reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

A ja jestem sama w domu, D. umówił sie z ludźmi od alarmu na 21 i zabrał Marię bo przyszedł do domu i po pół godziny chciał wychodzić to mała zaczęła popłakiwać.
Miałąm odpocząć ale ja po prostu poszłabym spać a ich ciągle nie ma :no:, jutro Maria idzie na zajęcia i o 8 musi wstać :no::no:

reklama
Marta dziewczyny mają rację marudź nam....
Ja dziś zaliczyłam okulistę na szczęście wzrok mi się nie pogorszył dostałam tylko jakiś antybiotyk i kropelki do nawilżania oczu....
Agata a jak tam odpampersowanie Marysi? Nasz Tomek dalej nie chce siusiać na podwórku.
Atol Ty jako specjalistka poleć mi proszę jakiś dobry preparat na żylaki i pękające naczynka na nogach... Może któraś z Was zna coś dobrego?

Mój też nie da dłużej pospać, wakacje czy nie pobudka o 6:baffled:
Damianek już od wrzesnia odpieluchowany ale nie chce robić siuśków po "męsku" tylko jak dziewczynka:confused:Z tego co pamiętam to mój siostrzeniec szybciutko załatwiał się na stojącą:eek:
Ostatnio w domu mam mały szpital, ja niedawno skończyłam brać antybiotyki bo miałam anginę a teraz mój mąż umiera w domu gorączka 39 stopni, ciągły ból brzucha i rozwolnienie. Był wczoraj u lekarza ale tak naprawdę to nie wiem co mu jest lekarz powiedział, że to zatrucie a lekarstwa przepisał na wrzody:confused: Jak do jutra mu nie przejdzie to go siłą zaciągnę na pogotowie.
Mam nadzieję, że sie jakoś wszyscy wykurujemy bo w poniedziałek urlop i jedziemy do Sopotu.:-):-):-):-)
Gaga strasznie zazdroszczę Wam tych pikników lotniczych, zoo i innych atrakcji, u nas na zadu... jedyna atrakcją jest wyjście do parku.

Wiola atrakcji jest rzeczywiście dużo, no ale nawet nie wiesz w jak zastraszającym tempie przez to kasa topnieje, a czerwiec to po prostu szok, parada smoków, piknik lotniczy, dzień dziecka, wianki, zoo bo trzeba zacząc sezon, kryspinów bo trzeba sprawdzic jaka woda w jeziorku, no i leci kasa, bo tu balonik, a tu samolocik, no i cos zjeść itd.........

A Majka śpi min. do 8 :-)
dziś u nas słonko ale wieje że hoho

Heej.

U nas dziś dla odmiany słonko świeci.

Gaga ot uroki dużego miasta.

Zaraz wybieramy się na dwór tylko młoda kupę zrobi i umyje zęby.

Agata o której wczoraj wrócił D. z Marysią (może dzisiaj?).

Ania śpi już bez pampersa i na razie, odpukać, mamy suche łóżko tam gdzie śpi Ania. Niestety, zdarza się, że podczas nocnego karmienia Natalce siku wyskoczy z pieluchy i mamy mokre łóżko. A dzisiaj się jeszcze ulało i prześcieradło z narzutą się piorą...

ojj ale was zaniedbałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zaległości potworne:zawstydzona/y::zawstydzona/y: obiecuję poprawę, choć teraz będzie już tylko trudniej, bo niedługo powrót do pracy i przedtem chcę jeszcze jak najwięcej spraw pozałatwiać.. a jest tego sporo..

Bartek na dobre pożegnał się z pieluchami - teraz już pięknie woła kupkę i siku, a jak widzi, ze jestem zajęta Marysią to sam leci się załatwić... musze teraz nauczyć go samodzielnego ubierania się.. to dopiero wyzwanie:eek: nawet nie wiem jak zacząć:eek: dzieciaki świetnie się "dogadują".. rano zazwyczaj mam ich obojgu z głowy, bo Bartek woła Marysię do swojego pokoju i on się bawi samochodami i jej pokazuje, a ta się do niego uśmiecha, gada i nózkami przebiera - tak potrafią przez godzinę, a czasem i dłużej.. poza tym Bartek już się nie boi jak mała płacze tylko leci do niej z grzechotką albo łapie wózek i buja i gada do niej jak dorosły do dziecka:-D i oczywiście zawsze wie lepiej czego jego siostra potrzebuje i mnie strofuje:-):-):-)

no i już muszę uciekać.. zajrzę później to doczytam co u was:-)

Skaba - ty masz anioły w domu, nie dzieci :tak::tak:

Joanna - wrócili o 22.30, Maria poszła spać po 23 a wstała z super humorem o 7.30 :eek:, ja się ledwo na nogach trzymam a ta tryska energią :shocked2:

Anecik - Maria w pampersach tylko śpi w nocy, sika w majtki :no:, nie wiem może to nie ten czas :confused:
Jej w ogóle nie przeszkadza mokra bielizna, za to bluzka - tragedia, jak się zamoczy natychmiast musi mieć zmienioną. Mam strasznego dziwaka w domu :-D

reklama
hej...

Olo własnie usnoł.... na domiar złego złapało go przeziębienie , z nosa jak z kranu no i kaszel sie pojawił.... chyba to nic poważnego bo gorączki nie ma....daje mu witaminy i syrop prawslazowy.....

wczoraj byliśmy oglądac działki .... nawet niezle położona ...prawie 1000 metrów...chcieliśmy 1500 ale za nią jest jeszcze miejsce wiec może kiedyś dokupimy...teraz tylko żeby udało sie wszytko sprawnie załatwić....i moze na wiosne zaczniemy budowe....oby...:-):-):-)

jutro do gina ...moze moje dwa skarby ujawnią płeć...:-D:-D:-D hahah nie wieże w to ....znowu bedzie niespodzianka tak jak z Olusiem który miał być Amelką...:-):-)

Do góry