reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

hej !! no moja córcia mnie zadziwia dzis spala do 4.30 czyli ponad 7 godz !! takie niespodzianki robi nam co kilka dni!!
co do pracy ja pracuje tak jakby u siebie wiec pod tym wzgledem jestem w lepszej sytuacji bo do pracy w najblizszym czasie sie nie wybieram tzn oficjalnie bo tak to troszku robie w domu i czasem ide na godzinke dwie. Przynajmniej w koncu jakis plus pracy na własnym garnuszku ;)

reklama
witam z ranka
u mnie kryzys jakiś, prawie się przewracam i boje sie małą na ręce brać, że zaraz padnę, nie wiem co sie dzieję, na nic nie mam siły, az sie boje iść do lekarza..........
klinke może mały rzeczywiście zmęczony wieczorkiem, ale uważaj z tą butlą, bo jak jest leniuszek, to może dojść do wniosku, że generalnie to woli butle. Zazdroszczę ci tego spania, nasza zasypia ostatnio o 21.30 i wstaje 00.30, 3.30, 5-6 i w zasazdie juz kiepsko potem, uśnie na godzinke i to wierci sie i jęczy już

Maiken ja tez panieneczka zodiakalna ;D jak córcia

Monia no masz racje jak pies wesołek, to pewnie bawić sie będzie chciał, ale psy uważają na dzieci, także spoko

Justyna zazdroszcze Ci takiej pracy, ktora mozna robic w domu. Ja teraz tez szuikam takiej, bo w koncu przeciez jest internet i duzo rzeczy mozna robic u siebie... na razie jedna mala robotke mam, moze jeszcze cos sie trafi :-)
Anda ja tez chodze pozno spac - przecietnie kolo polnocy (+/- godzina), ale nie zawsze moge sie dopchac do komputera ;)
Mailen pisze:
Goga to Ty z moim Olkiem sierpniowa panieneczka -zodiakalna;)No po patrzac po Tobie to chyba urodzeni tego dnia to dobrzy ludzie;)
a dziekuje, dziekuje :) :)
A wiecie, ze u mnie w przychodni nie przychodzi sie z wlasna szczepionka, bo oni maja... po prostu placi sie w rejestracji. U nas to bylo 140 zl.

acha miałam sie juz dawno zapytac ale zawsze zapomne!! moja kolezanka która jest w ciąży powiedziala ze jest cos takiego ze moze dostawac na wychowawczym 400zł na m-c, nie wiem jaka jest podstawa do tego, słyszałyście cos o tym ?? tak samo czytałam ostatnio o jednorazowym dodatku za urodzenie dziecka w wys 500zł i nie chodzi tu o becikowe bo pisało ze w urzędzie miasta do ukonczenia przez dziecko roku!! wiecie cos na ten temat ??

gaga popieram justyne -marsz do łóżka. Ja też parę razy miałam takie dni to się z Tymonkiem z domu nie ruszałam . Raz na spacerku omal nie zemdlałam i od tamtej pory jak się gorzej czuję to z domku nie wychodzę i nic nie robię tylko leżę i jem  ;).
Może dawaj Majci jakieś kropelki na brzuszek na noc żeby lepiej spała albo masuj jej brzuszek - to wiercenie pewnie przez to że jelitka pracują. Mój Tymek też ma czasami gorsze nocki ale (odpukać) generalnie przesypia 7-8 godzin , budzi się na cyca i śpi dalej. Co ważniejsze - po karmieniu wieczornym sam zasypia w łóżeczku - bez noszenia i bujania  :)
justyna - ja mam ten pierwszy śpiworek  (nie tej firmy ale bardzo podobny) i jest cieplutki  :)

