reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

no to my mamy atak kolki juz za soba!! przedwczoraj od 20 do 21 ryczała i wiła sie a do tego w brzusiu tak jej jezdziło ze szok i wczoraj o tej samej porze to samo. Ulżylo jej jak dawalismy na brzusio nagrzaną pieluszke i jak lezała na brzuszku a ja masowałam jej po pleckach. Potem spała jak padnieta tak sie wymeczyła!! Takze polecam ciepłą pieluszke.....
Ide prasowac bo sterta ubranek na mnie czeka, a juz kolejne sie piorą czy Wy tez tak w kółko pierzecie bo ja na okragło.....

reklama
justyna u nas mała ulewa wiec czasami trzy razy dziennie ja przebieram, a do tego czasem tak sprytnie szczeli kupsztala ze body do wymiany, ja wlasnie skonczylam prasowanko i odchodzi bujanie. DZIEKI BOGU ZA NASZE FOTELE :d

Justyna ja piore codziennie. Małego przebieram min 6 razy na dzień bo tak się osikuje. Ma wodniaczka na jąderku. W pampersa ma włożoną pieluche tetrową, żeby jajeczka do góry podnosic. Koszmar. Co do kolek to masz wersje łagodną. U nas kolka trwa godzine jak jest dobry dzień. W dni złe to od 17.30 do 20.30. Ale bierze leki i ostatnio są nawet dobre dni. Wczoraj byli u nas znajomi i nawet pogadaliśmy. Ale nie ma co narzekać kolka mija tylko dzieciaczek umęczony, no rodzice też.
Wiktorek je mniej, wypija 90 sporadycznie 120 mleczka i trwa to dosłownie 5 min. Ja musze kupować mleko na recepte - Bebilon Pepti i kosztuje ono dlatego tylko 13zł. To jedyny jasny punkt w jego skazie białkowej. Ale Goga czy Ty nie mozesz mieć recepty skoro są medyczne wskazania do picia tego mleka? Nie znam się na tym ale nie szkodzi się dowiedzieć. Coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam! Narazie pa tez ide prasowac! Monika

rany nawet nie wiedzialam ze nasze cycki sa tyle kasy warte, koszmar z tymi cenami mleka, przeciez one powinny grosze kosztowac, a nie jak Goga pisze 23zeta na niecale trzy dni, toz to mozna zbankrutowac!!!

wczoraj była u nas nasza kochana pani dr. (ta która od lat leczy Boguchę). Osluchała Witka, opukała i postawiła mi 5- (minus za zastoine w nereczce - ale na to dała leki). Pogadałysmy sobie od serca i dostałam rade na kolki : do 3 miecha zero produktów mlecznych (to one najczęsciej powoduja kolkę i słodycze). Koperek moge pic do 3 razy dziennie, dieta nie wpływa na ulewanie - z tym jablkiem to podobno był zbieg okoliczności (ale nie przekonała mnie do końca).

Przekazałam siostrze slowa otuchy od Was. Bardzo za nie dziekuje i załuje, że nie ma internetu jak jej opowiedziałam jakie wspaniałe dziewczyny tu pisza i jak sobie pomagamy.

rany ale tu cisza ;D ja sobie własnie sącze żywczyka bezalkoholowego z soczkiem a przed chwilką wylazłam z zajebistej wanny pełnej cieplutkiej wody :) i kto powiedział że nie wolno sie kąpać ??? czuję sie o wiele lepiej, nawet zmęczenie troszke minęło

no dzisiaj to ja sobie pospałam ::)
my już od dwóch dni mamy gości, rodzina już zapoznała się z Roksaną czas teraz na przyjaciół, dodam że przychodzą ze swoimi pociechami, więc po wizycie to padam jak betka tzn. chciałabym, ale mała ma swoje zdanie na ten temat ;), a jutro tzn. dziś jeszcze jedni, ale człowiek przynajmniej wie, że jest wśród ludzi, takich którzy jak do nich gadasz to ci odpowiedzą ;D
no dobra, mała znowu po drzemce 20 min. się budzi, pa

hej!!
Wszytskie prasują!! Ja sobie darowałam i prasuję ciuszki Tomcia jak gdzies idziemy...
Mam pytanko .. Czy Wasze dzieciaczki też się slinią.... koleżanka mówiła mi że przyczyną mogą być dziąsełka...co Wy na to??
Anika ja się cieszę jak mój Tomcio pospi 20 min...
Pozdrawiamy

reklama
Dzis bylismy na pierwszym prawdziwym spacerze - wczesniej Witek spał na balkonie. ;D Mało się nie pobilismy z Tomaszem, kto będzie wózek prowadził ;D ;D

aa18ne.jpg

Do góry