reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

My też Roksi kąpiemy ok 20 potem cycuś i spanko. Właśnie zapomniałam o masażu, kiedy najlepiej go robić przed kąpielą czy po? czy wogóle rano?
Jesteśmy po wizycie pani doktor pediatry i SUUUPEERRR.
mała jest zdrowiutka, bardzo silna, główka podnosi się z ciałkiem nie leci na boki, jest bardzo chwytna i pięknie ssie, symetryczna i nóżki rozkłada jak baletnica. Jestem bardzo szczęśliwa :laugh: Moje cycusie też już super pokarmu mam dużo akurat aby wykarmić tego głodomora. Nauka nie idzie w las, ja uczę się jej ona mnie i zaczyna nam to całkiem nieźle wychodzić.

reklama
hej
Co do mojej dietki - musze taka trzymac profilaktycznie, bo mam rodzinke obciazona alergicznie - ja i moj starszy syn mamy uczulenia pokarmowe.
Witka kapiemy ok 19-stej, zeby potem spokojnie cos w telewizji zobaczyc.
Pieluszkujemy szeroko profilaktycznie, jak na USG wyjdzie wszystko ok, to sobie darujemy.
Maly od wczorajszego wieczora ma klopoty z baczkami. Zachodzilamw glowe od czego az mama mnie uswiadomila ze od kiesielku - jako że malo co moge jesc to sobie nie żałowałam kiesielków (takie słodkie) no i nie pomyslałam, ze to krochmal i ze kupke zageszcza.... ech..... chyba tylko wode pic będę....

czesc dziewczyny,nie dziwilyscie sie,ze mnie tak dlugo nie bylo?
MAXIMILIAN jest juz z nami :D :D :D :D :D
jak juz wam w zeszlym tygodniu wspominalam w czwartek mialam termin u mojego gin.jak sie okazalo dzidzia nasza zrobila skoczek i zle lezal do porodu .lekarz polecil nam wizyte w szpitalu.wpiatek rano pojechalismy do szpitala i tam od razu zrobili mi cesarke,bo mialam juz rozwarcie i lekarze nie chcieli czekac na bole.bylismy do srody w szpitalu.nareszcie jestesmy w domu.tatus i starsze rodzenstwo sa z naszego maluszka bardzo dumni.
maximilian wazy 3990 g i ma 53 cm.dobrze ze nie doczekalam sie terminu.pozdrawiam was serdecznie,marzena.

MARZENA gratulacje!! Tłuscioszek z Twojego Maxa. Mierzy tyle co Witus a wazy o wiele więcej :D :D
Czekamy na zdjeciuszka szkraba!
No to sporo nas sie pokroiło. Strasznie długo Cie trzymali. Ja wyszłam z kliniki na 4-ta dobę.

marzenaalicja grarulacje syneczka
A moja śpi dziś niemalże cały dzień. Wybudzam ją na karmienie, bo mi mleko samo się skrapla a ona pociumcia i dalej śpi. Och, żeby tak w nocy zechciała panna spać.......
Dziś na obiadek mama zrobiła mi ruskie pierogi - pycha, wreszcie coś innego . Myślę , że małej nic nie będzie.Dziewczyny ja wcinam sporo słodyczy a Wy? Nawet nie wiem , czy mi wolno, ale to mój nałóg te delicje, galaretki w czekoladzie . Nawet w czasie porodu jak miałam przerwę między skurczami to mi mama wtykała szybko galaretkę , bo tak mi się jej bardzo chciało.Zmykam , bo się obudziła.

anda ja ze słodyczy tylko biszkopty moczone w wodzie no i do nniedawna kisielek.... teraz nawet kisielek poszedł się gonić :(. Czasem gotuje sobie ryz i dodaje łyzkę soku z domowych komfitur. Dzis na kolacje zjem bułkę z odrobina masła i dzemu truskawkowego..... no ale chudne jak diabli ;D ;D. Nogi mam już jak oswięcim a z boku wygladam jak "dziecię z etiopii" resztki brzucha po ciąży a na górze żebra jak sztachety....hehe.... Pije tylko jak smok... ale wyłacznie wode mineralną (niegazowaną oczywiscie) i 2 razy dziennie koperek z hippa. Skręca mnie jak w telewizji leca reklamy napojów.... kawa sni mi sie po nocach..... No ale jeszcze 3 tygodnie wytrzymac i powoli będe wprowadzac nowe rzeczy. Za pare dni wprowadze gotowane jabłuszko. Zrobie je sobie z ryzem... ale będzie uczta ;D ;D. Marzy mi się tez szarlotka, moze choc biszkopt z jabłkami upiekę na nastepna niedziele....

A dla Wicia zamówilam dzis taka karuzelkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61493497

Mówi się nie chwal dnia przed zachodem słońca! Tfu na psa urok. Coś się spieprzyło mam 38,3 tem. i jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki.

hej!!
Monika co do szczepień to u mnie te szczepionki skojarzone 5w1 kosztują 105 zł i są w przychodni chodzi o to że są podobno bezpieczniejsze i dzidzia jest mniej kłuta bo na dwa razy a nie 5. My się na nie decydujemy nasz Tomcio będzie szczepiony po 5 września to wtedy będę wiedział coś więcej.
Pozdrawiam

czesc dziewczynki
na to wyglada ze zostałam ostatnia podwojna :) gratulacje dla wszystkich mamus
ja tez polecam szczepionki te płatne lepiej przyswajaja sie w organizmie i mniej kucia i stresu dla maluszka ,mozna kupić je w aptece lub w przychodni Jak robicie masaze brzuszków to pamietajcie natłuscic rece oliwka . Zazdroszcze wam ze macie to juz wszystko za sobą ja zaczynam sie bac porodu i wogule wszystkiego i przerażona jestem tym ze prawie wszystkie miałyscie naturalnie rodzic a tu odwrotnie cc a ja sie jej bardziej boje niz porodu .Na dodatek moja wercia cos oboloła nie moze chodzic na nozke i plecy ją bola i chyba ma gorączke pewnie znowu ją przewialo i ma stan zapalny .Zycze wam zdrowych dzieciaczkow i unikajcie przeciągow
pozdrowionka kasia

reklama
Marzena GRATULACJE !!!!
Żużaczku zajebista karuzela - my mamy ale chowa sie przy tej juz mysle kogo by tu zbałamucić żeby kupił Liwce takie caculko ;D myslałam ze z takimi bajerami kosztuje o wiele wiecej!
Anika ja masuje zawsze po kąpieli ! Trzymaj sie mam nadzieje ze to nic poważnego !!
Kasia nawet sie nie obejrzysz i juz maluszek bedzie z Tobą!!!

Ale spacer dzis walnełysmy prawie 2 godziny a to przez to ze zamkneli mi droge bo robia jakąś kanalizacje na naszej spacerowej trasie i objazd wiec musiałam zrobic niezłe kółko ale małej na dobre wyszło bo po takim spacerze spi jak suseł a spust tez ma niezły bo pierwszy raz oprózniła dwa cycory!!! Oby w nocy to spanie tez ją trzymało

Czy jak dzidzior ma zatkany nosek to moze to być alergia a nie zwykły katarek bo mała ma przytkany od paru dni i trochu mi to nie pasi na zwykły katar ???

Do góry