co do powrotu do pracy - faktycznie lepiej o tym nie myśleć. Ja wracam 1 lutego i póki co nie mam z kim maluszka zostawić. Jedna babcia w Starachowicach a druga w Olsztynie (jeszcze pracująca). O opiekunkę ciężko. Na samą myśl o tym że będę musiała Tymka zostawić z obcą osobą ogarnia mnie smutek.
Jestem w sytuacji podobnej do andy55 - kredyt mieszkaniowy i nie ma mowy żeby jedno z nas nie pracowało :(

justynka śpiworki super oba są, ja nie zakupuje bo mamy ciepluchny kocyk i ciepluchny kombinezonik a pod kombinezonik taki fajny ciuszek więc jej styknie, ja na razie to czaje sie na mate edukacyjną abo cóś takiego

dziewczyny co daliście dzieciaczkom na pamiątke chrztu???
macie jakies pomysły na pierwszą gwiazdkę ??? ja nie wiem czy jej jakąś zabwake kupić czy ten pierwszy prezent jakis taki pamiątkowy ???

ja leżę kiedy się da (czytaj kiedy Maja da) ale od kompa jestem uzależniona, no ale zaraz ide kimać bo małą już w łóżeczku i może co ze spania będzie.....

Gaga słodkich snów :-) Kuruj się, żebyś nie padła.
Justyna:
Oba śpiworki wyglądają na fajne i cieplutkie. Ja mam stary polarowy po Michale i musi wystarczyć. Podobno w tym roku ma być bardzo ostra zima - nawet do 40 st. Brrr. U nas na Pomorzu od morza zawsze cieplej, gorzej tylko, jak wieje wiatr... Najwyżej nie będę wychodzić z domu.
A jeżeli chodzi o zasiłek wychowawczy (bo tak to się nazywa), to trzeba mieć dochody poniżej 506 zł (czy 504, albo może 540 zl - nie pamiętam) brutto na głowę w rodzinie... I to chyba za cały poprzedni rok podatkowy. Jakoś tak... I wtedy też jest ta forsa przy urodzeniu. Przy wyższych dochodach się nie należy.
A jak nie ma z tego forsy, to Ci pracy w domu nie zazdroszczę. Ja tylko dlatego decyduję się na wychowawczy, że liczę na to, że będę mogła pracować w domu, nie zostawiając Marka z kimś obcym. Mam dobry fach w ręku - polonistka ze specjalizacją wydawniczą. Czasami wydawnictwa szukają kogoś, komu opłaca się podpisać umowę o dzieło, bez szukania etatu. Czasami coś sprawdzam, czasami piszę. Kasa mniejsza niż za pół etatu w mojej pracy, ale nie wydaję nic na opiekunkę i poza tym jestem z Markiem i mam czas dla Michała.
My nic maluszkowi nie kupiliśmy z okazji chrztu :-( Już nam przez to mleko cholerne dno portfela widać. Forsa się kończy tydzień po wypłacie... Liczyłam ostatnio, że na mleko idzie ponad 400 zł miesięcznie... Zniżek żadnych nie ma, a jak twierdzi pan dr ekspert z e-Dziecka - mleko HA trzeba dawać przynajmniej do końca 6. m-ca.

reklama
Witam, dopiero teraz mam dostęp do komputera. Ja niestety jeżeli chodzi o szczepienia, szczepiłam normalnie + HIB. U nas taka skojarzona szczepionka kosztuje około 150 zł, a u mnie to razy dwa za każdym razem i niestety nie wyrobimy z kasą. Więc niestety, musiałam patrzeć, jak oba moje maleństwa kuli po 3 razy i słuchać jak płaczą :(
Goga, moje Maluchy piją normalne mleko, mimo tego, że w szpitalu i potem w domu przez jakiś miesiąc w domu ( niestety nie mogłam karmić piersią:( )piły nutramigen, bo było przypuszczenie, że mają skazę białkową. Potem Pani doktor kazała nam spróbować zwykłego i teraz cały czas podaję im Nan1 a drugiej Bebilon.
Gaga, kolorowych snów.

Do góry