reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Hej!!!!
Mam pytanko... ile centymetrów przybyło Wam w talii od początku ciąży?? A jak jest z przrostem kilogramów??? Ja na dzień dzisiejszy w miejscu gdzie kiedyś miałam talie mam o 15 cm więcej, a jeżeli chodzi o przyrost wagi to 3kg. Ciekawe co będzie dalej..... ;)
Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny !!
Troszkę, mnie tu nie było. Ale ogólnie czuję się kiepsko. Brzuch boli, skurcze mam często, nerka dalej nawala. Biorę non stop no spę, urosept, no i mam leżeć.
Myślę, że od poniedziałku będę więcej odpoczywać, bo w końcu zdecydowaliśmy się na pomoc do Gabiszonka. Na parę godzin dziennie ale zawsze coś. Bo nie wyrabiam z krzyżem i nerwami. Mała przechodzi chyba wcześniejszy bunt dwulatka, histeryzuje niesamowicie a ja wysiadam nerwowo...Chyba kaftan i na oddział zamknięty - może troszkę odpocznę.

A i muszę się pochwalić. Może to troszkę za wcześnie ale dzisiaj wyraźnie mój maluszek dał o sobie znać. Jeden ruch. Byłam zaskoczona. W pierwszej ciąży też czułam wcześniej niż podają książkowo. Może dlatego, że jestem chudzielcem i nie mam dużej warstwy i szybciej czuję ruchy. Pewnie na następny ruch poczekam długo, ale co tam, dzidzia daje o sobie znać. I to jest w tym wszystkim najbardziej pocieszające.

NiaNia gratuluję synka. Ja też chcę...(ale chyba bardziej ode mnie chce tego mąż)
Anecik, ja zaczęłam gromadzić wyprawkę dopiero w 8 miesiącu. Jest na to wiele przesądów ale ja w to nie wierzę...
A co do centymetrów w tali, to troszkę przyrosło. Nie wiem ile, ale się nie mieszczę w spodnie i przeprosiłam ogrodniczki...

Pozdrawiam i buziaczki

Wiajcie sierpniowe mamy.Jestem tu nowa .Opisałam troszkę o sobie dopisując się do listy sierpnioweczek.Chcialabym z Wami pisać o naszych dzidziolkach i o nas.To jest moja 2 ciąża.W domku mam już 8letniego Arturka.Pierwsza ciąża był po prostu wzorowa a teraz jest troszkę pod górkę .Wlaśnie od środy leżę i tak będzie przynajmnie do następnej wizyty, czyli 7 marca. Moje łożysko powinno już unosić się ku górze a ono jest w dole i miałam brązowe upławy.Dostałam zastrzyk i zalecenia leżenia .No wiecie ,poryczałam się, bo się po prostu boję.Ale ogólnie jestem optymistką.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.
asiasienka-mamy chyba ten sam tydzień i dzień ciąży. nie wiem jak Ty ale ja mam termin na 15 sierpnia.

Nianiu ja też dolączam się do gratulacji! Mam nadzieję że też niedługo poznam płeć dziecka.

Mój mąż wziął się za remont pokoiku dla maleństwa i teraz planujemy wybrać jeszcze jakieś mebelki. Ja też nie wierzę w przesądy i zaczęłam już kompletować wyprawkę - ale bez pośpiechu. że maleństwo jest w brzuchu czuję już od jakiegoś czasu - a przedwczoraj ułożyło się wyjątkowo dobrze i nawet czułam konkretne ruchy i widziałam jak w jednym miejscu poruszał się brzuszek -niesamowite uczucie. Z tego co czytałam to większość matek zaczyna odczuwać ruchy już wyraźniej w 18-20 tygodniu ciąży. W talii się zaokrągliłam i nie wchodzę już w moje 'normalne' spodnie ale też jeszcze tego tak bardzo po mnie nie widać. Może dlatego że zawsze była bardzo szczupła. Przytyć też za dużo nie przytyłam - ok. 2-3 kilogramów. A co dalej to zobaczymy.

Pozdrowienia dla andy55-witamy serdecznie i na pewno będzie wszystko dobrze.

Buziaczki

moja fasolka

Hej!!!
Happy my kupiliśmy właśnie komodę do pokoju naszego maleństwa. Jeżeli chodzi o wyprawkę to zaczynam się rozglądać za drobiazgami. Jestem przeciwna zostawianiu wszystkiego na ostatnią chwilę. Fajnie że czujesz już ruchy maleństwa. Ja ciągle jeszcze czekam, choć czasem wydaje mi się że coś się w tym moim brzuszku dzieje..... Zaczełam teraz czytać książkę -Język niemowląt- Tracy Hogg - Zaklinaczki dzieci.
Pozdrawiam!!!!

