reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

no my po jedzonku wieczorem ząbki myjemy, potem już tylko woda przed spaniem, w nocy Maja nie pije, dopiero rano się obudzi
evelinka a co mały pije, może za dużo soków z cukrem ??? podawaj mu dużo wody

reklama
a kukuk !!! ja jz w domku !!! jeszcze zakupki mnie czekają potem :baffled:

Liwia juz pięknie pije z kubka, szklanki czy czegokolwiek nawet z normalnej butelki z wodą mineralną daje radę, a to dlatego że ona nie lubiała smoczkówi butelek i szybko piła z takich butelek z dzióbkiem i tych podobnych !!!
Co do ząbków to przed spaniem myjemy a potem tak jak u Gagi woda a w nocy jak sie przebudzi i chce pić to też woda !!
O matko nie wyobrażam sobie borowania u Liwii :szok: my nawet sami lakujemy bo obcemu nie da se w paszcze kukać :-D

no to ja teraz herbatkuje na zielono !!!

Joł laski :cool2:

Naprodukowałyście ostatnio postów, że hej, super :cool2:

Ale temat był poważny i pewnie niestety należę do tych mniej konsekwentych odnośnie spania i wychowywania :zawstydzona/y::-(. Marysię usypiamy a ona przychodzi do nas do łóżka a my nawet nie wiemy kiedy bo tak mocno śpimy :zawstydzona/y::shocked2:.Nam to nie przeszkadza o ile daje nam spać, chyba, że się wierci.
Ja przez wiele lat przychodziłam do moich rodziców a oni nigdy mi tego nie zabraniali więc jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza:tak:.

Marysia ma stały rytuał zasypiania ale to nic nie daje, od kiedy ma normalne łóżko nie ma dla niej żadnej przeszkody :no::no::no: Wstaje wychodzi z pokoju i koniec spania. Nigdy nam się nie zdarzyło aby Marysia po prostu padła, zasypiała sama w łóżeczku ale to też trwało.A na walkę ze spaniem i przychodzeniem nocnym po prostu nie mam siły. Weekend to za mało ale pomyślę kiedy by spróbować.

witam

u nas Hania pije z niekapka nuby, taki z twardym ustnikiem, czasami wypije z kartonika ze slomka, albo z takiej butelki z dziobkiem ale wtedy musze uwazac zeby sie nie pooblewala

generalnie jest przyzwyczajona ze non stop ma picie w tmy niekapku i lata z nim po mieszkaniu i rzuca gdzie popadnie:no:

Hania wody w ogole nie chce pic, chyba ze taka smakowa a ona i tak slodzona jest wiec po umyciu zebow i tak zawsze jeszcze sie choc troche napije, no nic mam nadzieje ze nie ma prochnicy

my dzis mielismy mega swieto i wybralismy sie do kina na szklana pulapke 4 (nic innego nam nie pasowalo godzinowo), ale msze przyznac podobalo mi sie

tak dawno w kinie nie bylam, ze chyba spodobalo by mi sie wszystko

Byłyśmy dzisiaj u lekarza no i chyba Marysia ma jakąś alergię tylko cholera na co??????? Na razie wyeliminujemy sok pomarańczowy, pomidory i orzechy i zobaczymy. Niech jej to cholerstwo zejdzie i później będziemy próbwać :dull:

Chciałam jeszcze polecić nocnik fisher pric'a bo jest super :tak::tak: Marysi było bardzo niewygodnie na takim zwykłym, nie chciała za cholerę na nim usiąść a z tym jest znacznie lepiej i nie chodzi tu u muzyczkę ale właśnie o wygodę. Widziałam też że w mothercare są nocniczki podobne ale bez muzyczki, nie wiem tylko ile kosztują.

Marysia pije z prawie wszystkiego, czy kubek, szklanka, butleka z ustnikiem (taka od wody), nie ma różnicy. Soków nigdy nie wlewam do kubka niekapka, którego ostatnio i tak nie używamy. Niestety mleko tylko z butleki ze smoczkiem.:no::no: No ale teraz to będzie tylko woda, kurcze a ona tak lubi soki :-:)-(

POsiedziałabym ale chałupka błaga - sprzątnij mnie, a obiad - ugotuj mnie. Dziecko się kąpie a tu jeszcze dzisiaj moja kolej usypiania :blink:

reklama
evelinka a co mały pije, może za dużo soków z cukrem ??? podawaj mu dużo wody
Właśnie,że staram się mu sypać malutko cukru.Kiedyś pił herbatkę tą rozpuszczalną,a teraz to mu zaparzam owocowe i cukier to tylko do smaku odrobinkę.Słodycze też mu ograniczam do minimum-lizaków,cukierków i tego typu rzeczy nigdy nie pochwalałam.Wody pić nie chce,zaraz się krzywi i odstawia.

Dziś wieczorem po myciu ząbków zauważyłam,że jakby mniej ciemna ta dziurka między jedynkami.I głupieję już:dry:.Jutro idziemy zarejestrować Domiśka gdzie indziej..zobaczymy...

Do góry