reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Gaga - no to może zobaczysz co znaczy mieć niejadka >:D a 5 śniadań nie robiłam (max to chyba 3 próby) ale człowiek kombinuje jak dziecko nie je cały dzień przez kilka dni. Wtedy nie ma czekania aż zgłodnieje bo te dzieci jakby głodne nie były hmmmmm ::)

Atol - jak podać trilac można dosypać do mleka???

Idę wieszać pranie, poprasować chwilkę. Sprzątnełam za to szafkę, która błagała o to od ponad roku :-[. No ale już jest posprzątana.

reklama
Majka na szczęście je po południu, więc nie świruję, zresztą ona ma zapasy na rok ;D tyle co ona jadła to trójke bym nakarmiłą :)

no ja też spadam zupke robić

Hejka!
A ja pospałam... teraz kaffkuję i wafelki wcinam. Pranie wstawiłam i dalej nic mi się robić nie chce...
Ja zauważyłam, ze Łukasiowi lekko apetyt spada jak z ząbkami się coś dzieje ale poza tym je. A chrupki, ciastka i innne przekąski to w ciągu dnia non stop. Gębula mu się nie zamyka...

gaga pisze:
ha nie uwierzycie, mój głodomór nie chce jeść, zobaczymy jak jej pójdzie obiad :)
,

ha, nie wierzę, taki jadek?????? Ale tak na poważnie, może faktycznie pogoda ją złąmała...

Agatatrilac, lacidofil można wsypywać do mleka. Ja tak zawsze robię.

Cisnienie 90/60 ;D ;D ;D ;D ;D
Nawet Dalka mi go nie podniosła. Skubana może nawet godzine siku trzymać na podwórku ale jak wrócimy do domu to zaraz na gazete siiiiiiiiii ::)

Głosuje za wprowadzenie pensji dla gospodyn domowych. Zasuwamy całe dnie a konto puuuuste. nie nazekam, mąz nie skapi ale przecież nie będe od niego brała kasy na prezent dla niego ::)

Bogucha oglada Iniemamocnych a ja sobie mysle, że kazda z nas to taka Pani Iniemamocna.

Wczoraj byli u nas znajomi, bezdzietne małzenstwo. Ona - figura jak ja przed pierwsza ciąża, oboje zrelaksowani, wipicowani.... W domu jak w pudełeczku mają. (to ta od fengshui - chyba kiedyś wspominałam, co nawet szczoteczki do zebów wstawia w kubek zgodnie ze stronami swiata). Ale nie powiem, że zazdrość mnie nie ukłuła jak na niz popatrzyłam. realizuje sie (jest arch. miejskim w Supraslu), pieknie wyglada, na wakacje sobie do Spa jezdżą.....ja przy niej jak zaniedbana krasula urobiona po łokcie. W korytarzu zasikana gazeta, podłoga zawalona zabawkami... chrupkami.... jagodami......ja w wyciagnietej bluzce... spranej. Az mi wstyt było.
Chyba cos stracilam :(

Musze zamówic tort dla Boguchy, chce taki z jadalnym zdjęciem ::)

żużaczek pisze:
Cisnienie 90/60 ;D ;D ;D ;D ;D
Nawet Dalka mi go nie podniosła. Skubana może nawet godzine siku trzymać na podwórku ale jak wrócimy do domu to zaraz na gazete siiiiiiiiii ::)

Głosuje za wprowadzenie pensji dla gospodyn domowych. Zasuwamy całe dnie a konto puuuuste. nie nazekam, mąz nie skapi ale przecież nie będe od niego brała kasy na prezent dla niego ::)

Bogucha oglada Iniemamocnych a ja sobie mysle, że kazda z nas to taka Pani Iniemamocna.

Wczoraj byli u nas znajomi, bezdzietne małzenstwo. Ona - figura jak ja przed pierwsza ciąża, oboje zrelaksowani, wipicowani.... W domu jak w pudełeczku mają. (to ta od fengshui - chyba kiedyś wspominałam, co nawet szczoteczki do zebów wstawia w kubek zgodnie ze stronami swiata). Ale nie powiem, że zazdrość mnie nie ukłuła jak na niz popatrzyłam. realizuje sie (jest arch. miejskim w Supraslu), pieknie wyglada, na wakacje sobie do Spa jezdżą.....ja przy niej jak zaniedbana krasula urobiona po łokcie. W korytarzu zasikana gazeta, podłoga zawalona zabawkami... chrupkami.... jagodami......ja w wyciagnietej bluzce... spranej. Az mi wstyt było.
Chyba cos stracilam :(

Musze zamówic tort dla Boguchy, chce taki z jadalnym zdjęciem ::)

zuzaczku tooni cos stracili, ty masz cudowne dzieci i jesteś dla nich najlepszą matką pod słońcem i to ty otrzymasz od nich tyle miłości o której twoi znajomi mogą tylko pomarzyć, im nikt nie powie "kocham cię mamo, kocham cie tato" a to powiedza te dwa małe bąki przez które masz rozciągniete bluzki jesteś urobiona po łokcie

no mała pospała niecałą godzinkę, zupki nastawione bulgotają, mała wyrzuca wszystko co się da z łóżeczka, ale nie mam siły latać za nią po domu, niech się chwilę tam pobawi
a wy gdzie ???

agata tak jak slowiczek napisal mozna do mleka, tylko zeby Marysia cala porcje wypila bo wtedy masz pewnosc, ze cala kapsulka zostala zjedzona :)

zuzaczku mi sie wydaje ze oni w cichoszci ducha wam zazdroszcza ze macie dzieci :)

ja mam siostre cioteczna ktora nie ma dzieci i twierdzi ze z wyboru, mieszkaja w Stanach w Nowym Jorku i generalnie jest super, wielki swiat, ale jakies dwa lata temu wpadli (ona myslala ze to juz menopauza bo ma po 40tce ;D) i jak sie okazalo ze dziecko jest martwe i trzeba usunac to strasznie to przezyla, a podobno nie chciala nigdy miec dzieci, wiec tak mi sie jednak wydaje ze tesknimy za tym czego nie mamy

reklama
Ale mnie głowa boli żeby nie powiedziec inaczej.............
Byłam dziś na rozmowie w sprawie pracy dyrektorka fajna ale co z tego jak to tylko 8 godzin , ale narazie musi wystarczyć.....szukam dalej
Żużaczku ja rano miałam ciśnienie 86/54 ale juz mi skoczyło jak się wściekałam i chyba teraz mam z 90/60.....
też muszę jakis obiad gotować...
u nas od wczoraj leje z małymi przerwami......ale deszcz potrzebny......
Żużaczku ale byśmy były bogate jak by nam płacili.... ;D ;D ;D ale nie w tym kraju...
Co do znajomych tez mamy takich kasy ful chata na wysoki połyski itd.... ale co z tego jak ich największym marzeniem jest dziecko.... a my chata w demolce w dywan jedzenie Tomuś ciągle tyłkiem wciera zabawek ful rozniosi po całym domua jak u nich byłam to strach czegoś dotknąć........wiem jak się wtedy czułaś....

Do góry