reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Ja też jestem za założeniem nowego wątku. Gotowało się kisielki domowej roboty dladzidzi i placuszki serowe. ::) Jak bedzie trzeba poodnajduję zapiski i będziemy kucharzyły. :D :D

Moja już jest po zanoszniu się (wkurzyło jącoś i od razu się zaniosła) i teraz sobie zasnęła. Ostatnio zauważyłam , że super nasennie działa na nią położenie jej na podusi na boczku i nakrycie kocykiem tak ,jakby była w czapeczce. Czasmi ją nosiłam i nie chciała zasnąć, a wystarczyło potem tylko ją tak okryć i odlot od razu, a tak to na ręcach Bóg wie, ile jeszcze by się męczyła.
Czy zauważyłyście już , że Wasze dzieci wodzą za Wami wzrokiem ,gdy są wobcym otoczeniu? Bo ja już tak .Mała ciągle się za mną ogląda i ostatnio przyszła moja babcia i Oliwka została z nią w pokoju sama-babcia coś do niej mówi, a ona w ryk. Wystarczy, że ja się odezwę i już się uspakaja. Śmieje się do mnie tak , że mam wrażenie, że chciałaby aż się wyrwać do mnie. Jest to bardzo miłe. Z synkiem tego tak bardzo nie zauważałam ,bo mieszkaliśmy z moimi rodzicam i- było nas więc w domu sporo i Artur chyba tak do końca nie wiedział, która to osoba jest mu najbliższa.

Majeczka juz jakis czas za mną patrzy, ale ona generalnie bardzo jest towarzyska, bo patrzy łądnie na mojego ojca jak wpadną i na mamę, no i oczywiście na Krzyśka i do wszystkich się śmieje, a najlepsze było jak odkryła że ma język ;D dwa dni nim wymiatała i wywalała go na wierzch, a ostatnio to ręce po pachy do buźki ładuje, a smoka dalej nie ;D

a przepis na placuszki serowe tak poproszę

dziewczyny zuzaczek już założył wątek z gotowaniem

a ja mam pomysł na wątek z naszymi zdjęciami, takimi starymi ze szkoły, studiów, slubów czy innych takich i zakłądam, pochwalcie się djęciami, ja uwielbiam zdjęcia

Co do nowych wątków to tak to wygląda, że ciasta pieke z proszku a gotuje bo musze. Niecierpie kuchni brrrrrrrr. U mnie królem tamtych rewirów jest Arek, zarówno piecze ciasta jak i gotuje. A co do 2 wątku to mam pytanie. Stare zdjęcia skanujecie, czy robicie zdjęcie zdjęciu? Monika
P.S. mam depreche drugi dzień dobrze, że jutro zakupy!

monia zdjęcia skanuje a w zasadzie to sa slajdy ;D
a depreche wyrzuć do kosza ;)
a ja uwielbiam gotować, tylko teraz nie mam czasu

Dzień dobry dziewuszki ::). Za nami kolejna ,spokojna noc. Mała co prawda budziła się trzy razy, ale tylko cycuś i śpimy dalej. Teraz obudzona już na dobre i wcina pięści - wkłada wyprostowane paluszki do buzi powodując przy tym co jakiś czas odruch wymioitny, albo ssie te piąsteczki aż w całym domu słychać, tak głośno. I ktoś by pomyślał, że głodna a ona zazwyczaj tak robi po jedzonku, kiedy już zdecydowanie odwraca się od piersi.
gaga przepis dziś poszukam, bo z pamięci to jeszcze bym niechcący spowodowała czyjąś biegunkę.... :D :D :D

reklama
anda nasza też tak wcina ręce i tez po jedzeniu ;D raz jak mlasnęła mi w nocy to mało na zawał nie zeszłam, mała diablica jedna, dzis nawet sie wyspałam, karmiłam ją o 2, 5, 8 i zakażdym razem odkłądałam do łóżeczka i spała, wstaliśmy jakoś 9.20 ;D tatuś jeszcze z nią gada a zaraz trzeba przewinąć i dac cyca
Dzis pogoda super więc bierzemy jej bryke i jazda na polko, tylko o 16 mam korki, a tak mi się nie chce..............
czekam na przepisy ciekawe, dzis robię ciasto zuzaczkowe

Do góry