reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Ale skąd wiesz ,ze akurat tak będzie i że szkoła będzie zła albo ze będzie się nudził? Poczekaj nie martw się na zapas, na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie.

A bierzesz jakieś poprawki na ewent. choroby tfu tfu tfu i aklimatyzację :confused: Ja bym się cholerka bała :zawstydzona/y:

Słowiczku - :elvis::elvis::elvis: myślę o was

reklama
Byliśmy dzisiaj u architekta z Marysią :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - prawie godzina jęków, stękania, uciekania, marudzenia proszenia o uciszenie. Mieliśmy ze sobą: książeczki, kredki, jedzenie, picie do tego był pportfel, dwa telefony komórkowe i co................... nic nie zaintersowało mojego dziecka. Ona jest coraz bardziej nadpobudliwa :no::no::-:)-(

Bajka się kończy, idę do dziecka co by je wykąpać i położyć spać. Marysia została obudzona dzisiaj o 15 to i może pójdzie spać bez większych oporów.
Wiecie jestem umęczona nockami z Marysią. Ona codziennie do nas przychodzi a później strasznie się wierci i ciągnie mnie za włosy. W tym roku przespałam całych dosłownie 5 nocy. Dwa razy zdarzyły się po 2 nocki i dwa dni temu jedna. Nie ma w tym żadnej reguły :-( W nocy nie mam siły jej odprowadzać, czasmi dopiero nad ranem okazuje się, że śpi z nami :sick: Co tu zrobić :confused:

Cześć!
Moje potworki śpią...coraz częśiej myślę, że też są nadpobudliwe...eh, nawet 5 minut na d... nie usiedzą...Agata u nas to samo, jak gdzieś jedziemy/idziemy to normalny koszmar i jeden wielki cyrk. A o zakupach nie wspomnę...Jak widzę, dzieci siedzące w tych marketowych wózkach spokojnie to się pytam: dlaczego moje dzieci takie nie są???? One muszą się wiercić, chcą wchodzić i wychodzić z wózka, zakupy podniecione, ponadgryzane...a jak wolni to taki remament na pólkach, ze szok, tylko chodzisz i szukasz ich a nie skupiasz się na zakupach...normalnie aż mi się nie chce z nimi gdziekolwiek wychodzić bo normalnie wstyd...

spadam...zaraz wracam.

gaga normalnie szok z tą pensją, współczuję...w tym kraju wszystko jest jeb...

Mój Łuki też nocny wędrowniczek, nawet czasem nie wiem kiedy do nas przyjdzie...ale jak się ocknę to odprowadzam go do siebie...nie raz 5 razy tak potrafi uparcie łazić...no cóż takie uroki...ale musze przyznać, ze czasem uda mi się przespać całą noc...
Bibi a jak u Ciebie dalej z tym dzieciowym spaniem???
A wiecie, dziś młody zaczął się sam ubierać.:-) Troszkę mu jeszcze pomagam, ale już wie jak ma to zrobić...ciesze się strasznie, bo młody ćwiczy przy okazji swoją rączkę manualnie i widzę, ze chce to robić...

Ostatnio nawet przyszedł do mnie z książeczką i powiedział: mama citaj !!!!

A poza tym chodzi od tygodnia i wyje albo jęczy : mamoooo, mamooo, co mnie doprowadza do szewskiej pasji, bo Gaba tak samo. Dwa wyjce i jęczydła.
Czy to przez pogodę, czy co??? O co kaman, bo ja już mam dość!!!!
I jeszcze przez dwa dni sraka...( sorki)??? Skąd??? Zębów ( piątek ) jeszcze nie widać ani nie czuć....

Agata :elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

Dziewczyny Justyna i domicela ale fajnie macie, ze sobie jedziecie... bawcie się dobrze i wypoczęte wracajcie tu do nas!!!

reklama
Do góry