reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
Hej.

Ja też już się melduję. Ja już od 6,30 na nogach, bo moje panny sobie tak chciały już wstać i pomarudzić. Pomarudziły i teraz już śpią. A ja mam tyle rzeczy do zrobienia, że nawet nie chce mi się myśleć. Ale trzeba się wziąc i tyle.

Idę prasować.

Hej
Olek dzisiaj wstał o 6,14 i teraz juz spi... pranie juz zrobione... wczoraj wyprałąm firany i czekają na wyprasowanie...ale jakos nie mam do tego natchnienia -tro cholerstwo tak sie zle prasuje że obłed....jutro mój mąż ma urodziny ... przyjdzie kilku znajomych a wiec gril ...ciasto też muszę upiec...no i jutro zaczyna się budowa altanki... ekipa przyjdzie wyrównać teren , do soboty prawdopodobnie polbruk bedzie położony...a w przyszłym tygodniu przywiozą bude... ja sie juz martwiłam że nie zdązymy przed urodzinami Olusia ale chyba wszystko sie uda... projekt altanki jest zabujczy...a w przyszłym roku kupimy do niej takie zabujcze mebelki .... och ja bedzie pieknie

Wyprasowałam, teraz sprzątam.

Zalały mnie już takie poty, że ledwo żyję. I jeszcze kawkę piję ciepłą. Ale zimna mi nie smakuje.

A co tu taka cisza??

A jeszcze wracając do wczorajszej rozmowy, to ja przez dluższy czas karmiłam dziewczynki na śpiąco około 5 rano, bo wierciły się strasznie, budziły się, a jak je nakarmiliśmy to był spokój i ślicznie spały. I same zaprzestały tego karmienia. Poprostu po jakimś czasie wypluwały butelkę i daliśmy sobie spokój z tym karmieniem. Więc nie sądzę, żeby się teraz przyzwycziły.
A co do ich jedzenia, to jeszcze zobaczę dzisiaj jak mnie nie będzie, bo przecież jade do tej Warszawy ( chociaż jakoś mi się nie chce), jak wyjdzie kolacja, czy będą jadły czy nie. Jeżeli nie, to od jutro próbujemy jakiegoś nowego karmienia na kolację, tylko muszę coś wymyślić.

Agata, a na tą chwilę to one nie wiem czy jakieś 300 ml mleka dziennie wypijają :( I ja dlatego się właśnie martwię.

a ja się wykąpałam i siedze w ręczniku z mokrą głową bo mi tak dobrze że aż nie chce mi sie ubierać, Olek na szczęscie dzis śpi o normalnej porze ::)
a ja dzis musze po lekarzach polatac ze soba, zalatwic zaswiadczenie od lekarza ze sie nadaje do pracy i 50zł na stół i isc po recepte do gin i tabletki 40zł :mad: tylko kasa kasa kasa....a i jeszcze kupic sobie z jeszcze jedna koszule białą (bo taki strój mnie obowiązuje) i ciągle mysle o paznokietkach, na ktore mam kase odłożona ;) wiec kolejna 100......
Martus a jak Twoje paznokietki?

Wczoraj Julia wieczorem nie chciala mleka bo zjadla wczesniej ok 17 mleko i pozniej niuplala sobie wafelka od lodow. No i rano byla pobudka o 6 ::) na mleko , ale wypila i spala dalej do 9. Wiec moj wniosek jest taki nie chce : trudno , samo zglodnieje i poprosi.

a co do fotelika, bo ktoraś pytała to myśle że mogę z czystym sumieniem polecić ;D nam sie sprawdza, co prawda jeszcze nie byliśmy na żadna większą trasę max to 60km a w weekend bedzie pierwsza dluzsza, mam nadzieje ze bedzie OK ;)

oj rany widzę że tylko Majcioch taki żarłoczny, wczoraj zjadła o 20.45 180 mleka, potem o 22.30 jakies 12o mleka zagęszczonego kleikiem, koło chyba 2-3 jakoś nie pamiętam :) następne 100 zagęszczonego mleka i o 4.30 180 mleka, potem o 8 180 mleka, normalnie potwór z niej

reklama
Mailen, ja już nie mam paznokietków :( Ostatnie które mi zrobiła ta dziewczyna były takie brzydkie i niekształtne i zdjęłam. Ja za dużo się ciapię też w wodzie, non stop mycie butelek, codzienne kąpanie obu dziewczyn i jakoś nie bardzo się te 3 raz nakladane trzymały. Może już trzeba było zrobić nowe. Bo to już było 2 uzupełnianie czyli łącznie miałam je ponad dwa miesiące. Polecam to jest naprawdę dobra rzecz, tak jak Ty idziesz do pracy to napewno super bedzie wyglądało. A ja w domu, kocmołuch w dresach i powyciąganej koszulce to mogę z moimi poobgryzanymi chodzić:( Zrob sobie ja się świetnie z tym czułam.

Do góry