reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

zuzaczku strasznie łdanie w tych włoskach wyglądach, i rób sobie zdjęcia z mąłym bo super wyglądacie razem
wyobraźcie sobie że moja Majka bierze się za siadanie, dzis leżała u mniena kolanach i zaczynałą sie podnosić i to tak sporo, mały skubaniec ;D jakby miała cycka przed oczami to by na pewno siadła ;D ale dobry ten murzynek ;)
aż musze dzis koniecznie poćwiczyć, bo juz trzy kawałki zjadłam i trzeba spalić

reklama
Hej! Ale nam Bibi Ribi kupala zrobił w czasie kąpieli! Trzeba było wode wymieniać. Ja też dziś ciasto podjadam - karpatke. Oczywiście siostra piekła i podrzuciła.
Już wiem czemu Bibi nie chciał pić - poprostu to co mu dawalam było fe. Kupiłam herbatki z Hippa - koperkową i uspakajającą. Dziecko wytrąbiło 1,5 butli. A ja się z parzeniem ziół bujałam i dzieciak był pewnie spragniony. Monika

Oliwia nie chce pić nic innego prócz cyca, ani wody z glukozą ,ani herbatki koperkowej-uspokajającej. Ja mam z bobovity ,ale pewnie to nie ma znaczenia czy Hipp czy bobovita , jak myślicie?
W ogóle to już się martwię nie na żarty. Daję małej 1 lakcid dziennie(więcej niż połowę wypluwa) a kupki i tak są wodnite, aż wsiąkają w pampersa. Czy tak wyglądać powinny kupki dzidzi karmionej piersią? Jest żółta i normalnie pachnie, czyli niemalże bezzapachowo.

anda Majcia wcale nie robi bezzapachowych ;D ale nie aż tak wodniste żeby wnikały w pampersa, może spóbuj jej węgiel podać, mi tak radziła lekarka 3x1 dziennie

Liwcia tez robi wodniste kupczaki i zdecydowanie zapachowe az czasem nos moze odpaść! ale podobno na cycu takie maja być ale jesli sądzisz ze to biegunka to na forum był o tym wątek co podawac zaraz poszukam.....

https://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,4118.0.html
tu jest o biegunce i tak jak tam pisalam moja kolezanka podawała swojej córci delikatną herbatke z jagódek, kupisz w aptece tylko jak Oliwcia nie chce pic nic poza mlekiem tj problem moze spróbuj łyzeczką troszku jej dac. Ale dla pewności skonsultuj z lekarzem czy aby na pewno to biegunka
Moja oprócz plantexu (raz na jakis czas) nic nie pije podawalismy hippa ale po uspakajającej wymiotowała a po rumiankowej miala kolki jak diabli....

Biegunka to może nie jest, bo ta kupka jest jedna, dwie dziennie. Już na jutro ustaliłam , że ugotuję sobie marchew i może jakiś ryż - to mi przychodzi do głowy jeśli chodzi o luźne kupki. Jakbyś justynka coś znalazła to byłabym wdzięczna. :laugh:
Od nowa zaczęłam wcinać słodycze, bo myślałam , że tą ją trochę zatrwardzi, ale bez skutku.
Lekarka poleciła mi jagody - i zjadłam ,ale dopiero później pomyślalam , że chodziło pewnie jej o takie suszone do kupienia w aptece , a ja zjadłam mały słoiczek domowej roboty.Teraz aż mnie to śmieszy O0

Dzięki justynka. Jednak piszą o jagodach z apteki. Może spróbuję dać jej łyżeczką trochę tej herbatki z suszonych, ale najpierw poradzę się , czy takiej malej można,bo tamta dziewczynka miała 9mcy.Dzięki i dobrej nocki.
Właśnie patrzę jak moja córcia śpi - ręce w górze, nogi szeroko,a pielucha zakryła niemalże całego buziaczka. No, lubi tak dziewczyna i już.

ta moja kolezanka dawała to jak mała miała niecałe 4 m-ce ale lepiej sie upewnic ja mojej nic nie daje bo raz u lekarza zrobiła kupke i lekarka obejrzała ją zaraz i stwierdziła ze ok.
Moja tez rece do góry i spi zadowolona, męzus juz tez padł a mi sie nie che spać, przynajmniej nadrobie zaległosci na boomie...

reklama
Anda Roksi tez miała takie wodniste kupki, ostatnio dodatkowo pojawił się śluz, i kupiłam słoiczek dżemu jagodowego /nie na kupki, po prostu miałam ochote/ i wtrąbiłam go w ciągu 3 dni no i teraz mam problem w drugą stronę, mała nie robi kupki od 2 dni, głupia jestem zapomniałam że jagody mają takie właściwości ::)

Wiecie jak fajnie spotkać się z ludzmi z liceum po 11 latach!!! Rewelacja, 2 kolesi bym nie poznała na ulicy, a i frekwencja była niezła z 80% i nasza wychowawczyni!.

Do góry