reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Dzisiaj poczułam całkiem mocne "kopniaczki" mojego maleństwa.
Poza tym byłam u lekarza bo dopadły mnie silne bóle brzucha. Dostałam leki (po których trzęsą mi się ręce, serce wali jak oszalałe i śpie, śpie, śpie...) oraz mam leżeć. No to leże i wsłuchuje się w mój brzuszek i czekam, kiedy wszystko się unormuje i będe mogła normalnie funkcjonować.

reklama
Hej!!!
Happy mój mąż też walczy z grypą!!!! Ja się jakoś trzymam!!!! Co do gazet o dzieciach to mam ich cały segregator (Mam dziecko), polecam Twojej uwadze poradnik "W oczekiwaniu na dziecko" ja kupiłam swój na allegro za 20 zł (w księgarni kosztuje 50 zł). Co do ruchów maleństwa to nie mam pewności czy to już to.... ale jak mocniej mi dokopie to wtedy bedę wiedziała!!! Niuńka nie daj się!! Będzie dobrze!!!!! Jak nazywają się leki które łykasz??? Czy gin mówił że będziesz się tak po nich źle czuła??? Życze Wszystkim dużo zdrówka!!!!
Pozdrawiam serdecznie!!!!!

Cześć kobietki!
Anecik te leki które łykam to :Fenoterol, Diphergan, Isoptin. Lekarz mówił mi że może tak się dziać na początku, a później przejdzie (tylko, że od tego zwariować idzie :) ). Ale cóż....czego się nie robi dla maleństwa
pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie

witam wszystkie mamy  ;) !!!!!!!
Niuńka trzymaj sie same nazwy mowią ze to jakieś straszliwosci

ja tez jem witamine c i czosnek i efekty juz sa, nie cieknie mo juz tak z nosa. :D

jesli chodzi o czasopisma to czytamy z mężem RODZICE i gazetka mi sie podoba mozna powiedziec ze bardzo. co do ksiązki W OCZEKIWANIU NA DZIEKO to poszla w kat jak przejzalam co mnie czeka po porodzie :-[ ,bylo teo za duzo jak na mnie jedną ::)

anda powiem szczerze ze przez 2 dni nie wierzyłam ze to moze byc dzidzia ale juz 3 dnia nie mialam wątpliwości, ale nikt mi nie wierzy bo nic nie widac, a moj biedny maż nie moze sie doczekac kiedy i on bedzie czul te ruchy (nie wiem czy to kopniaki bo czuje jak by mi ktos wielką rybe do brzucha wsadzil i jej sie cos nie podobalo i tak ogonem machala ??? )

pozdrawiam wszystkie gorąco :-* :-* :-*

cześć dziewczyny!
co tu tak cicho tylko nie mowcie mi ze sie obraziłyscie na mnie :(

ja nikomu nic nie zrobilam, no moze troszke bratowa denerwuje alo to w dobrej sprawie ;) no kiedys musi sie wyprowadzic no nie ;D

napiszcie cos, co u was slychac? jak sie czujecie? i takie tam inne

a poza tym mam pytanie na jaki kolor macie pomalowane pokoje dla dzidzi albo jakie planujecie bo nie wiem

pozdrawiam

Witajcie. Dziś czuję się dobrze.Dzidzia każdego dnia daje o sobie znać, choć nadal bardzo delikatnie i rzadko np.1-2 razy dziennie. Słonko świeci otworzyłam okno i aż poczulam zapach wiosny , mimo iż leży jeszcze trochę śniegu.Tak myślę o tej wizycie poniedzialkowej.Co mi ten mój gin powie.Jesem nastawiona , że we wtorek wracam do pracy ale zobaczymy. Na wizycie znów zobaczę dzidzie , co mnie bardzo cieszy. Ten mój robi usg na każdej wizycie i z pierwszą dzidzią też tak miałam.Miałam leżeć , ale więcej chyba siedzę i krzątam się po domu , a to obiad zrobię , a to pozmywam.Samo życie. Pa dziewczynki.

hej!!
Moje maleństwo daje dziś popalić mojemu nerwowi kulszowemu bo strasznie boli mnie w plecach!!! Anda55 ja przy ostatniej wizycie też myslałam że już pójdę do pracy ale mój gin powiedział że jeszcze do pracy nie wracam. Co mnie wcale nie martwi!!!!
Asiaisenka nikt się na Ciebie nie gniewa ;)!!! Jeżeli zaś chodzi o pokój dziecinny to ściany mamy w kolorze miodowo - złotym.
Pozdrawiam serdecznie!!!!

Hej kochane,

Ja do lekarza idę w przyszłym tygodniu i też będę miała usg. Jak się maleństwo dobrze ułoży to może poznam już płeć? No i myślę że do pracy jeszcze nie wrócę bo ostatnio znowu gorzej się czuję.
Asiasienko - ja się tobie nie dziwię. Ciężko jest mieszkać z kimś (nawet rodziną a może przede wszystkim z rodziną ;) pod jednym dachem. Ale jak się nie wyprowadzi teraz to zawsze będziesz mogła bratowej podrzucić płaczące niemowlę do opieki i wtedy nabierze silniejszej motywacji.

My (czyli mój mąż) pomalowaliśmy pokoik na jasnozielonkawy kolor a sufit wyłożyliśmy białymi panelami. I na razie utknęliśmy z mebelkami bo nic nam się niespodobało. Chcemy tam kupić tam jakiś mały segment który będzie też mógł służyć jak dziecko podrośnie. No ale jeszcze czegoś poszukamy.

Pozdrawiam gorąco.

moja fasolka

witam :-*
happy mysle ze nie chcialabym zostawiac mojego maleństwa pod opieką tej kobiety (jest straszna i na wszystkie dzieci mowi bachory- mimo ze juz kilka razy jej zwrocilam uwage ) :o

jesli chodzi o mebelki to ja juz wiem co chce tylko nie umiem sie z kolorami jakos pozbierac :( jakoś bym kolorowo zrobila jakis niebieski, zółty, zielony, pomarańczowy. boje sie tylko ze ze dziecko mogłoby tego nie zniesc albo dostać jakieś oczoplasu, wiec siedze i dumam co by tu zrobic, juz zdazyłam wymyslec kolory do innych pomieszczen (fczeka mnie jeszcze maly remot) a pokoik dla dziecka jest na razie przezroczysty :mad:

tak na poczatku ;) pisze ze jutro ide do pani Gin i bede ja prosic zeby zrobila mi USG bo takie poważniejszed bede miala dopiero 11 kwietnia a teraz bym sobie tylko popatrzyla jak biega po moim brzuszku

ale sie rozpisalam koncze wiec ;D

pozdrowionka dla wszystkich mamusiek

reklama
Witajcie.
A ja mam w planach ściany wytapetowanie pokoiku na pastelowy , pomarańczowy kolorek .Jakoś zakochałam się w tym kolorku.Ale to dopiero na początku lipca niestety.
asiasieńka ja też mam jutro wizytę u gina i standardowo usg :D.Cieszę się ,ale i też obawiam o to moje łożysko.A może jutro poznamy pleć? Ja już jestem chyba jakaś porypana, ale mówię do brzucha Oliwia. Nawet wczoraj miałam imieniny i spojrzałam rano w kalendarz a tam imieninki też Oliwii. I ci moi panowie(mąż i Synek) kupili mi kwiaty , a dla Oliwci maleńkie krokusiki. Ale będą śmiechy jak się okaże, że to chłopczyk. ::) ::)

Do góry