reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Monia nasza Moli jest mamusia Maji więc sie nie boję, będą raczkowac razem, zresztą juz testowaliśmy ja na synku kumpeli, wszystko jej można zrobić, taka jest kochana i spokojna, zgryz tylko jak zmienia sierć, bo wtedy nie nadążamy z odkurzaniem, a ma długa sierść, no i jeszcze kot, ale on ma generanie wszystko w poważaniu
idę bo padam już strasznie, cos forme tracę ..........

reklama
Justyna ja też Bibiego będe tym szczepić. Już mam kupione, tylko przez to nie jedzenie mamy szczepienie dopiero w poniedziałek.
Goga u nas w kinie to nawet stary może zapalenia płuc dostać co tu mówić o niemowlaku. A Multikino jest 150 km od mojej miejscowości! Acha a Arek w tych kinach typu Silver... i Multi.. to do uszu wkłada zawsze koreczki z chusteczki higienicznej ;D.

goga już dawno słyszalam o tych seansach. Niestey w moim mieście jakikolwiek film puszczają może raz na 3 miesiące a co dopiero dla dzieci.I kino stare i pewnie nie ogrzewane, eeeeetam
justynka widzę , że nasze małe idą prawie łeb w łeb z wagą. Tłustawe dziewczynki. Najbardziej podoba mi się w kąpieli, bo aż trdno się zagłebić w te fałdy, żeby ją dokładnie umyć. Tak radziłam jeśli chodzi o odparzanie a tu od dwóch dni moja biedaczka ma jakieś niewielkie zaczerwienienia między fałdkami i jak na razie najlepiej spisuje mi się puder.
mobugaj co do" popołudniowego" to masz rację - uskrzydla chyba lepiej faceta niż ten wieczorny. A jak z pracą , bo coś kojarzę , że chyba niedługo wracasz?
żużaczkuto i ja dołączam do Wiktorkowych posiadaczek- z tym , że mój to ma już 32 lata.

Gaga ja się nie boje, że Cobek Bibiemu świadomie krzywde zrobi( jest jego psim braciszkiem). Ale musze mieć świadomość, że on waży 50 kilo i jest rozrywkowy. No i jest strasznym psim flejtuchem >:D.

Anda po co mi przypominałaś - taki dobry dzień miałam ;). Macierzyński mam do 17 jeszcze urlop i praca wrrrrrr. Nie wiem jak mi wyjdzie albo pod koniec grudnia albo 2 stycznia. Jak ja zostawie tego mojego kochanego krasnoludka.

o kochana nie chciałam aż tak mocno Cię dołować. Ja sama jestem przerażona tą wizją. :( :( Masz dobrze z tym urlopem, bo mi się to pewnie nie uda , bo na mnie czekają i pytają, kiedy dokładnie wracam. Wzięliśmy teraz kredyt mieszkaniowy i nie ma szans, by jedno tylko pracowało. Rzeczywiście, nie piszmy na razie o tym. Trzeba być wyluzowanym i spedzać z kruszynką każdą wolną chwilkę.Dobranoc!! :D :D

było dobranoc i już jest dzień dobry. O kochane koleżank i- chodzice spać wcześniej ode mnie, a wstajecie później niż ja. Jak to jest? Ach, pewnie śpicie z mężami i nie chcą Was wypuścić, bo ja to tulę w nocytylko Oliwcię i mi to nie grozi jak na razie.Za oknem widzę piękne słonko, więc nie omieszkam skorzystać i pospacerować. Myślę, że o jakiejś 12 się wybiorę. A teraz zmykam , bo moja kukułka ma czkawkę i popłakuje . Już jej się nudzi za mamką. :D

Hej. Własnie dzwoniłam do przychodni i u nas jako pierwsze sczepienie szczepia tylko tradycyjnie a następne to te co napisałyscie. Jesli wyniki będa oki, to w srode idziemy z dwoma chłopakami bo Bogucha przez ten szpital i potem swinke tez jest do tyłu.

Dziś jade na polibudę do ojca, bo mi zalatwił shopa!! HURA!

Hej Kobitki!
Oj ,my dzis od rana na nóżkach, a tak wogóle to w sumie i pół nocy też, bo postanowiłam się przemęczyć i nie dałam małemu na wieczór butli tylko cyca i koniec spac, z tym ze ten cycek to mu zaspakaja głód maksymalnie na godzinke, a po butli to przynajmniej spi po 5-6 godzin ciagiem.No ale coz trzeba sie przemeczyć, dziś to chyba do niego w nocy wstawałam z 10 razy:(
Goga to Ty z moim Olkiem sierpniowa panieneczka -zodiakalna;)No po patrzac po Tobie to chyba urodzeni tego dnia to dobrzy ludzie;)

reklama
Witam z rana :)
Dzisiaj w końcu udało mi się dorwać do komputera - maluszek troszkę spokojniejszy tzn nie chce ciągle na rączkach siedzieć. Nocka też minęła spokojnie. O 20 już spał, obudził sie o 4.30 na cyca i potem znowu grzecznie do łóżeczka i do 8.15 spanko :) :) :)
Mam jednak jeden problem - może któraś mo podobny i znalazła metodę.
Po kąpieli wieczornej ni jak nie moge Tymka cyckiem nakarmić. Krzyczy, pręży się a jeść nie chce. To na pewno nie kolka bo smoczek go momentalnie ucisza no i z butelki też bardzo chętnie je. Żeby go nie karmić sztucznym ściągam mleczko do butli i daję mu żeby się kruszyna na noc nie denerwowała ale to chyba nie jest najlepsza metoda. Boję się że się od cycka odzwyczaji i wogóle nie będzie chciał jeść. W ciągu dnia i w nocy nie ma problemu z karmieniem tylko ten jeden raz - po kąpieli.
Nie mam pojęcia dlaczego - może już jest tak zmęczony że nie chce mu się cycka ciągnąć a z butelki łatwiej leci.......?????

Do góry