reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

anda my też ruszamy na Hubertowskie imieninki, do przyszłego chrzestnego Majusieńki
anda o to mi chodziła, tam w załącznikach są formularze do wypełnienia

zuzczku ty to potrafisz człowieka pocieszyć >:D nie ma co, jak wróce do pracy a mała mi sie tak będzie budzić to chyba za zmęczenia pozażynam dzieciaki w szkole ;)

kurcze całą jestem, przejęta bo topierwszy wypad w gości z Majeczką, a że nie mamy auta to autobusikiem, bo nie mam serca ciągnąć ojca żeby nas zawiózł, zobaczymy co mała na to

reklama
zuzaczku fajne te maty, ja rezygnuję z nich zakupie stojaczek z zabawkami, a mała jak leży na brzuchu to ma taka zabawke szeleszcząco-grająco-grzechoczacą i z lusterkiem, i jak jej to daję to na to patrzy i zaczyna łapkami chwytać ją, a stojak jest dla mnie wygodniejszy bo do łóżeczka mogę dać, ale fajne są i też wydaje mi się że nie ma co przepłacać za napis fisher price albo chicco, bo wiele się nie różni, a dzieciak znajomych olał wogóle tą matę ;) nikt nie wie czemu ale mu nie spasiłą ani trochę ;)

Żużaczku, bardzo fajne te maty.
Gaga, dobrze, że powiedziałaś o tym Maluchy który nie chciał się bawić matę. Bo ja zastanawiałam się ostatnio, żeby kupić małym matę fisher price za 279 zł ::) A ta już wiem, że lepiej kupić tańszą.

cześć dziewczyny!
ale dzisiaj w Szczecinie jest okropna pogoda,leje jak z cebra,pewnie nici ze spacerku
A ja ostatnio czuję się jak samotna matka,bo mężus pracuje do póżna,a w weeendy
dokształca się,także dziecko,zkupy,obiady i sprzątanie-wszystko na mojej glowie.
A tak nie lubię spędzać weekendów w Szczecinie :(
Jeszcze do niedawna jeżdzilismy albo do teściow do Choszczna ,albo do moich rodziców
mieszkajacych w Swinoujsciu,było super,bo tam jest gdzie spacerować.Trudno,musze sobie jakoś poradzić...
żużaczku ,maty są extra,szczególnie ta z żółwikiem,może i ja sobie taką zamówię

Cześć !!
Byłam niedawno na wychowawczym i dostawałam ten zasiłek.
Co trzeba zrobić.
Po pierwsze potrzebne są PIT-y (teraz) za zeszły rok obu małżonków.
Wnioski - do pobrania w Urzędzie miejskim lub gminy ( zależy kto, gdzie podlega miejscowo)
Napisać podanie do pracodawcy aby udzielił urlopu wychowawczego i w jakim okresie - to potrzebne do kompletu dokumentów.
Zasiłek wychowawczy jest dodatkiem do zasiłku rodzinnego (43 zł) i aby dostać wychowawczy (400zł) trzeba najpierw mieć przyznany rodzinny. ( wszystko w jednym formularzu. I dodatkowo można starać się o jendnorazowe za urodzenie dziecka - 500zł).
A to wszystko zależy niestety od wysokości dochodu. Jak dziewczyny pisały wcześniej nie może być więcej niż 540zł na głowę.

jestem WSCIEKŁA a moja matke to chyba zastrzele. od poczatku jak tylko zaczęli grzac powtarzam jej zeby jak otwiera okna to zakręcała kaloryfer. BOŻE!! Czy to takie skomplikowane? Zawsze zapomina a mnie juz dzis to szlag trafił bo nie dosc, że kasa leci to jeszcze kaloryfer rozbuzowany do nieprzytomnosci i co z takiego wietrzenia jak i tak w pokoju przegrzanym smierdzi! Chyba kogos pier...olne dziś :mad: :mad:

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! wwwwwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! wr wrrrrrrrrrrrrrrrr

Żuzaczku, bez obrazy ale Twoja mama to coś taka bystrzacha jak moja >:D!
A ja zamierzam właśnie tą drugą mate kupić. Jeszcze nie wiem jaki model. Narazie zapłaciłam za nosidełko u innego gościa i czekam. No i licytuje durzo ciuszków, zobaczymy może coś fajnego wygram. A ogladałyście ubranka na święta - cudowne! Monika

Monia ja też chyba kupuję to nosidełko co ty ;)jak dojdzie to powiedz jak się sprawdza to zakupię

zuzaczku twoja mama to taka sprytna jak ja ;D ja zapomonam wyłączyc jak otwieram okno, taka skleroza mała ale mnie też to wkurza

my już po Hubertowych imieninkach, oczywiście popatrzyłam na ciacha, i język mi do się skręcił, ehhhhhhhh takie pychoty !!!!!

reklama
My też wróciliśmy gdzieś ok 21. Mała była spokojna - tak z resztą wszyscy określili, na karmionko wychodziłam z nią do drugiego pokoju a w międzyczasie wypiła 50 ml plantexu
O Boże odpukać, ale ja piję bobofen, jej daję 1 raz dziennie plantex i dietka ,dietka, dietka i już trzeci wieczór spokojny. :D
gaga ja też na wszystko tylko patrzyłam , a placki były że ho ho ho. Zjadłam tylko paszteciki z miesem i poza tym zupełnie nic. Na pewno nigdy dla tych pokus nie zrezygnowałabym z karmienia piersią. Jestem tak zawzięta, że aż sama się sobie dziwię. Synka karmiłam może 2 miesiące i marzyłam tylko o butelce, a teraz mi się tak poprzestawiało. Chyba na plus. :D
Jeszcze trochę pobuszuję na allegro i pójdę spać, widzę, że Wy już wszystkie śpicie .pa pa pa :D :D :D

Do góry