reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Anikawi chodzilam do szkoly rodzenia jak bylam w pierwszej ciazy - dwa razy w tygodniu. Byłam bardzo zadowolona 1. wiedziałam co sie ze mna dzieje podczas porodu 2. byłam jedyna po "szkole" na calej patologii i te stare krowska, choc usilnie chcialy, nie zdolały mnie spanikowac (wielorodki, juz takie z "przebiegiem" całe dnie opowiadaly mi horrorki ze swoich porodów, zeby nie szkoła rodzenia to bym chyba tynk zebami ze strachu drapala) 3. cwiczenia rewelacyjnie podniosly moja sprawnosc. Polecam!!!!

reklama
Fajnie, że macie w swoim mieście takie szkoły.
Ja musiałabym dojeżdżać 50 km do najbliższego miasta, gdzie organizowane są szkoły rodzenia.
A tak, do pierwszego porodu przygotowywałam się czytając czasopisma itp. I tak musieli mi mówić co mam robić a zwłaszcza jak przeć i oddychać przy parciu...

Dla mnie tez sie liczy żeby wózek był lekki co do koloru to ten bordo mi sie podoba ale jeszcze na żywo jak go zobacze to pomyśle nad kolorkiem!! Ja chce taki żeby później szło go przerobic na spacerówke!!
Ja też sie wybieram do szkoły rodzenia tylko nie wiem narazie gdzie tu jest, musze zapytac mojego lekarza !! A jaki koszt jest takiego kursu ??
Mobugaj ja tak samo jak Słowiczek mam czasami takie skurcze i to jest normalne podobno!!

Justynaale ten Tutek to własnie okropnie cięzki jest - 16kg!! Bo że sliczny to fakt. Co do ceny za szkole rodzenia to jak jest teraz to nie wiem, ja chodzilam za darmochę.

No 16 kilo to faktycznie !! Ale dopiero jak go oblukam na żywo to sie zdecyduje !! Ja na szczęscie mieszkam w domu i nie mam do pokonania kilku pieter!! Jeszcze sama nie wiem!! Ale fajniusi jest !!

A propo wózka jeszcze to on podobno łatwo sie składa a to sie liczy bo czesto bedzie z nami w aucie podrózował !!
Dziewczyny jak mnie plecy bolą !! Czasami to nie moge ustac tak mnie rwie od kości ogonowej ! a jak juz cos porobie w domu to moge kręgi policzyc, wszystkie czuje po kolei!! A moj mężuś nie pali sie do masowania żonki ;) lekarz mi powiedział ze jeszcze bardziej bedzie bolał jak wagi nie bede pilnować !! A ja juz 11 kilo przytyłam, a gdzie tam 9 m-c !! A jak wasze plecki ??

Moje plecki najbardziej w nocy daja o sobie znac - przewracanie się z boku na bok to udręka. Boli okropnie, na domiar złego ciąża jest umiejscowiona nisko i uciska na nerw kulszowy, więc najczęsciej rano mam nieczynna prawa nogę. Mąż w nocy mnie masuje i robi co może , żeby było choc trochę lepiej, ale nie na wiele się to zdaje niestety :-[

reklama
Żużaczek u mnie właśnie też prawa noga daje o sobie znać !! chyba trzeba sie z tym pogodzić, ja zaesze miałam problem z kręgosłupem więc takiej reakcji w czasie ciąży szło sie spodziewać !!

Do góry