reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

skaba my tez szukamy niani. Ta co była teraz to taki skarb...jak diament. Ale do Bielska nie będzie jeździła:-(. poza tym niedlugo jej się własna wnuczka urodzi:-D:-D

reklama
uf nadrobiłam
Skaba ja wczoraj byłam w Opolu....
Moje dziecię katarkuje..był dziś z babcią u lekarza dostał syropek itp..... ogólnie dobrze i mam badanie moczu zrobić......
ja dalej chora kaszle i smarczę..........
Gaga co do pracy ................. szkoda słów był dziś u mnie rodzić z awanturą........ale o tym na zamkniętym...........
sprawozdania festyn ..........
u nas nie było strajku.............

Ja też Was milutko i cieplutko pozdrawiam, bo za oknem jakoś powiewa chłodem.:-)
Kawka mi tu pachnie i bułeczka z truskawkami na talerzyku (żona szefa nam kupiła-jeszcze gorące), a ja postanowiłam z siostrą stosować od dzisiaj dietę plaż południowych i zaraz............... schowam bułeczkę do torby ....ha ha ha.:-D

witam witam!
coś mi pesymistyczne wizje przed oczami krążą:-:)-:)-(
niania mnie z rozumu wybiła:wściekła/y::-:)wściekła/y::-( nie wiem, może ja za dużo wymagam, ale aż mnie do tej pory trzepie z nerwów... w każdym razie poszukiwania uruchomione, choć z drugiej strony wakacje lada moment i będa nasze siostry do dyspozycji, więc na te dwie godzinki byłoby ok, ale... no właśnie znowu mam ale:-:)-( lubię niezależność - płacę i wymagam (choć zauważyłam ostatnio, ze płacę i przymykam oko)... no i wiadomo jak to jest z grzecznościowym zostawaniem... a poza tym moja siostra też sobie powinna dychnąć, bo się dziewczyna umysłowo wysila:-:)-( ale mam wielki łeb od myślenia:szok:

a moze doradzicie mi kogo wybrać??
ja do tej pory stawiałam na osoby młode... i sama nie wiem czy słusznie?
lepiej szukać babciowatej niani? jakie się lepiej sprawdzają?
choć i tak wszytsko zalezy od człowieka...

a moze doradzicie mi kogo wybrać??
ja do tej pory stawiałam na osoby młode... i sama nie wiem czy słusznie?
lepiej szukać babciowatej niani? jakie się lepiej sprawdzają?
choć i tak wszytsko zalezy od człowieka...

Ja stawiałam tylko na młode dziewczyny - ale z uwagi na nasz styl życia - dziecko nie chodzi spać o 19 - 20 tylko później, pozwlamy małej na wiele, raczej luźno podchodzimy do wielu spraw życiowych. Mi się wydaje, że starsze osoby na siłe chcą stosować swoje metody i wartości a tego nie chcieliśmy. Ale na młode dziewczyny też trzeba bardzo uważać - bo bardzo często nie nadaja sie na nianię. Nie nalezy też decydować się na najlepszą z kandydatek tylko na taką, która od razu ci się spodoba.

reklama
Zapomniałam zapisać ,że wczoraj na placu zabaw jedna z mam puszczała bańki mydlane a dzieci miały wielką frajdę, bo te bańki były piękne , kolorowe, nawet dorośli patrzyli się jak zaczarowani :-D. Takie bańki wychodzą tylko ze specjalnego płynu bo ze zwykłego są przezroczyste.

Do góry