reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

skaba latwo nie jest:-D

jak by nie bylo wpadki to chyba do tej pory sie bysmy decydowali:-p

no masakra z tym brakiem drzemki, ale coz co nas nie zabije....

moje dziecko spiewa, zgadnijcie co

aaa kotki ba szao bue obyba, nic nie da bily tylko anie babily koniec!

reklama
Margerita - gratki za egzaminy :tak: :tak:

Marta - a ty chyba za dużo pracy na siebie wziełaś :no: Czy twój P. to chociaż ci pomaga od kiedy poszłaś do pracy czy nadal sam tak długo pracuje :confused:

No niestety Agatka, ale w tej kwestii nic się nie zmieniło. A nawet powiedziałabym że jest gorzej:baffled::baffled::baffled: Ale napiszę Wam o tym na wątku zamkniętym jak dam radę. Czuję bardzo kiepsko, ale coż zrobić.

Oj ja też nie zazdroszczę tego braku drzemki :-:)-(.
Bartek śpi w dzień około 2 godzin (podczas zmiany warty tzn. właśnie wtedy, kiedy mój mąż wychodzi do pracy, a ja wracam - więc jest nam to na rękę).

Mój luby powiedział właśnie "Dziewczynki tak mają (odnośnie spania)" - zaczęłam się zastanawiać skąd on to wie...:eek::baffled: (teorii to on za bardzo nie zgłębiał.. hmmm...)

atol A piosenka mnie ujęła:-). W wykonaniu Bartka pewnie brzmiałaby: aaaa cici wa sza bbb wa, nic NIE (to ma dobrze opanowane!!!) - a dalej nie wiem, zresztą on śpiewa tylko: AAAAAUTA AAAUTA (w orginale chodzi o autobusy).:-D:-D:-D

Skaba, witamy wśród sierpniówek!!!!!

Atol, współczuję z tym spaniem, moje śpią w dzień, ale za to wieczorem jest problem z pójściem spać, bo chodzą ostatnio o 21-22:baffled::baffled: A ja sama chętnie wtedy już poszłabym spać, a tu jeszcze trzeba się przygotować do pracy, dziewczynkom ciuszki naszykować i takie tam.

Idę dać dzieciom jeść.

Skonczyłam przedostatni podrozdział!!!
Spadam z moimi mężczyznami na spacerek, bo już troszkę zatęchłam przy tym komputerze:-D

Martuś napisze ci tutaj bo napewno przeczytasz - ODPUŚĆ SOBIE niektóre rzeczy. Zamęczysz się. Ja np. nie szykuję ubranek - Agata świetnie sobie radzi z ubiera a ponieważ lubi jak Marysia fajnie wygląda to nigdy nie mam żadnych zastrzeżeń co do urania. Zabawki sprząta Marysia razem ze mną wieczorem - to jest nasz wspólny czas pożytecznie wykorzystany - jak Marysia idzie spać to jej pokój jest już sprzątnięty (a jak nie to Agata sprzątnie z Marysią). O 19.30 Marysia oglada Clifforda i dzięki temu mam 30 minutek dla siebie albo na ugotowanie czy sprzątnięcie albo, żeby posiedzieć z małą bez wymyślania kolejnych zabaw. Innych bajek Marysia ze mną nie ogląda więc nie mam wyrzutów sumienia.
Pamiętaj że zawsze jesteśmy po twojej stronie a dla dziewczynek zawsze będziesz najważniejsza :elvis:

skaba super że pomogłam ;-)

marta ja też uważam odpuść sobie, u nas jest w odmu, w pokoju z kompami mega bałagan, moje biurko załąmie siędługo pod papierzyskami, ale zamiast sprzatać wolę z Majulą się pobawić

atol super Hanutek śpiewa
Maka na razie taneczna jest i w mówienie jej ostatni wymysł to mamusiula i tatusiula a dziś powiedziała Majusia

witam uffff co to był za dzien ;-)
skaba - pisz duzo i czasto . fajnie ze jestes;-)
atol - i jak w pracy ?i jak znalazłas nianie?
żużaczku -to daliscie dzis zakupowiego czadu:-D
co do popłudnwowej drzemki maja nie spi juz jakis dłuzszy czas/ i nawet sobie niezle z tym radzi
a na nocnik jak tylko wyjmuje woła : nieeeeeeeeeee wiec narazie do ciepełka odpuszczam ., pózniej bede zaskładac same majtusie a w domu na golaska. i zobacze...oby sie udało .
znikam tv poogladac/:sick:kiepski finał to dnia

aaaa i żaenta - gratki za wyczyny rowerowe ja po 15 km spadła bym omdlała z roweru:laugh2::laugh2:

reklama
Cześć babolinki!!!!
Widzę, ze świeża krew jest i produkcja wróciła.:tak::-);-)
skaba witaj i czuj się u Nas dobrze!!!No i pisz!!!!

atol jestem pod wrażeniem spiewu Hani!!!!Normalnie :szok::szok::szok:. Gratulacje!!!
No i gagowa Majeczka też jest the best z odmianami.
A mój osioł uparty nie chce jeszcze gadać, choć zaczyna powtarzać wyrazy z reguły to końcówki wyrazów. Ale jestem dobrej myśli.
No ale za to mogę się pochwalić, ze jeden dzień byliśmy na nocniku.
Pilnowałam go i wysadzałam albo sam się dopominał i w efekcie było tak, ze od godziny 10 rano do około 16-tej pielucha była sucha.
Na drugi dzień już nie chciał i nie zmuszałam go do tego ale kilka razy dziennie da się wysadzić. Ale jak tylko chce. Nie wtedy kiedy ja chcę. Uparty osioł!!!!!!

Margarita i ja się dołączam do gratek za egzaminy. Niech reszta pójdzie już z góreczki.

eee nie wiem co miałam jeszcze popisać...lecę ponadrabiać:-) ( jak się uda:-p)

Do góry