reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Misiunia w przedszkolu też OK. Mnie łzy poleciały jak ją zostawiłam, ale już mam dość tej instutucji! Najpierw babka podeszła zagadać Michalinkę i mówi:"No, kurde, no!" A jak poszłam ją odebrać to dzieci oglądały bajki w TV! Nienawidzę jak w przedszkolu baby puszczają dzieciom TV a same się obijają!

reklama
Misiunia w przedszkolu też OK. Mnie łzy poleciały jak ją zostawiłam, ale już mam dość tej instutucji! Najpierw babka podeszła zagadać Michalinkę i mówi:"No, kurde, no!" A jak poszłam ją odebrać to dzieci oglądały bajki w TV! Nienawidzę jak w przedszkolu baby puszczają dzieciom TV a same się obijają!

:szok::szok: a nie ma innego przedszkola w okolicy? Kiepsko to wygląda :no:

No niestety, tu gdzie mieszkamy innego przedszkola nie ma. Ja się ciągle łudzę, że jednak kiedyś się stąd wyprowadzimy.

Czy we wszystkich przedszkolach jest leżakowanie?? U nas nie ma. Jutro idę na zebranie. Chyba zapytam jak często dzieci oglądają bajki.

Justyna to był wychodzi na to "stres przedprzedszkolny" w chwili pójścia to już luz blues :-D:-D

a ja mysle, ze wy sie po prostu boicie starosci..:rofl2::rofl2: Macie już dorosłe dzieci...przedszkolaki i pierwsze zmarszczki pukają do drzwi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja juz jestem stara babcia, wiec jedna zmarcha w tę czy we wtę nie robi róznicy

no i rozgryzłaś nas spryciulo babulo !!!

U nas tak jak wszyscy twierdzili Liwia bawiłą sie w najlepsze !!! Koleżanka odbierała syna po 12 i zaraz mi zdała relacje jak Liwia ! Więc jak mi pow że Liwia akurat skakała po leżaku i wygłupiała sie i że Pani pow że Liwia bawi sie i ani razu nie wspomniała o domu to jakoś ulżyło ! Poszłam po nią to wyjść nie chciała tylko chciała mi wszystko pokazywac co gdzie mają :-D U nas tv tez chyba nie ma przynajmniej nie widziałam !!! Ogólnie Liwia powiedziała że super i po wyjściu była tak rozbrykana i w domu chyba dała upust swoim emocjom bo rozwaliła mi całe pranie wyprasowane potem furie dostała nie wiadomo do końca o co :baffled: Ale w końcu tyle nowości wiec dałam jej spokój !!!

U nas jest leżakowanie, jak dziecko śpi, jak nie to dziecko nie musi spać :-)

Arabella - pewnie spytaj sie o ten tv, panie chyba w kulki sobie lecą :no:

Dzień dobry w ogóle, dzisiaj załatwiania spraw dzień kolejny, ale chyba wychodzę na prostą :sorry2:(jak to napiszę to zaraz okaże się, że muszę załatwić pewnie 10 innych spraw).

Małe pranka 3 wstawione, tylko nic nie schnie :baffled:, jeszcze ze 2-3 i będę miała wszystko uprane a później już tylko prasowanie i pakowanie :tak::tak:

A swoją drogą jak my przeżyjemy pojawienie się wnuków skoro przedszkole wywołuje u nas takie emocje :szok:

A swoją drogą jak my przeżyjemy pojawienie się wnuków skoro przedszkole wywołuje u nas takie emocje :szok:

heheh a przed nami jeszcze wyprowadzka z pod matczynych skrzydełek :szok: hahahaha !!!

Liwia dzis z wielką radochą poleciała do przedszkola ! wpadła tam jak szefowa grupy :-D Dzis pytałam babki i pow że wczoraj Liwia super, bardzo sympatyczna i super przedszkolak z niej !

Moja dzisiaj kombinowała raz z tatusiem, raz z mamusią idzie. W końcu ja ją odprowadziłam i wcale nie chciała zostać. Z mamusią - owszem, ale sama to nie. Ciężko mi było! Teraz siedzę i zamiast zabrać sie za jakąś robotę dopóki maluteczka śpi to czytam jak Wasze przedszkolaki i czekam kiedy mogę iść do przedszkola!

Hej.

U nas w miarę oki. To znaczy Ala bez problemu poszła do przedszkola i zostala. A Ania pójść poszla, ale niestety musiałam ją zostawić i się popłakała. I ja oczywiście też:zawstydzona/y: Nie sądzilam że aż tak przezyję to przedszkole, mimo że wiem że im tam dobrze i wogóle to mimo wszystko mi cięzko. Ale mam nadzięje że będzie lepiej.

Agata, ja nie wiem jak wnukki przezyję i czy dożyję.;-);-)

reklama
a ku ku:-D

u nas tez juz po pierwszym dniu, Hania zadowolona jak na razie, za bardzo nie dowiedzialam sie od niej co robila:-p

w kazdym razie podobalo sie, nie bylo problemu z pojsciem do kibelka, sama zjadla danonka, no zobaczymy:sorry2:

u nas tez tv nie ma, o lezakowaniu nie mowie, bo tylko 4 godziny dzieci tam sa to i lezakowac nie ma kiedy

Do góry