faktyczny, to chyba byśmy dostali (tym bardziej że nas czworo). Ale dokładnie nie wiem. Najprościej chyba pójść do Urzędu Miejskiego i spytać. Jak coś jeszcze się dowiesz, to dawaj znać.
A u nas dziś ze spacerku nici. Marek kaszle, na dworze ziąb i prawie cały dzień kropił deszczyk...
Marta, ja pytałam lekarza tego z forum e-Dziecko, do kiedy powinnam dawać mleko HA i on napisał, że przynajmniej do pół roku. Mój mąż jest alergikiem i Michał też, więc lepiej na zimne dmuchać :-(

no... maly wykąpany, nakarmiony i z tata gada. Dzis go troszeczke zakorkowało (od wczorajszego wieczoru kupki nie robił - dopiero po kapieli się ze.....rał... i to jak! Może to przez lakcid??

Dzis był jak aniolek. Nawet cistka razem robilismy Tzn ja robiłam a Witek siedział w wózku i komentowal zawzięcie.
Kupilismy dachówki, takie prawdziwe, ceramiczne ;D. na dniach zaczną nam dach ukladac.
Dzis mielismy z mężulem pojechac do hurtowni po pieluchy i do makro po alkohole - jak ja pić przestałam to niczego sensownego w domu nie ma.
Ale babcia nam sie rozchorowała (moja babcia) i wyladowała w szpitalu :(. Na sczeście szpital na tej samej ulicy to wskocze do niej jak moja mama z chłopakami zostanie.

dziewczyny jeśli chodzi o zasiłek to liczy sie ubiegły rok podatkowy, z tym że nasz zarobek liczy sie jako dochód utracony, więc defakto dzieli sie na ilość osób tylko dochód chłopa ;D który nie może przekraczać 540zł oczywiście brutto, więc bez podatku to jest jakieś 300zł paranoja !!! my sie mijamy dosłownie i nie dostaniemy,

czas wyprac bachorka ;)

reklama
Niunia wykapana, wydila dwa cyce poraz pierwszy :) i spi, a ja chyba pojde w jej slady, bo rano korki mam i tzeba sie wyspac, trzymajcie sie kobitki
znajac mnie pewnie tu jeszcze dzis zajrze :D

Do góry