cześć dziewczyny!
bardzo dawno mnie tu nie bylo wiec pozdrawiam wszystkie bardzo mocno!!!!!
jeśli chodzi o pokoik dla maleństwa to mamy maleńki problem z mężem, mieszka z nami jego sieostra i co dwa tygodnie zmienia jej sie zy sie wyprowadzi z mieszkania czy nie, a zajmuje teraz pokoj ktory ma byc dla dzidzi wiec czekamy az sie wyniesie w >:D >:D >:D. co do wyprawki to zaczęłam sie rozglądać ale nic nie kupuje jeszcze.

co do samopoczucia to cos kiepsko sie czuje, boli mnie brzuch i chyba sie przeziębiłam bo mi z nosa strasznie cieknie :( pociesza mnie jedna rzecz ZACZEŁAM CZUĆ RUCHY DZIDZI (5 dni temu) (2-3 razy dziennie).

no i byłam na zakupach z mamą i kupiła mi sukienke dla ciężarówki (ale miałyśmy ubaw) kupiłysmy tez rajstopki i bluzeczki. podoba mi sie wszystko

anda55 tak tak ja tez mam na 15 sierpnia termin :laugh:

jeszcze raz pozdrowionka!!!!! :-*

Witajcie diewczyny! ::) ::)
Dziś czuję się już znacznie lepiej.Tam mam sucho, żadnych plamień, nawet mniej leżę , zobaczymy-7marca mam wizytę i jestem ciekawa co mi gin powie.Co do pokoiku to my też będziemy się brać za remonty-wyburzanie ścianki, tapetowanie itp, ale niestey dopiero w lipcu , bo ten mój mężulek z racji , że jest wf-istą będzie miał wolne i zakasa rękawy . Ja się martwię , czy na pewno zdąży z tym wszystkim przd maleństwem .Chętnie bym kupiła sobie jakiś ciuszek ciążowy , ale na razie nie mogę przecież wychodzić .Co prawda czekam na przesylkę , bo w allegro zakupiłam czarne spodnie miloha i jestem ciekawa ,czy kasa nie na próżno.Zaryzykowałam.
asiasienka no to kolejna rzecz nas łączy, aż się zaśmiałam , ale ja też od 5-ciu dni czuję ruchy maleństwa.Trochę się zdziwiłam ,że tak wcześnie ale to nie może być pomyłka , to jest powtórka dokładnie tego samego co czułam 8 lat temu z synkiem.Czekam na mocniejsze kpniaczki , bo na razie to muszę rękę przyłożyć i mocno się wczuć , by coś poczuć. A może to po prostu delikatna dziewuszka?-moje marzenie.

Hej!!!
Byłam dziś u lekarza. Moje dzieciątko ma się dobrze serduszko ładnie mu bije. Okazało się że bóle pleców które mnie męczą to uciskające na nerw kulszowy Maleństwo!!! I bedzie mnie tak bolałao do czasu aż dzidzia nie ułoży się inaczej. Wyniki mam dobre ale dalej muszę brać duphaston i urosept. Asiasaienka mnie też męczy jakies przeziębienie i mogę brać rutinoscorbin, wit. C. Mam uważać na soczki malinowe!!!! Z umiarem jak mówi moja gin. Anda55 ja tez kupiłam na allegro ogrodniczki ciążowe, cena atrakcyjna ale są na mnie jeszcze za szerokie!!!!
Pozdrawiam!!!!

Dostałam właśnie tą przesyłke.Spodnie troszkę będą musiały poczekać , bo brzuszka jeszcze mało widać ,ale ogólnie z zakupu jestem zadowolona.Dziś po obiadku gdy się położyłam nawet czułam ruchy już nie tak jak zwylke w dole tylko aż w okolicach pępka. Ceszę się.Pa

reklama
Ja też byłam wcześniej w jednym sklepie ciążowym ale na razie się nie zdecydowałam. A teraz jesteśmy tak zasypani śniegiem że muszę troszkę poczekać. Mój mąż przechodzi grypę i na razie trzymam się od niego z daleka a i mebelki muszą też troszkę poczekać. Na razie pomalowaliśmy tylko pokoik.
Anecik - książki nie czytałam ale bardzo podobał mi się program 'Zaklinaczka dzieci'. Na razie czytam czasopisma 'Mam dziecko'. Dostałam też wcześniej jeden numer "Dziecko' i 'Twoje dziecko' ale nie przypadły mi do gustu aż tak bardzo.
Mnie też bolą plecy i znowu bardzo szybko się męczę i robi mi się słabo a więc muszę chyba powtórzyć morfologię. No i od dłuższego czsu walczę z katarem.
Ja czuję ruchy maleństwa zwłaszcza rano kiedy leżę jeszcze w łóżeczku i też muszę się dobrze wsłuchiwać bo są bardzo delikatne. Czekam na troszkę mocniejsze żeby i mój mąż mógł 'poczuć' dzidzię.
Pozdrawiam gorąco.

moja fasolka

Do góry