reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

gaga spróbuj rączką odciągać. Tylko soię nie śmiej. To mi wychodzi lepiej niż laktatorem. Ja jutro z mężusiem jadę do banku na jakąś godzinkę , a może i dłużej , więc też mam w zamiarze odciągnąć chociaż setkę. Zresztą jak wrócę do pracy :(za niecałe 2 miesiące to też chcialabym ,aby mama dawała jej w tym czasie moje mleczko.

reklama
Łojezu, ja też się cieszę, że moja dzieciarnia mi już śpi. Dali mi dzisiaj czadu. A najbardziej Gabiszon. Skubańce czują chyba, że tatusia nie ma. A Gabi to w szczególności. Dziś nerwowo nie wyrobiłam i Gaba klapsiora zarobiła. Buuu, miałam wyrzuty.
Ale co te moje dziecko wyczynia to chyba można już książkę napisać.

No właśnie, też was bolą kręgosłupy??? Bo ja nie wyrabiam. Chciałabym mieć jeden na zmianę...  ;D Teciągłe noszenie, schylanie się, dźwiganie... Ręce niedługo będę miała poniżej kolan a kręgi mojego słupa wypadną... ;D

Cześć kobitki! Ale  popisałyście, czytam i czytam!
Ja kupuje nosidło z Womaru tylko inne niż Słowiczek. Wacham się między takim gdzie dziecko jest odwrócone do mamy brzuszkiem bądź pleckami lub brzuszkiem i zupełnie na plecach u mamy. To drugie by było dobre jak Bibi będzie starszy na wyjeździe poza miastem.

Nie znam nikogo kto by głosował na Kaczke a jednak wygrał - co jest grane? Może obracam się w innym towarzystwie?

Gaga a dla mnie jest dziwne (w pozytywnym znaczeniu tego słowa), że potencjalna narzeczona mojego Wiktorka  O0 próbuje siadać. Nie znam się na tym ale Bibi jest starszy o 4 tygodnie i do siadania to mu daleko. Podnosi do góry główke leżąc na pleckach tylko jak się pręży. a przekręca sie tylko z plecków na bok a i to bardzo rzadko. Acha a mój na pleckach czasem się tak wygina jak Majcia i też już mnie to martwiło. Ale byłam u tylu lekarzy, że chyba by anomalie zauważyli! Monika

Kwa kwa! kurde, moja cała rodzina głosowała na Tuska, Tomka tez cała....wrrrr

gaga Witek po Hippie mial kolki ale daje mu raz dziennie wode z glukozą i jest oki a ja wtedy moge spokojnie wyjsc bo o odciaganiu mleczka nawet nie ma co myslec - nawet reka to nie więcej niż 30ml a i to po wielkich bojach.

słowiczku kręgosłup to chyba powinnam na smietnik wywalic :( jak wstaję w nocy to jak stara babcia :( :(

monika Witek od niedawna podnosi głowencję, ale nie tak wysoko jak Majcia. Widocznie Wiktorki sa leniwce małe ;D

To mnie już nie dziwi, że Kwak wygrał mimo, że wszyscy kogo znam głosowali na Donalda. Moi znajomi są wykształceni, młodzi i z miasta (oczywiście nie chce nikog, kto nie spełnia tych kryteriów w tym momęcie obrazić)

poruszyłyście kidyś temat cen pampersów, i ja też sprawdziłam, w makro za 90 sztuk płacę 47zł, a w carrfurze 50, co daje ok 52-53 groszy za pampersa dość tanio w porównaniu z wami, gdzie te z biedronki wychodziły 49 groszy. Lubie te ciągłe promocje :D
Jak ubieracie swoje maluchy w taką pogodę? tzn. jesienną?

Monia ja sama się dziwie co ta Majucha moja wyprawia, wczoraj mi prawie siadła, no ale ja ponoć już wstawałam i chodziłam trzymając się łóżeczka jakmiałam 6,5 miecha i chodziłam jak skończyłam 8 miechów ;) moja mam latała ze mną po lekarzach czy nic mi sie nie stanie, ale jej powiedzieli że ciekawska jestem i się rwę do wszystkiego ;D Majeczka ma to po mnie, ale fakt, wcześnie zaczyna wszystko, ona już główke trzymała hoho temu, w zasadzie nie pamiętam okresu żeby jej ta główka latała, fakt podtrzymywaliśmy ja ale ona i tak nie latała

ja tez nie kwiem co z tym kwakiem, wszyscy moi znajomi na Tuska głosowali, a na onecie 70% było niezadowolonych z wyborów, no ale pewnie klan bereciaży i radia maryja poszedł głosować

anda ja ręcznie tez próbowałam i lipa :( najwyżej dam małej herbatkę z koperkiem, albo uspokajającą albo jak zuzaczek wode i już

o rany odciągnęłam ręcznie 30ml i dałam sobie spokój, czekam aż mała wstanie i spróbujemy jeść z butli, mam nadzieję że załapie o co biega

ale tu ciszaaaaaaaaa a małą zasnęła właśnie mi sie nie chce nić robić, z butli z aventu pić nie chce, teraz spróbuje gerberem ją napoić (butla )

reklama
rany zjadła z tej butli :D no to teraz poodciagam i bede mogla na dluzej z domu wyjsc hurrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nawet nie wiecie jak sie ciesze, teraz tylko walka z laktatorem coby wiecej odciagnac jakies 100-120ml styknie na raz chyba

Do góry