reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
własciwie to nie wiem czy Wam pisałam: z żółtaczka juz sie pozegnalismy. Bilirubina spadła po luminalu. Całe szczęście, że nie posluchałam innego lekarza i nie przestalam karmic. Lekarka do której teraz chodzimy powiedziała, ze jakby to była żółtaczka spowodowana hormonami z mleczka, to luminal by nie pomógł. Łaska Boska, że nie posłuchałam tamtej konowałki bo do końca zycia bym sobie w brode plula :mad:
Teraz borykamy sie z fatalna morfologią. Hemoglobina jest bardzo niska - 8,8. Maluszek dostał witaminke B6 i kwas foliowy. Mam nadzieje, że po zbiciu bilirubiny powoli wszystko wróci do nnormy :(

ja się zmagam z lekcjami Boguchy... własciwie to z Bogucha który znowu odplynał na zajęciach i nie pamieta co zadane :mad:. Naprawde nie rozumiem skąd on te 5 i 6 łapie :mad: :mad:

Oliwka za nic nie chce wody ani herbatki. Wypycha języczkiem i co tu poradzić . Czasami jak ma czkawkę , a jest właśnie po jedzonku to chciałabym ją napoić, a ona ma tylko nerwy na tą butlę. Nosiłam ją w pozycji półleżącej na brzudzku i tak mi zasnęla i śpi, że ho ho ho a kąpiel kiedy ???? ;)
Artur też zmaga się teraz z lekcjami. Dziś z tatą się morduje. On to dopiero jest specjalistą w bujaniu w obłokach na lekcjach. Jak czegoś nie zapisze, to nie przypomni sobie w domu za żadne skarby.

dziewczyny te leżaczki to kupowałyscie na licytacji czy z "kupuj teraz"? bo nie wiem czy mam czekać do środy wieczór na zakończenie aukcji i się trochę policytować czy po prostu kupić ten co ma gaga za 199zł ???

anika kupuj, ja dałam za niego 240zł, teraz jest niezła poromocja

a ja się tak cieszyłam z tej butli, ale chyba za wsześnie mleka nie dam rady ociągnąć, a ręcznie max 30ml, wody nie wypije

A ja się wkurzyłam właśnie,bo po raz kolejny przegrałam licytację na ciuszki...wrrr...Lech jak Lech,ale jaka pierwsza dama... :laugh: A ja mam teraz dylemat dotyczący smoczków,bo odkryłam ostatnio zawiłe zagadnienie przepływu...No i nie wiem,jaki powinnam używać.Póki co mam 1 mini,ale nie wiem,czy juz zmienić na szybszy czy nie... ??? Nosidełka nie musze kupować,bo mały wcale nie lubi jak się go nosi,a w wózku momentalnie zasypia,więc problemów u mnie brak.Siedzi prosto,jak się go podtrzyma,ale za nic nie chce się przewracać z plecków na bok czy na brzuszek...Mają jeszcze czas :)

reklama
Hej !! Anda nie wiedziałam że Ty taka bojowa jestes (a propos tego komentarza do nosidełek) ;D
Co do przewracania sie itd to moja jest leniwa (po mamusi) ale nie stresuje sie bo jeszcze ma czas na to wszystko!!! Za to wścieklizny dostała i cały czas mietoli w buzi piąstki nawet nie wiedziałam że dziecko moze tak daleko rączke do dziubka wsadzić, smoczek poszedł juz w zapomnienie teraz fascynuje ją tylko rączka i paluszki.....
Ja lezaczek kupiłam na "kup teraz" !!
Co do herbatek to moja czasem skusi sie na 60ml plantexa a po Hipowych herbatkach wymiotowała i miała kolki! Ja jak ewentualnie gdzies wybywam to odciągam laktatorem, ale nie cierpie tego uczucia jakby zaraz brodawka miała mi odpaśc!

Do góry