reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

gaga:
suchy język lub usta, niewiele lub brak łez w czasie płaczu, zapadnięte oczy, policzki, brzuch, rozdrażnienie lub apatia, zmniejszenie napięcia skóry.
U Gaby jeszcze był inny zapach skóry...

reklama
jest ok
mam nadzieję że się nic nie zmieni, choć to z minuty na minutę inaczej, na szczęście pije

no pije małymi łyczkami i często, tzn. łyk co sekundę :-)
nie no chyba będzie ok, pewnie te wszystkie leki dały jej w kość
dzięki dziewczyny
no nie śpi małpiszon

gag ja nie doczytalam co Majutkowi jest?

ja to mega panikara jestem jak przychodzi co do czego, generalnie to na wiele objawow nie zwracam uwagi, ale jak juz jest powaznie to panika w oczach normalnie:no:

atol zaczęła nam dziś żygolić, ale chyba już jest ok, podejrzewam przesyt leków, w końcu 2 tygodnie lali w nią tony leków i wszystko w syropie
najgorsze że znowu nie śpi i ja znowu nic nie zrobię, a chciałąm dziś dokończyć wszystko z Zosiaczkową stronką :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Gaga mam nadzieję, że nocka minęła bezproblemowo i Majeczce już lepiej:tak:
A tak wogóle to dziewczynki po wczorajszej libacji to chyba z niezłym kacem wstałyście:-D

Wiola też to czytałam... Jak oboje rodzice pracują, nawet za bardzo niskie pensje, trudno się załapać na zasiłek. A swoją drogą... Odliczenie na dziecko od podatku to 1135 zł (czy jakoś tak), a zasiłek rodzinny był do niedawna 48 zł za dziecko, to razy 12 miesięcy wychodzi 576 zł rocznie - czyli jak komuś by się udało odliczyć całą kwotę, to bardziej sie to opłaca niż comiesięczny zasiłek...
T prawda jak jest tylko jedno dziecko to sie opłaca bardziej ulgę ale jak jest więcej dzieci to sprawa nie jest już taka prosta. Jak jest już dwoje dzieci i są w wieku szkolnym to zasiłek wynosi 64 zł, czyli rocznie 1536 zł no i plus dodatki do zasiłku np.za rozpoczęcie nauki w szkole po 100 zł. Więc jak ktoś ma niewysokie zarobki to całej ulgi na dwójkę nie odliczy bo braknie podatku a w całym roku troszkę forsy straci:nerd: Najgorsze jest to , że po prostu nikt o tym wczesniej nie wspominał no i niektórzy juz płaczą. Mogą jeszcze złożyć korektę do zeznania no ale to nastęony wydatek na biuro rach.(chyba że sie rozliczają sami}

a ja znów mam jakieś cholerstwo w buzi tzn te afty, dziś znow bylam u lekarza, w aptece zostawilam 70zł....obled, a nie wiadomo czy to cos da, bo 2 tyg zostawilam 50zl i nie bylo efektu, bo afty sie przeniosly dalej....a to upierdliwy ból!!!!! lekarz powiedzial ze to oslabienie organizmu....:-(
Współczuję:-(, jak Damianek miał te afty to ciągle płakał z bólu. Pomagało pędzelkowanie buźki nystatyną zmieszaną chyba z wit. C w kropelkach.:tak:

reklama
hej dziewczynki
ja już z pracy nadaje.....jak dobrze że dziś piątek i wreeeeeeszcie wolny weekend, bez szkoły, może wreszcie wezmę się za ogarnięcie mieszkania....bo w tygodniu po pracy to jakoś słabo mi to wychodzi:dry:

wiola co mówić Damianek, płakał z bólu jak ja stara nie radzę sobie z nim, niby takie g....a takie upierdliwe!!!!!!:wściekła/y:

miłego dnia kochane

Do góry