reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
oj ja dziś coś nie w formie, miało być imieninowe przytulański i piffko a mi się we łbie kręci, zaraz idę się położcyć

Hmmm Marta ,to może próbować czymś jednocześnie zająć,bo to są niestety za małe dzieciaczki na negocjowanie :) Ale może się właśnie przyzwyczaiły do karmienia na śpiocha i dlatego protestują.Mój kiedyś też wieczorem nie chciał zjeść,to nie dostał i przespał jakoś do rana.Później było juz w porządku z kolacyjką.

To ja się powoli oddalam

Marta - nie karm dziewczynek na śpiąco bo się rzeczywiście przyzwyczają. Dawaj na kolację jakąś bułeczkę z wędlinką albo jakieś owoce z kaszką, żeby było bardziej sycące. Jak chcą pić herbatkę czy inne picie to po prostu zrezygnuj z tego wieczornego mleka. Na mleku 3 jest napisane, że dziecko powinno wypić 400-500 ml mleka a to są tylko dwa posiłki. Przecież żaden z nich nie musi być w postaci płynnej. Może to tylko upał i trzeba przeczekać.

Wyłączam kompa. Dobranoc

Ale ja je karmiłam na spiąco dopiero dwa razy czy trzy, więc raczej się nie przyzwyczają. A jeżeli pójdą spać głodne, to się budzą co godzinę i też jest źle. Ale chyba zrobię tak, że będę dawać im coś innego. Bo to teraz w te upały jest taki problem, kiedyś tak ingdy nie było.

Spadam spać.

Dobranoc.

ja Majciochę karmię na śpiocha, tuż przed tym jak idę spać, bo inaczej by mnie budziła, więc dostaje mleko a potem koło 22-23 mlecho+kleik i tak koło 4-5 woła o papu

reklama
Do góry