reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

No, juz przebrana.

Atol, współczuję kolek. My nie mieliśmy dzięki Bogu. A może to jakoś chwilowo tak, może przejdzie.

A moje dzisiaj mają fazę gryzienia się na wzajem. Jak tylko coś którejś nie spasuje, to od razu by gryzła te drugą. Nie mam siły już ich pilnować.

reklama
Witam
My dziś znów luzik i mąz do pózna w pracy a tu pustki
No Żużaczku niezła mamuska będzie szybsza niz błyskawica teraz
Oj Atol współczucia jak sobie przypomnę Amelki bóle brzuszka brrrr współczuje i jeeszcze Hania ząbki :-( :hmm:ale dasz rade napewno wierzymy w ciebie
A Bibi Badiś spoko dzielny skarb
Żużaczku my Rubital jest malinowy i spoko Amelka wcinała jak małpa kit ale ona to lekomanka:-D

Lece do młodej poleżeć ale ostatnio się lenie

Margerita, jestes już drugą osobą która mi to proponuje. Dziękuję bardzo. Ale skoro ja sama nie wytrzymuję czasami z tymi Szkrabami, to nie wiem czy ktoś obcy dałby radę.

buty mi przemokły:-D:-D

a tu tez snieg.....
6db87d893ba01e0d.jpg

3dc297fcd50b29bfmed.jpg

Ocho, rozszerza nam się zakres problemów :) Oprócz nauki mówienia i końcówki zebów u półtoraroczniaków mamy kolki u Helenki Atola i szukanie pracy Sary u Marzeny, a... i Marta też ma rozmowy kwalifikacyjne... Też trzymam kciuki.
Żużaczku, uśmiałam się z Twojej mamy pomykającej na krzesełku. Życz jej zdrówka.
A u mnie wczoraj było lepiej i podkusiło mnie, głupią babę, żeby pojechać z Tomkiem do sklepu. I dzisiaj znowu zdycham :-(

Marta dawaj dam sobie rade juz nie z takimi dziecaczkami i nie tylko z 3 zostawałam wiec o nas sie nie martw tylko podsyłaj i bedziesz miala choc dzien wolnego ja bardzo chetnie pomogę a Amelka będzie uszczesliwiona
Żużaczku wiesz ja sama nie wiem w przychodni mi wczoraj polecali te pneumokoki i sama nie wiem ale chyba zaszczepię a dzis znajoma mi mówila ze sepsa może byc nawet w surowej wodzie więc czasem nawet i w domu mozna sie zarazić a w lecie bęzdzie mala brykac wsród dzieci i nic niewiadomo a szczepionka fakt droga bo u nas 33z i musi amelka wziąć 2 dawki no ale czego sie nie robi dla dziecka jestem tylko ciekawa jak dugo działa?musze jeszcze poczytac

Ja nie szczepię na sepsę. Wałkowaliśmy ten temat ze dwa albo trzy lata temu u mnie w pracy i z lekarką, bo wtedy w Szczecinie było kilka przypadków śmiertelnych sepsy (teraz też w Szczecinie i chyba w Poznaniu). Problem w tym, że szczepionka jest tylko na jedną odmianę meningokoków, a na drugą, groźniejszą, nie ma w ogóle szczepionki. U mnie parę osób w pracy świrowało i latali do niemieckich aptek, bo tam można było kupić na polską receptę szczepionki których u nas wtedy nie było, ale nasza lekarka nam to szcezpienie odradziła. To tyle w tym temacie. Idę wieszać pranie. A z nudów włączyłam sobie dobranockę - dzieci nie ma i jakoś mi pusto i smutno.

reklama
Witam.
Co do śiuśków to są takie woreczki co się nakleja i łapie siuśki .......i jeszcze słyszałam że podobno jak się dziecku kilka kropel zimnej wody da na brzusio to zaczyna sikać......
U nas te woreczki się nie sprawdziły :no::no::no:. Nie trzymały się i w ogóle. A sposób "na zimną wodę" też nie zadziałał. I na puszczanie wody... i moczenie nóżek... itp itede...
Za to ostatnio łapałam mocz na nocniku. I się udało. Tylko nie wiem, jakie są wyniki, tzn jak z "czystością pobrania".

Do góry