reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

hej
ja nie czuje się na siłach aby zaprowadzić Tomka do przedszkola, dziś jak zobaczyłam w szatni szafkę z jego imieniem to się prawie poryczałam. Nam panie radziły aby poszedł tato, albo babcia, bo z mamą podobno najtrudniej się rozstać. Nasz Tomek wie co i jak był nawet ze mną dziś w sali widział swoja nowa panią i niby było ok, trzeba go było siłą od zabawek odciągać... ale... u nas będzie grupa 25 dzieciaczków a już wiem że 8 września mamy zebranie... Nawet mam już upoważnienie do odbioru dziecka wypełnione dla moich rodziców.. zobaczymy ja tez już nie śpię po nocach z tego powodu i zastanawiam się czy dobrze robię posyłając go do przedszkola.... może lepiej by było za rok???

reklama
Anecik, Mailen - będzie dobrze, dzieci często szybciej przyzwyczajają sie do nowej sytuacji niż my rodzice :sorry2:
Dzieci zupełnie inaczej zachowują się jak nas nie ma, możecie być bardzo miło zaskoczone, czego wam serdecznie życzę :tak::tak:

witam sobotnio! dzień zapowiada się piękny, więc zaraz spadamy na działkę:-)

ja z kolei zastanawiam się czy to dobrze, ze Bartuś został w domu:baffled: troszke wam zazdroszczę tych przedszkoli.. ale przejdę się tam i zapytam o możliwość posłania go od nowego semestru.. tym bardziej, ze okaząło się, ze przy tym przedszkolu jest żłobek dla dzieci o 1 roku, więc poszlby razem z Marysia:-)

a ja tam się nie zastanawiam, czy dobrze czy źle Maja będzie w domku za rok do przedszkola

a ekspresik wcale nie jakis wielki wypas, ale swoja rolę spełnia znakomicie, mam juz obtrzaskana kawę z mleczna pianką i cudowne capuccino :-)

ja też mam mieszane uczucia...czy dobrze robie, moze za rok byłoby mu łatwiej???ale z drugiej strony widziałam tez ze mama po całym dniu z nim byla zmeczona....a jemu tez potrzeba takiego obcowania z dziecmi bo calkiem zdziczeje:-D mam nadzieje ze bedzie OK, tata nie moze odprowadzic bo jak wyjezdza do pracy to jeszcze zadne przedszkole nie jest czynne;-)a z babcia Olkowi wcale nie byłoby łatwiej sie rozstac niz ze mna...
gaga super...ja juz po kawce ale niestety zwykłej rozpuszczanej zalewanej:-D:baffled:

reklama
ja z Majka mam zamiar chodzic na rytmike i takie zajęcia muzyczno-taneczne i tam ja zostawiać, taki wstęp przed przedszkolem w przyszłym roku:-)
no wszystko na imprezkę przygotowane jeszcze mini przekąseczki trzeba zrobić ale najpier kąpiel

Do góry