reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej
ja nie czuje się na siłach aby zaprowadzić Tomka do przedszkola, dziś jak zobaczyłam w szatni szafkę z jego imieniem to się prawie poryczałam. Nam panie radziły aby poszedł tato, albo babcia, bo z mamą podobno najtrudniej się rozstać. Nasz Tomek wie co i jak był nawet ze mną dziś w sali widział swoja nowa panią i niby było ok, trzeba go było siłą od zabawek odciągać... ale... u nas będzie grupa 25 dzieciaczków a już wiem że 8 września mamy zebranie... Nawet mam już upoważnienie do odbioru dziecka wypełnione dla moich rodziców.. zobaczymy ja tez już nie śpię po nocach z tego powodu i zastanawiam się czy dobrze robię posyłając go do przedszkola.... może lepiej by było za rok???

reklama
Anecik, Mailen - będzie dobrze, dzieci często szybciej przyzwyczajają sie do nowej sytuacji niż my rodzice :sorry2:
Dzieci zupełnie inaczej zachowują się jak nas nie ma, możecie być bardzo miło zaskoczone, czego wam serdecznie życzę :tak::tak:

witam sobotnio! dzień zapowiada się piękny, więc zaraz spadamy na działkę:-)

ja z kolei zastanawiam się czy to dobrze, ze Bartuś został w domu:baffled: troszke wam zazdroszczę tych przedszkoli.. ale przejdę się tam i zapytam o możliwość posłania go od nowego semestru.. tym bardziej, ze okaząło się, ze przy tym przedszkolu jest żłobek dla dzieci o 1 roku, więc poszlby razem z Marysia:-)

a ja tam się nie zastanawiam, czy dobrze czy źle Maja będzie w domku za rok do przedszkola

a ekspresik wcale nie jakis wielki wypas, ale swoja rolę spełnia znakomicie, mam juz obtrzaskana kawę z mleczna pianką i cudowne capuccino :-)

ja też mam mieszane uczucia...czy dobrze robie, moze za rok byłoby mu łatwiej???ale z drugiej strony widziałam tez ze mama po całym dniu z nim byla zmeczona....a jemu tez potrzeba takiego obcowania z dziecmi bo calkiem zdziczeje:-D mam nadzieje ze bedzie OK, tata nie moze odprowadzic bo jak wyjezdza do pracy to jeszcze zadne przedszkole nie jest czynne;-)a z babcia Olkowi wcale nie byłoby łatwiej sie rozstac niz ze mna...
gaga super...ja juz po kawce ale niestety zwykłej rozpuszczanej zalewanej:-D:baffled:

reklama
ja z Majka mam zamiar chodzic na rytmike i takie zajęcia muzyczno-taneczne i tam ja zostawiać, taki wstęp przed przedszkolem w przyszłym roku:-)
no wszystko na imprezkę przygotowane jeszcze mini przekąseczki trzeba zrobić ale najpier kąpiel

Do góry