reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Ubaw po pachy...
Bogucha ma różyczkę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ło matko :szok::szok:
I ręka w gipsie :szok::szok:

Gaga - jak Majka :confused:
Kurcze nie udało wam się trafić na jakiegoś dobrego lekarza, który by cały czas leczył Majkę.:confused:

Zapisałam Marię do przedszkola, tralalalalala :tak::tak::tak:

Odechciewa mi się mieszkania w naszym przyszłym domu, wczoraj jechałam do przedszkola, które jest po drodze godzinę samochodem. Podpisałam tę umowę i na działce byłam o 18 :angry::angry::angry: Na dodatek wczoraj wyjątkowo mogłam zaparkowac pod pracą a jak nie będę miała tego parkingu to będę jeszcze drałowac dodatkowe 10 minut do samochodu. Nie chce mi się jeździć codziennie po dwie godziny w aucie.:baffled:
Najchętniej urządziłabym ten dom i sprzedała go i zamieszkala w mniejszym powierzchniowo mieszkaniu ale przynajmniej bliżej centrum :sorry2:

reklama
hej hej !!!
Goga w szpitalu mi powiedzilei że praktycznie nie realne żeby dostało dziecko różyczki po szczepionce a zaś druga lekraka mi pow że czasami sie przytrafi !! a zażywał jakieś leki niedawno ??? tzn przed wysypką ?? i zobacz czy ma węzły z tyłu głowy powiększone bo to tez objaw różyczki !!
Leki tylko przeciwgorączkowe niedawno, ale węzły ma powiększone. Wczoraj rano jeszcze był biedny (szkliste oczka, pokładał się), ale wysypka już mu zeszła, a wieczorem tak wariowali, że obu musiałam wlać...

A tak wogóle to dziewczynki po wczorajszej libacji to chyba z niezłym kacem wstałyście:-D

T prawda jak jest tylko jedno dziecko to sie opłaca bardziej ulgę ale jak jest więcej dzieci to sprawa nie jest już taka prosta. Jak jest już dwoje dzieci i są w wieku szkolnym to zasiłek wynosi 64 zł, czyli rocznie 1536 zł no i plus dodatki do zasiłku np.za rozpoczęcie nauki w szkole po 100 zł. Więc jak ktoś ma niewysokie zarobki to całej ulgi na dwójkę nie odliczy bo braknie podatku a w całym roku troszkę forsy straci:nerd: Najgorsze jest to , że po prostu nikt o tym wczesniej nie wspominał no i niektórzy juz płaczą. Mogą jeszcze złożyć korektę do zeznania no ale to nastęony wydatek na biuro rach.(chyba że sie rozliczają sami}
O tym faktycznie nie pomyślałam. Przy dwójce rzeczywiście może się nie opłacać.

Ubaw po pachy...
Bogucha ma różyczkę:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gips i różyczka :-) Ciekawe, ile osób wczoraj w szpitalu zaraził...

Gaga jak Majka?

Takie drineczki tu wczoraj serwowano, a mnie nie było :(
Wojowałam z zabawkami dzieci - połowę muszę wywalić albo wynieść do piwnicy, bo nie ma miejsca w pokoju...

Gaga - jeszcze tak pomyślałam, że jak Majka wymiotuje to teraz leki mogą nie działać, nie wiadomo ile z nich się wchłonie a ile nie :confused:
No i może Majka tak jak ty jest alergikiem :confused:

nocka spokojna
lekarz - znajomy, kazał odstawić wszystkie leki i zalecił dietkę, jest ok, mała jeszcze kaszle, ale ponoć ten antybiotyk co brała chroni jeszcze przez tydzień od zażywania, więc oby wyleczyła się bo bidula jest
idę śniadanko robić

Witam.
Melduję sięz placu boju - zaczynamy malować pokój. Jedno pomieszczenie a tyle roboty :baffled: ale przynajmniej piknie będzie później. W ramach odsapki zaglądam tu.
Jeszcze nie urodziłam ;-) ale nie wiem, jak będzie po tym remoncie. Najbardziej boję się "pomocy Ani" :sorry2: .
Gaga mnie przywołała więc jestem ;-). Mam nadzieję, że Majka już zdrowieje (nie mam w tej chwili czasu na przeczyanie kilku stron).

Pozdrawiam, jeszcze się odezwę :-)

reklama
no chyba wychodzimy na prostą, nie chcę zapeszać..........
dziś kochane piffko stawiam :-)
skaba jak tam Marysieńka ??

Do góry