reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
słowiczku to witaj w klubie . dziecie spi a ja zamiast zabrac sie za robote siedze przy kompie :baffled::baffled:

ale mi się nic nie chce..........................
mnie też już nic się nie chce , ale my z Wojtkiem dzisiaj się nałaziliśmy po Malcie , a tam lunapark, więc Julka jeździła w ciuchci i na karuzeli a jak stamtąd odchodziliśmy to była syrena chyba z 5 minut. A dzisiaj w ogóle to spała 2 razy w dzień , byłam w szoku bo już od dawna śpi tylko raz....:szok:
No nic idę oglądać drugą część Krwawego diamenta
Dobranoc.

Dziecko dopiero się kąpie :szok: zalała nam całą łazienkę :baffled:

W domu syf bo jak wróciłam ze sklepu to z sił opadłam :no: No nic jutro znowu wstanę o 6, żeby posprzątać.:baffled:

agata ja czasem wstaje o 5.00 bo mam syf w chacie i jakos źle bym sie czuła wiedząc ze niania przyjdzie i zastanie mieszkanie w takim stanie:baffled::baffled::baffled::baffled:. ale ostatnio cierpie na bezsennosc. miotam sie bez celu do pozna i na nic nie mam siły za to rano mobilizacja jakas wieksza chociaz wstac trudno

domicela- to inne zmęczenie .....sama przyjemnosc spedzic cała rodzinką czas;-)
no niebawem i u nas juz bedzie jak wczesniej. juz odliczam dni

Ale mam koszmarny tydzień....... normalnie jakieś fatum.....
Tomek gada jak najęty....... nocnik, nakładka.......brak zrozumienia .....nie chce więc nie zmuszam
Co do przedszkola to dziecko musi mieć skończone 2,5 roku i nie chodzić już w pampku...
nasz pójdzie jak skończy 3 latka też lubi dzieci a jak przychodzi z moją mamą po mnie do szkoły......... to raj....
idę spać....

Witam
my dzis po mega spacerku bo przed 21 byłysmy w domku Amelka sie wyszalała
co do nocnika to juz w dzień laska nie nosi pampka i czasem jak jade na niedługo to tez bez tylko na noc i długi spacer zakładamy i pięknie siuśka pózniej bije brawo wylewa itd
co do zabaw to zjeżdzalnie kupił jej dziadek i cudeńka wyprawia na niej i wogóle oszołomek z nij a gaduła okropna ciągle gada (jak i matka buzia sie nie zaamuka) tylko jak śpi to cisza
kupiłam jej wczoraj naczynka takie zabawkowe i szał kupujemy kuchnie gaga mozesz wkleic która masz??
Wiecie co tak sobie teraz pomyslałam że jeszcze tylko 2 m-ce i bedziemy mamami 2 latka hmm ale zleciało
Żużaczku my tez cie kochamy
uciekam spać jutro dzien zakupów jedziemy z K sie obkupić w ciuchy pózniej trzeba coś wymyślić dla małej
dobrej nocki

reklama
hej maminki !!!

ja tu kukam i spadam bo oczy mi juz siadają a gdzie tam koniec :cool2: no ale nie będziemy przecież narzekać !!!

U nas to tak ze z gadaniem pomału pomału coś tam sobie gada troszku i z reguły tylko pierwsze sylaby ale nie stresuje mnie to bynajmniej !! Z pieluszką juz też sie żegnamy i jak jest ze mną to lata w majtach, czsem w zabawie jeszcze sie zagapi z sikaniem ale, jak to mówicie, grubsza sprawę od bardzo dawna robi na nocnik !
I spokojnie sama chce i juz, ja ją tylko zachęcałam a jak był taki okres że nie chciała to nic na siłe nie to nie i juz !!

co do przedzkola to u nas są 3 i tez od 2,5 a w drugim od 3 ! i nawet pani powiedziała że jak coś to moze jeszcze w pampersie dziecko być bo na początku to jest wielkie przeżycie i róznie to bywa ale nie ma problemu jakby jeszcze była potrzeba pileuchowania, nawet własny nocnik można przyniesc jak dziecko woli !

Do góry