reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
bibi tak, to prezent imieninkowy...
anda odpoczywaj!!
Mailen gratki dla małego chodziarza.
gaga to Ty zdolniacha jesteś!!!!!!!!!!!! No i niezły ścisły umysł jesteś!!!Gratki!!!!!!!!!

Niedziela leniwa jak Goga pisała. Mąż pojechał odwieźć siostrę na PKP i powrót do rzeczywistości szarej...Jutro znowu wylatuje do Holandii i znów dwa dni sama.........
beczyoy8.gif

Łuki i Gaba robią nadal pobudki o 3lub 4 nad ranem i nie ma spania....
Kiedy oni będą normalnie spać?

no niezła byłą ta małą w super niani, ta starsza, łooooooooooo
no a ja mówię do mojejgo żeby nauczyć Majkę zasypiać samą, to nie, no i chyba nie ma sensu, jak ja ją będę uczyć, a mąż bęzie po swojemu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: więc czekamy do ferii zimowych wtedy ja będę miała więcej czasu

a jutro praca i kolejny tydzień bez Was......:-( :wściekła/y: :zawstydzona/y: za tydzien w weekend szkoła, więc nie wiem kiedy teraz tu zajrze....

Zgadzam się, niezła była ta starsza...ale jestem troszkę zawiedziona, bo myśłałam, że pokaże super niania co robić z dzieckiem jak się rzuca, siada na podłoge na znak protestu, niezadowolenia, jak przede wszystkim reagować.
U nas nie reagowanie nie odnosi żadnego skutku. Ale wyniesienie go do drugiego pokoju - tak. Już na słowa: uspokój się, bo zaraz Cię wyniosę do drugiego pokoju - czasem skutkuje...uspakaja się i jest cisza...:-p :-p :-p :-p :-p :-p ale to zależy od jego humorku.

Z zasypianiem wieczorem też nie ma większego problemu. Jest padnięty ( często staje z południowej drzemki o 12-13, więc przetrzymujemy go), wypija mleko i odwraca się na brzuch i zasypia. Ja siedze koło łóżeczka kilka chwil, po czym wstaję i wychodzę, nawet jak jeszcze nie zasnął...

gaga trochę ciężko jak mąż nie chce brać w tym udziału, albo nie jest poprostu jeszcze na to gotowy...

reklama
słowiczku nie dziekuje :-) ;-)
u nas Olek odkąd skończyliśmy z cyckiem nic nie pije ani nie je w nocy, na poczatku czegos mu brakowalo budzil sie wiec dawałam mu pić, a teraz już się nie budzi i nie pije, wiec na noc nawet zadnych butelek nie szykuje. A ogólnie to trochę czasem się martwie bo są dni że u niego strasznie kiepkso z jedzeniem. Tak jak dziś przez cały dzien...zjadł pół zupki, pół danonka, może z plasterek wędlinki, pół jabłka, w między czasie troche flipusów no i oczywiście hektolitry picia, picie to chyba jedyna rzecz która go trzyma przy życiu;-) :-D i jedyne co mnie troszke uspakaja ze ten żołądeczek jednak nie jest całkiem pusty i tylko mu w nim bluka:tak:

Do góry