reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

izis w tej klinice do której chodzę, w prawidłowej ciazy KTG zaczynaja robic 2 razy w tygodniu od 38 tygodnia, i w 38-mym przepływy.

reklama
Hej Dziewczyny, no to robi się nas brzuchatek coraz mniej, a myślałam że będę jedną z pierwszych sierpnióweczek hihihih, ale człowiek jest naiwny.
Właśnie wróciłam z ktg i od gina, PO RAZ PIERWSZY DOTKNĄŁ GŁÓWKI MAŁEJ!!!, szyjka niestety jeszcze jest trochę twarda i trzyma ale rozwarcie się pojawiło na paluszek! Jeżeli nic się nie zadzieje to we wtorek do niego i to chyba będzie finiszowe, ale stwierdził też że do wtorku niedociągnę. Pomógł tam trochę, tzn. pogmerał tak że mało z fotela nie spadłam, powinno to też wywołać skurcze. Nie zostawił mnie dzisiaj bo poród byłby długi i ciężki, a tak z jego pomocą moze coś wyjdzie lepiej.
Monika tylko ci pozazdrościć takiego porodu!
Gaga! wskakuj na samolot i nie złaź póki cię nie zbadają, oni potrafią pomóc ale wirtualnie to nie da rady!!! /niestety/.
Do mnie też wydzwaniają ale nawet mnie to nie wkurza, wszystko obracam w żart i śmiech. Żużaczku a ten kolega widocznie nie grzeszy taktem, a może to kawaler i nie wie co to kobieta w ciązy ???

przepływy dooplera - badanie cyrkulacji krwi natlenionej i powracajacej miedzy łozyskiem a maluszkiem. W ten sposób sprawdza sie wydalnosc łozyska i prawidłowosc układu krwionosnego. Piewrsze takie badanie robi sie najczesciej w ok 26 tygodniu aby wykryć ew. wady. a potem pod koniec ciazy.

no i tu widać różnicę pomiędzy prywatną kliniką a zwykłym szpitalem, bo normalnie robią ci ktg i jeżeli jest ok, to nikt nie robi żadnych innych badań. A ktg robi się od 38 tyg raz, dwa na tydzień a w 40 tak jak lekarz ci zaleci.

Tyle fajnych niemowlaczków juz się tu pojawiło.... to ja na pocieche sobie wkleje zdjeciuszko mojego Boguchy jak miał 3 dni

dsc008359ef.jpg

reklama
Anika, własciwie to nie, tylko kiedys brwi nie depilowałam i miałam takie grube jak cyganka. Nawet włosy mam teraz takie same jak wtedy. ;D...
no i postarzałam sie o te 8 latek, tylko na zdjeciu na szczęscie nie widac ;D

Do góry